Tasques de pavimentació al carrer Moreria PDF Imprimeix Correu electrònic

Els treballs es duen a terme al tram final d’aquest vial que enllaça amb el carrer Forn.

 

04_JordiVinuesa_JVF6102


L’Ajuntament d’Aitona actua des d’aquesta setmana al carrer Moreria amb l’objectiu de millorar l’estat del paviment asfàltic d’aquest vial del municipi i garantir una bona mobilitat i la seguretat per aquesta via.

 

Els treballs es duen a terme en el tram final del carrer Moreria que enllaça amb el carrer Forn. Prèviament. s’executa un reperfilat a la vora de la serra i, a continuació, es fa una cuneta que es revesteix de formigó i es col·loca una tira de vorada per protegir la cuneta de despreniments.

 

El final de la cuneta es connecta a la xarxa de clavegueram i es pavimenta el camí amb aglomerat asfàltic, donant pendent única cap a la cuneta. L’espai fins a les cases, a més, també es formigona. Finalment, es protegeix el talús amb una barrera biona clavada a terra.

 

 
Aquest estiu, vine a viure una experiència molt dolça a Aitona! PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant els mesos de juliol i agost Fruiturisme impulsa diferents propostes turístiques amb la fruita com a gran protagonista. Consulta el programa d'activitats.

 

Cartell_campanya_d_ela_fruita_2022


L’Ajuntament d’Aitona impulsa aquest 2022 una nova campanya turística amb la fruita com a gran protagonista. Amb l’arribada dels mesos d’estiu -i coincidint amb el desplegament de la campanya de recollida de la fruita- Fruiturisme oferirà als visitants un ampli programa de propostes lúdiques amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de recol·lecció de la fruita, dignificar la tasca de la pagesia i seguir compartint tots els actius naturals i patrimonials del municipi.

 

Els actes es duran a terme entre els mesos de juliol i d’agost; i entre les propostes destaquen:

 

  • 7, 9 10, 14, 21 i 28 de juliol: ruta del presseguer amb fruita.
  • 9 i 10 de juliol: ruta fotogràfica, sortida del sol entre presseguers.
  • 23 de juliol i 27 d’agost: batut de fruita dolça a la piscina.
  • 8 i 22 de juliol, i 26 d’agost: taller de gastrofruiturisme.

 

01_JordiVinuesa_JVF5992

 

A més, cal recordar que es poden realitzar per lliure diverses rutes completament senyalitzades: la ruta de l’arbre fruiter, la ruta de Serra Brisa, la ruta del camí verd natural entre Aitona i Soses, o la ruta Robert Capa.

 

Finalment, també s’impulsarà un concurs d’Instagram. Per a participar-hi només caldrà fer-se un selfie amb la fruita (en el moment de menjar o de collir, a l’arbre, a les mans, paisatge de presseguer a l’estiu...) i pujar-lo a Instagram amb l’etiqueta #AitonaEnFruita22. Les bases del certamen es poden consultar al web www.fruiturisme.cat.

 

Cartell_Concurs_Instagram_2022

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a venir a gaudir de les diferents propostes i explica que “aquesta campanya estarà dedicada, enguany més que mai, a la nostra pagesia i agricultura. Un sector històric i clau a casa nostra que està patint uns moments molt complicats i que mereix ser dignificat i protegit”.

 

Tota la informció sobre les activitats es pot consultar aquí.

 
L’Ajuntament contracta a tres nous professionals per a donar suport durant la campanya agrària PDF Imprimeix Correu electrònic

La contractació s’ha dut a terme a través dels nous plans d’ocupació subvencionats íntegrament per la Generalitat de Catalunya.

 

d7738659-d0b7-457e-a63b-c95d26100d75


L’Ajuntament d’Aitona ha contractat a tres nous professionals que des del passat 1 de juny i fins al pròxim 30 de novembre duran a terme tasques de suport durant la campanya de la recollida de la fruita d’aquest any 2022. Aquestes tres persones han estat contractades a través dels nous plans d’ocupació subvencionats íntegrament, al 100%, per la Generalitat de Catalunya.

 

Es tracta de l’Hajar, l’Eva i l’Hajar, que durant aquests pròxims sis mesos realitzaran les següents tasques:

 

  • Elaborar i conèixer el cens de la població sobrevinguda per la campanya de recollida del municipi que viu en pisos o allotjaments tipus ”alberg” de titularitat pública o privada, així com un cens d’aquests habitatges (ubicació i persones que s’hi allotgen), i tenir aquesta informació constantment actualitzada.
  • Establir les relacions adients amb els qui contracten persones per treballar a explotacions o centrals ubicades al municipi de manera que puguin tenir coneixement tant de les incidències de salut que es produeixin en relació amb la Covid-19, als efectes de contribuir a protegir la salut pública, així com comunicar les obligacions als empresaris o persones físiques que les hagin contractat, especialment en relació amb els que tenen domicili a Aitona, com dels dubtes, consultes o assessorament en relació amb les novetats de la reforma laboral.
  • Realitzar els serveis de vigilància i control d’habitatges particulars per tal de comprovar que les persones visquin en condicions mínimes d’habitabilitat.

 

La contractació dels tres professionals per a la campanya agrària ha comptat amb una subvenció de 52.721,31€ del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). A més l’Ajuntament també ha rebut una subvenció del SOC per valor de 457,20€ per a la formació d’aquests professionals.

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 431
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.