Recollida de cireres a Aitona: una experiència més enllà de la floració PDF Imprimeix Correu electrònic


WhatsApp_Image_2024-05-23_at_09.06.24

Aquest dissabte i diumenge, 25 i 26 de maig, prop de 70 persones coneixeran el cicle de l'arbre fruiter, podran collir cireres fresques i gaudir dels productes locals del poble.

Fruiturisme, d’Aitona, presenta una nova proposta més enllà de la campanya de la flor: la recollida de cireres, per tal de donar a conèixer els processos que segueixen a la floració de l’arbre fruiter.

Per aquest motiu, aquest cap de setmana, 25 i 26 de març, prop de 70 persones gaudiran de la recollida de la cirera acompanyades per un pagès, per poder assaborir aquesta fruita directament de l’arbre. L’objectiu de la campanya és apropar-se directament al consumidor, sense intermediaris, perquè pugui observar i valorar la fruita cultivada i cuidada fins al moment òptim de la seva recollida i consum.

Els participants podran collir fins a 5 kg de cireres i, després de la collita, podran degustar el vermut ‘El Polvorí’, de Raimat, així com productes locals com el formatge, la secallona i la xocolata.

La producció de cireres a Catalunya ha estat molt important des del punt de vista qualitatiu. La seva collita i consum formen part de la tradició popular. Pels mesos de setembre i octubre, Fruiturisme també proposa altres experiències de recollida: figues i nous.

 

 
El Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona tanca la seva 20a edició PDF Imprimeix Correu electrònic

Aitona

La vila ha celebrat aquest diumenge 19 de maig un dels esdeveniments més importants de l'any, emmarcat en els actes de celebració de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

Aitona ha celebrat avui, 19 de maig, la vintena edició del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona, un esdeveniment que, tot i l'aparició de la pluja a mig matí, ha congregat un bon nombre de persones per visitar les parades d’artesania, passejar entre les mostres d’oficis medievals i participar de les activitats lúdiques i infantils. A partir de les 12 s'han hagut de suspendre les activitats.

 

Entre les novetats més esperades, l’estrena de la primera moneda dAitona ha generat un gran interès. Aquesta peça és la primera d’una col·lecció que s’anirà nodrint anualment en cada edició del Mercat Barroc, contribuint a enfortir la identitat cultural del municipi.

 

V Cursa Embarrocat

 

Un altre dels punts forts de la jornada ha estat la celebració de la V Cursa Embarrocat, que ha començat a primera hora del matí i ha ofert tres recorreguts adaptats a totes les edats i nivells: una cursa de 5,5 km, una de 10 km i una caminada popular de 7 km. La cursa, organitzada pel Club d'Atletisme d'Aitona, ha atret prop de 400 participants en la caminada.

 

Activitats i tallers tradicionals

 

Una trentena de parades han engalanat el mercat, destacant l'oferta gastronòmica i els tallers d'oficis tradicionals, que han inclòs: forjador, perfumista, mestre carabasser, tallador de fusta, numismàtica, apicultora d'espelmes amb cera d’abelles, taller de cuir i brodats artesanals. Els visitants també han pogut gaudir d’una degustació de vins del celler de Raimat, que ha tornat a col·laborar amb l’esdeveniment. Aquest esdeveniment s'emmarca dins de la Festa Major de Sant Gaietà, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la vila.

 

L’Ajuntament d’Aitona agraeix la col·laboració de les entitats i associacions locals en l’organització del Mercat.

 
Aitona estrena una exposició de nines antigues a la Capella de Sant Gaietà PDF Imprimeix Correu electrònic

WhatsApp_Image_2024-05-17_at_19.25.32

Està formada per prop de 50 nines de diferents èpoques, algunes d’elles amb cent anys d’història, cedides pels veïns i veïnes del poble.

 

Ahir, en el marc de la festa de Sant Gaietà, es va inaugurar l'exposició de nines antigues a la capella de Sant Gaietà d'Aitona. L'acte d’inauguració, a la tarda va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Rosa Pujol, i amb l’assistència dels veïns i veïnes de la vila. Podrà visitar-se fins diumenge 19 de maig. Amb prop de 50 nines antigues exposades, que daten des de l'any 1924 fins al 2000, l'exposició ofereix als visitants una oportunitat per connectar amb el passat i apreciar els objectes que van marcar la infància de moltes generacions.

 

Tal com ha explicat l’alcaldessa durant l’acte de presentació: “Hem treballat per donar context a cada nina, recordant la seva història i importància per a cada persona. A través de detalls com el record de quin any van ser un regal, el significat que tenen per aquella persona. Són records dinfància, potser l'única joguina que tenien i segurament durant un temps el seu bé més preuat. Cada nina és un testimoni viu duna nena, i porten amb elles les rialles i les llàgrimes de la infància, una època molt especial.”

 

Aquesta exposició, impulsada per les usuàries del Centre de Serveis d'Aitona, ha estat possible gràcies a la generositat i col·laboració de diversos aitonencs i aitonenques, que han cedit les seves nines antigues per ser mostrades al públic, i han participat en el muntatge de l’exposició.

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 475
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.