Balanç molt positiu de la campanya de recollida de la fruita d’aquest 2021 PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona reclama novament a la Generalitat de Catalunya una línia d’ajuts econòmics per a poder fer front a les despeses sobrevingudes que han assumit els consistoris per a adaptar la campanya a la Covid-19.

 

185314391_4313296995360518_8499523013242191516_n


Avui dilluns 4 d’octubre s'ha celebra una reunió telemàtica de coordinació sobre la campanya de la recollida de la fruita d’aquest 2021. A la sessió hi han pres part representants de l’Ajuntament d’Aitona, dels consistoris del Baix Segre, de sindicats i patronals de la fruita, i de la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya.

 

Durant la trobada, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha posat en valor el bon funcionament general de la campanya d’enguany. I ho ha justificat per dos motius principals: la vacunació contra el coronavirus de totes les persones quehan treballat en la campanya i la coordinació entre les diferents administracions.


"El món local i el sector de la pagesia hem tornat a demostrar al llarg dels darrers mesos que, units i coordinats, som capaços de garantir l’èxit d’una activitat tan primordial per al nostre territori fins i tot en les condicions més adverses. La valoració que en fem, per tant, és molt positiva", destaca Rosa Pujol.

 

"Vull agrair a totes les persones, empreses i administracions locals implicades en la campanya d’enguany la seva tasca ingent per a garantir en tot moment la seguretat i el benestar de tots els treballadors, el compliment de totes les mesures sanitàries, i la pervivència d’un sector, el de la pagesia, que segueix evidenciant que és un motor únic, vital i de primera ordre per a les terres de Lleida", afirma l’alcaldessa d’Aitona.

 

Finalment, l’alcaldessa Rosa Pujol reclama novament a la Generalitat de Catalunya una línia d’ajuts econòmics per a poder fer front a les despeses sobrevingudes que han assumit els consistoris per a adaptar la campanya a la Covid-19. Una reclamació que s’ha dut a terme des de fa set mesos i que els ens locals denuncien que encara no ha obtingut resposta.

 
Robert Capa, protagonista de la nova ruta de Fruiturisme PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona impulsa un recorregut pels escenaris que van immortalitzar els fotògrafs Friedmann Endre Ernő i Gerda Taro.

 

WhatsApp_Image_2021-10-01_at_09.54.59_1


El proper mes de novembre l’Ajuntament d’Aitona posarà a disposició dels visitants del municipi una nova ruta de descobriment del patrimoni paisatgístic i històric del municipi. La nova ruta segueix les passes dels fotoperiodistes Friedmann Endre Ernő i Gerda Taro, coneguts popularment amb el pseudònim Robert Capa, que durant el període comprès entre el 7 i el 22 de novembre de 1938 van documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol. L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments del terme municipal d’Aitona i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.


Ahir dimecres una representació de l’Ajuntament va seguir a peu la nova ruta per tal de conèixer i aprofundir en els diferents escenaris i amb l’objectiu que a principis de novembre pugui a estar a punt i entri a formar part del catàleg de rutes de Fruiturisme. Atès que es tracta d’un recorregut de gran valor estratègic per a seguir avançant en la consolidació turística d’Aitona, l’Ajuntament té previst fer una presentació oficial de la ruta un cop estigui disponible.

 
Noves mesures de contenció davant de la Covid-19 PDF Imprimeix Correu electrònic

Les mesures entraran en vigor a partir de dijous 30 de setembre i la nova resolució aplica modificacions en l’àmbit de la restauració i les competicions esportives

 

mesures-30-setembre


El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, noves mesures de contenció davant la Covid-19. Aquestes estan afavorides per l’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació.

 

Noves mesures


• En restauració, 10 persones per taula, tant a l'interior com a l'exterior.
• Les competicions esportives en instal·lacions amb un aforament superior a 10.000 persones passen al 60% de l'aforament a l'aire lliure, màxim 6.000 persones. En espais tancats, però, el límit puja al 40% de l'aforament, màxim 1.750 persones


Les mesures entraran en vigor a partir de dijous 30 de setembre. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.


 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 7 de 404
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.