Aitona homenatja a la Junta de l’Associació de Jubilats PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest cap de setmana s’ha celebrat un acte d’agraïment als membres sortints de benvinguda dels nous integrants.

 

898268d6-d433-4d7c-86b3-9cc69e61ed2d


Prop de 200 persones es van congregar ahir diumenge 1 d’agost a la tarda al Pavelló Poliesportiu per a participar en l’acte d’homenatge que l’Ajuntament va organitzar a la Junta de l’Associació de Jubilats d’Aitona.

 

La trobada tenia com a objectiu reconèixer la tasca dels membres de la Junta que enguany cessen del seu càrrec i donar la benvinguda als nous integrants de la Junta. En aquest sentit, durant l’esdeveniment el consistori -representat per l’alcaldessa Rosa Pujol i per la regidora M. Antònia Royes- va fer entrega als membres sortints d’una placa d’agraïment i va presentar públicament les persones que conformen la nova junta de l’entitat.

 

Rosa Pujol va donar la benvinguda a la nova Junta assegurant que “de ben segur sabran entomar aquest repte tan preciós amb la millor de les voluntats i amb l’objectiu de seguir consolidant i fent créixer l’associació”.


I sobre la Junta sortint va destacar “la tasca i tot el treball ingent que ha fet al llarg dels darrers anys fent créixer l’entitat fins a consolidar-la com una associació vital i de referència al poble, com una agrupació imprescindible per a seguir empoderant i dignificant la figura de tots els aitonencs i aitonenques de més edat, i com en una peça clau per a permetre que tots els nostres veïns i veïnes puguin prendre part activament d’un ampli ventall de propostes lúdiques, culturals i formatives adaptades a les seves necessitats i interessos”.

 

L’acte d’homenatge a la Junta de l’Associació de Jubilats d’Aitona va estar amenitzat, a més, amb l’actuació musical de Los Gabilanes i Claudia Torres, que va fer les delícies de tots els assistents.

 

 
Surten a la superfície les primeres troballes arqueològiques a l’entorn del Castell d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Als estrats més superficials s'han recuperat diversos materials del segle XVI-XVII, i s'han pogut localitzar algunes estructures.

 

8357a2c9-b326-4a93-9519-3ae4d09ad7e6


El passat 21 de juny va començar la intervenció arqueològica al Castell d'Aitona amb l’objectiu de cercar la possible existència d’estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

 

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 

61a6a556-f8f1-450d-a3c2-acd158b4669b

 

Els treballs, que és previst que tinguin una durada aproximada de tres mesos, se centren en l'excavació de la rampa d'accés d'aquest castell i la plataforma superior. I de moment, als estrats més superficials ja s'han recuperat diversos materials del segle XVI-XVII i s'han pogut localitzar algunes estructures; entre elles:

 

  • Un aljub que ja estava documentat d'excavacions anteriors.
  • Una possible habitació de la qual encara se’n desconeix la funció.
  • Un tram més de la muralla del castell.
  • Les estructures de l'entrada del castell.
  • El nivell de circulació de la rampa d'accés al castell, per on caminava la gent en època medieval.

 

En aquest sentit, les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell també s’inclourien dins el projecte de Fruiturisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

 

a82cf7b2-e7d9-4d88-87db-3b7c6b3ea4e4

 
Noves mesures contra la Covid-19 vigents des del 15 de juliol PDF Imprimeix Correu electrònic

El Govern tanca totes les activitats a partir de les 00.30 h i  també limita les reunions a un màxim de 10 persones.

 

mesures-15-juliol_page-0001


Amb l’objectiu de controlar l’augment de casos i frenar la transmissió del coronavirus, la Comissió Delegada en matèria de Covid del Govern ha acordat limitar la mobilitat i els contactes de cara els propers dies a Catalunya.

 

En concret, les mesures són:

 

  • Es redueix l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 00.30 hores (respectant 30 minuts més per a les activitats recreatives musicals per a que puguin desallotjar).
  • Es limita les reunions i/o trobades familiars i de caràcter socials, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.
  • Es recomana la limitació de l’accés a espais públics on es pugin produir concentracions de persones entre les 00.30 hores i les 6 hores (parcs, platges, etc.).
  • S’elimina la possibilitat de consum en grup en l’espai públic habilitat.
  • Es recorda a les activitats el compliment de l’obligació de disposar de 2,5 m2 per persona, i no només dels límits d’aforament previstos per a cada tipologia.

 

Les mesures entraran en vigor el 15 de juliol i tenen vigència fins al 23 de juliol inclòs. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 397
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.