El 20, 21 i 22 de maig, Festa Major de Sant Gaietà! PDF Imprimeix Correu electrònic

L'exposició amb motiu del desè aniversari de Fruiturisme, la proclamació dels nous hereus i pubilles, i una nova edició del Mercat de cultura i tradicions, seran alguns dels grans protagonistes. Consulta el programa d’activitats.

 

Sant_Gaiet_2022_portada


El mes de maig és sinònim a Aitona de festa grossa. I és que un any més, la vila ja es prepara per acollir una nova edició de la Festa Major de Sant Gaietà; que enguany arriba sota el braç amb un programa farcit d’activitats lúdiques, culturals, tradicionals, esportives i festives per que en puguin gaudir tots els veïns i veïnes.

 

La Festa Major tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de maig i entre les propostes més destacades aquest 2022 hi ha sessions de cinema, concerts, espectacles infantils, l’elecció de les noves pubilles i hereus, recorreguts de caça local o la tercera edició de la Cursa Embarrocat.

 

Amb tot, les dues principals sorpreses i novetats de l’edició d’enguany seran, per una banda, l’exposició “Fruiturisme · 10 anys”; i de l’altra, la 18a edició del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona, que enguany estarà dedicat a la floració i a la fruita dolça.

 

Des de l’Ajuntament es fa un agraïment especial a les entitats i associacions que, com cada any, han col·laborat en l’organització de la Festa Major de Sant Gaietà i es convida els veïns i veïnes a gaudir de la jornada.

 
Aitona comptarà amb un nou espai lúdic i esportiu per als joves: un Pump Track PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest nou equipament consistirà en un circuit d’asfalt amb revolts peraltats, salts i petits desnivells per a poder gaudir-lo amb vehicles amb rodes i sense motor.

 

Pumptrack_1


Pròximament és previst que vegi la llum un nou projecte a Aitona que permetrà ampliar i nodrir amb nou contingut l’oferta lúdico-esportiva que s’ofereix al municipi al llarg de tot l’any.

 

Es tracta de la construcció d’un Pump Track, un circuit d’asfalt amb revolts peraltats, salts i petits desnivells -fet que permet fer voltes al circuit sense pedalar mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos bombejant amunt i avall- per tal que els i les joves de la vila en puguin gaudir amb vehicles amb rodes i sense motor, com ara bicicletes, BMX, patins, patinet, scooters, skates, longboard…

 

El Pump Track s’habilitarà al costat del parc infantil que hi ha a la zona poliesportiva, un espai cèntric del poble i una àrea concorreguda amb una localització immillorable per a una instal·lació d’aquestes característiques.

 

L’Ajuntament invertirà una partida de 95.000€ per a construir aquest equipament i les obres és previst que comencin en breus amb l’objectiu que es pugui inaugurar a finals del pròxim mes de juny. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “som l’únic municipi del nostre entorn que comptarà amb una instal·lació com aquesta, destinada principalment al gaudi del col·lectiu juvenil”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “amb aquesta actuació reforça la política de suport als joves que hem implementat des de l’inici de l’actual mandat, atenent, estant amatents i donant resposta a les necessitats i interessos que tenen els i les nostres joves”.

 
Arriben a Aitona connexions mòbils més ràpides i millor cobertura amb el desplegament del 4G i 5G PDF Imprimeix Correu electrònic

La nova tecnologia permetrà als aitonencs i aitonenques gaudir de serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura en l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica.

 

logo_twitter


Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran a Aitona el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació 4G i 5G sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, el que permetrà als aitonencs i aitonenques gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica.

 

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat posada en marxa pels operadors per solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió. El procés d'implantació s'està fent de manera gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç.

 

El desplegament s'emmarca en el que estableix el Reial decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

 

Principals avantatges: més i millor cobertura


Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar millores significatives tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

 

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

 

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la trucada de vídeo, entre d'altres.

 

A més, la cobertura més gran que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

 

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT


Arriba700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

 

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual arriba700 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

 

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web: www.llega700.es.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 419
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.