Aitona, municipi referent en accions formatives per a la igualtat i l’empoderament de les dones PDF Imprimeix Correu electrònic

Membres de la FEMP i de la Subdirecció General d’Estudis i Cooperació de l’Institut de les Dones han visitat Aitona per a conèixer de primera mà l’oferta de cursos, eines i recursos formatius que s’ofereixen a les dones.

 

4b948e65-9550-4db7-b7f0-61abe2f519f1


Aquest dilluns 17 d’octubre Aitona ha rebut la visita de Joaquín Corcobado, cap de l’Àrea de Ciutadania i Drets Socials de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); María del Pilar Fraile, tècnica de la Direcció General d’Igualtat i Política Institucional de l’Àrea de Ciutadania i Drets Socials; i Isabel García Calvo, tècnica de la Subdirecció General d’Estudis i Cooperació de l’Institut de les Dones del govern espanyol.

 

L’objectiu d’aquesta trobada -on també hi ha estat present la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Aitona, Maria Antònia Royes- era mostrar de primera mà als representants de la FEMP i de l’Institut de les Dones l’oferta formativa per a dones que s’ofereix al llarg de l’any al municipi.

 

En aquest sentit, la FEMP i l’Institut de les Dones col·laboren amb l’Ajuntament d’Aitona subvencionant diferents cursos que tenen com a objectiu fomentar la igualtat i l’empoderament de les dones a través de la formació i de la generació de noves oportunitats laborals.. Entre ells, per exemple, enguany es duu a terme al municipi un curs sociosanitari que s’imparteix al Centre Municipal de Serveis en el marc del projecte “Dones Rurals”.

 

Maria Antònia Royes explica que “l’Ajuntament d’Aitona treballa diàriament  per la gent de poble. I en aquest context vam detectar que hi havia dones que necessitaven poder ubicar-se o reubicar-se en el món laboral. Des d’aquesta perspectiva vam idear un projecte on un tècnic ajuda a les dones que ho necessitem a crear un itinerari complert per la cerca de feina, passant per la formació”.

 

Aquest curs sociosanitari té com a objectiu formar a dones de l’àmbit rural en temes relacionats amb la cura de la gent gran; un àmbit on hi ha una creixent demanda de personal i, per tant, una important via d’accés al mercat laboral. Aquest curs està format per tres mòduls:

 

  • Primers auxilis en l’atenció sociosanitària: del 3 al 7 d’octubre.
  • Entrenament de la memòria en persones amb envelliment sà: 13, 14, 17,19 i 20 d’octubre.
  • Intervenció socioeducativa en equipaments de gent gran: del 24 al 28 d’octubre.

 

Maria Antònia Royes assegura que la formació, l’adquisició d’habilitats i capacitats és la via més eficaç per a l’empoderament de la dona, per a poder transitar cap un model social més igualitari, deixant de banda el model del patriarcat que ens ha governat durant molts anys”.

 
Fruiturisme estrena nou web i app PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha renovat el portal www.fruiturisme.cat i ha impulsat una nova aplicació per a dispositius mòbils amb l’objectiu de facilitar als usuaris i visitants tota la informació sobre el projecte i l’accés a l’àmplia oferta d’activitats que s’hi ofereixen al llarg de tot l’any.

 

FOTO_1


Fruiturisme ja compta des d’aquesta tardor amb un nou portal web i amb una nova aplicació per a dispositius mòbils. El web www.fruiturisme.cat ha estat sotmès al llarg dels darrers mesos a un procés de renovació i actualització per part de l’Ajuntament d’Aitona amb l’objectiu de donar resposta al creixement sostingut i exponencial que ha experimentat el projecte des del seu naixement l’any 2011.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que amb aquesta actuació “volem consolidar el web de Fruiturisme com la principal porta d’entrada al projecte” i explica que “Fruiturisme no ha parat de créixer i de diversificar-se des del seu inici i era imprescindible que el web anés de la mà d’aquest desenvolupament. El nou portal és el reflex d’aquesta evolució i un espai dinàmic on poder-hi trobar de forma àgil tot allò relacionat amb Fruiturisme”.

 

En aquest sentit, una de les novetats més destacades que presenta el nou web www.fruiturisme.cat és la possibilitat de fer reserves online de les diferents propostes que es duen a terme a través de Fruiturisme. A més, el portal -que presenta una estètica moderna i plenament renovada- també incorpora una agenda d’activitats, una secció de notícies, un arxiu fotogràfic i multimèdia, audioguies, o un espai amb recursos i informació bàsica per als visitants.

 

Rosa Pujol afirma que “hem volgut endreçar, reestructurar i reordenar tota l’oferta cultural i turística que hi ha al voltant de Fruiturisme. Una oferta molt àmplia, desestacioinalitzada, adaptada als gustos i interessos de tots els nostres visitants, i que dignifica i dona a conèixer tots els actius naturals i patrimonials d’Aitona. En definitiva, una oferta turística de primer nivell i de referència a casa nostra”.

 

Finalment, la renovació del web de Fruiturisme també ve acompanyada aquesta tardor de la posada en marxa de l’app “Fruiturisme”, una aplicació per a dispositius mòbils a través de la qual es pot accedir a l’oferta i a tota la informació sobre el projecte.

 

L’app “Fruiturisme” està disponible tant per a sistemes Android com Apple i es pot descarregar a través d’aquests dos enllaços:

 

 
La plaça Francesc Macià obre les portes un cop finalitzades les tasques de renovació PDF Imprimeix Correu electrònic

Els treballs han consistit en l’eliminació del sorral i dels murs d’obra, la substitució dels jocs infantils i el mobiliari urbà, el canvi de les lluminàries per tecnologia led, i la plantació de nou arbrat.

 

10_JordiVinuesa_JVF1263_20221003


Dijous 6 d’octubre l’Ajuntament d’Aitona obrirà la nova plaça Francesc Macià, un cop ja han finalitzat les obres de remodelació que el consistori ha dut a terme al llarg de les darreres setmanes en aquest espai públic. Prèviament, aquest dimecres 5 d’octubre l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha visitat la instal·lació per a avaluar-ne de primera mà el seu estat.

 

“Des d’aquesta setmana comptarem al centre del poble amb una nova plaça més moderna, més segura i més sostenible perquè en puguin gaudir tots els nostres veïns i veïnes; especialment, els infants. Així, donem compliment a un dels reptes que ens hem anat marcant des de l’inici del mandat: millorar la nostra via pública i adaptar-la a les necessitats i usos de la nostra població”, recalca Rosa Pujol.

 

06_JordiVinuesa_JVF1251_20221003

 

Les obres han tingut una inversió total de 76.095,085€, dels quals 68.079,36€ han estat subvencionats per la Diputació de Lleida.

 

Així, l’actuació ha consistit en eliminar el sorral i els murs d’obra que hi havia anteriorment a la plaça i substituir els jocs infantils i mobiliari urbà com els bancs, les papereres i la font. El paviment de formigó de la plaça s’ha mantingut, tot i que en una part s’ha substituït per adequar els pendents existents. Sota els nous jocs, adaptats a les normatives actuals, s’ha col·locat cautxú continu i una tanca tubular metàl·lica per a millorar la seguretat. Finalment, en el marc d’aquesta reforma també s’han substituït les lluminàries per tecnologia led i s’ha plantat nou arbrat al perímetre de la plaça.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 434
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.