El TS falla a favor de l’Ajuntament en el cas de la taxa per al gravamen de les línies elèctriques PDF Imprimeix Correu electrònic

El Tribunal Suprem declara que no escau el recurs de cassació interposat per Red Eléctrica de España contra la sentència de 2019 del TSJC.

 

Lnies_dAlta_Tensi_2


La Sala del Contenciós-Administratiu, secció segona, del Tribunal Suprem (TS) ha fallat a favor de l’Ajuntament d’Aitona i avala -tal com ho va fer l’any 2019 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)- que el consistori aitonenc gravi a les empreses elèctriques per la utilització del domini públic de les seves instal·lacions de transport d’energia.

 

Així ho estableix la sentència del TS feta pública el passat 5 de maig i que desestima el recurs de cassació interposat per Red Eléctrica de España (REE) contra la sentència de 2019 del TSJC.

 

Cal recordar que el TSJC, en aquesta sentència del 2019, avalava l’Ordenança Fiscal aprovada per l’Ajuntament d’Aitona que establia la regulació i les tarifes de la taxa. L’Alt Tribunal acceptava que el consistori valorés com a construccions les línies elèctriques d’alta tensió a efectes del càlcul de la base imposable de la taxa per la utilització del domini públic local; principalment, camins. En contra del criteri de REE, el TSJC validava aquest gravamen que s’ha fixat prenent com a referència el valor que tindria en el mercat la utilitat derivada d’aquesta utilització o aprofitament si els béns afectats no fossin de domini públic.

 

En aquest sentit, fins a data actual, aquesta taxa representa uns ingressos anuals per a l’Ajuntament d’Aitona que ascendeixen fins als 5.550€. A més, Aitona és en un dels primers municipis catalans i d’arreu de l’Estat espanyol en implantar la taxa municipal per l’ús de terreny públic, fet que permet nodrir les arques municipals sense cap cost per als seus veïns i veïnes.

 
El 20, 21 i 22 de maig, Festa Major de Sant Gaietà! PDF Imprimeix Correu electrònic

L'exposició amb motiu del desè aniversari de Fruiturisme, la proclamació dels nous hereus i pubilles, i una nova edició del Mercat de cultura i tradicions, seran alguns dels grans protagonistes. Consulta el programa d’activitats.

 

Sant_Gaiet_2022_portada


El mes de maig és sinònim a Aitona de festa grossa. I és que un any més, la vila ja es prepara per acollir una nova edició de la Festa Major de Sant Gaietà; que enguany arriba sota el braç amb un programa farcit d’activitats lúdiques, culturals, tradicionals, esportives i festives per que en puguin gaudir tots els veïns i veïnes.

 

La Festa Major tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de maig i entre les propostes més destacades aquest 2022 hi ha sessions de cinema, concerts, espectacles infantils, l’elecció de les noves pubilles i hereus, recorreguts de caça local o la tercera edició de la Cursa Embarrocat.

 

Amb tot, les dues principals sorpreses i novetats de l’edició d’enguany seran, per una banda, l’exposició “Fruiturisme · 10 anys”; i de l’altra, la 18a edició del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona, que enguany estarà dedicat a la floració i a la fruita dolça.

 

Des de l’Ajuntament es fa un agraïment especial a les entitats i associacions que, com cada any, han col·laborat en l’organització de la Festa Major de Sant Gaietà i es convida els veïns i veïnes a gaudir de la jornada.

 
Aitona comptarà amb un nou espai lúdic i esportiu per als joves: un Pump Track PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest nou equipament consistirà en un circuit d’asfalt amb revolts peraltats, salts i petits desnivells per a poder gaudir-lo amb vehicles amb rodes i sense motor.

 

Pumptrack_1


Pròximament és previst que vegi la llum un nou projecte a Aitona que permetrà ampliar i nodrir amb nou contingut l’oferta lúdico-esportiva que s’ofereix al municipi al llarg de tot l’any.

 

Es tracta de la construcció d’un Pump Track, un circuit d’asfalt amb revolts peraltats, salts i petits desnivells -fet que permet fer voltes al circuit sense pedalar mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos bombejant amunt i avall- per tal que els i les joves de la vila en puguin gaudir amb vehicles amb rodes i sense motor, com ara bicicletes, BMX, patins, patinet, scooters, skates, longboard…

 

El Pump Track s’habilitarà al costat del parc infantil que hi ha a la zona poliesportiva, un espai cèntric del poble i una àrea concorreguda amb una localització immillorable per a una instal·lació d’aquestes característiques.

 

L’Ajuntament invertirà una partida de 95.000€ per a construir aquest equipament i les obres és previst que comencin en breus amb l’objectiu que es pugui inaugurar a finals del pròxim mes de juny. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “som l’únic municipi del nostre entorn que comptarà amb una instal·lació com aquesta, destinada principalment al gaudi del col·lectiu juvenil”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “amb aquesta actuació reforça la política de suport als joves que hem implementat des de l’inici de l’actual mandat, atenent, estant amatents i donant resposta a les necessitats i interessos que tenen els i les nostres joves”.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 426
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.