Noves mesures de contenció davant de la Covid-19 PDF Imprimeix Correu electrònic

Les mesures entraran en vigor a partir de dijous 23 de setembre i la nova resolució aplica modificacions en l’àmbit de l’oci nocturn i la restauració.

 

unnamed_2


El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, noves mesures de contenció davant la Covid-19. Aquestes estan afavorides per l’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació.

 

Noves mesures


  • Es reobre l’oci nocturn a l’exterior fins a les 3 h de la matinada, amb 30 minuts de marge per tancar. Caldrà portar mascareta quan no es consumeixi i no es podrà ballar.
  • S’amplia l’horari de la restauració fins a la 1 h de la matinada. Es continua mantenint l’aforament de 10 persones a l’exterior i 6 a l’interior.

Les mesures entraran en vigor a partir de dijous 23 de setembre. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

 

 
Aitona disposarà d’un cotxe elèctric d’ús compartit pels veïns del municipi PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ho ha fet possible gràcies a un acord amb Hyundai. El servei estarà disponible durant tres mesos i serà gratuït.

 

red_cotxeelectric


Els veïns d’Aitona compten des d’avui amb un cotxe VIVe 100% elèctric de la marca Hyundai d’ús compartit. L’Ajuntament ha arribat a un acord amb l’empresa Control Motor Serveis Automobilístics SL amb l’objectiu de donar alternatives al vehicle propi o al transport públic als habitants del municipi a través del model de carsharing.

 

Així doncs, durant els propers tres mesos qualsevol persona censada a Aitona podrà utilitzar el cotxe elèctric després de fer-ne una reserva a l’aplicació ‘Carsharing rural vive’, habilitada per l’ocasió. El servei serà gratuït i cada usuari disposarà d’un màxim de 24 h d’ús ininterromput en un radi de 200 kilòmetres, essent Aitona el punt de referència.

 

En finalitzar la reserva, el vehicle s’haurà de lliurar a la plaça d’aparcament habilitada, que comptarà amb un punt de recàrrega, davant del consultori mèdic, que també s’instal·larà en el marc de l’acord signat.

 

El vehicle VIVe és 100% elèctric, per la qual cosa no produeix emissions de gasos d’efecte hivernacle, i la modalitat l’ús compartit suposa una alternativa ideal al cotxe particular de molt menor cost. L’Ajuntament d’Aitona ha considerat aquest projecte com a una opció per millorar la mobilitat del municipi i la connectivitat amb altres zones properes, per les quals el transport públic no disposa d’horaris que s’adaptin bé a les activitats dels habitants.

 

El servei estarà disponible a partir del dimarts, dia 21 de setembre a través de l’app “VIVe Hyundai”, on l’usuari haurà de registrar-se i fer la reserva.

 

 
Aitona engega dos cursos de formació dirigits a personal assistencial i d’atenció a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

L’alcaldessa inaugurarà aquest divendres els cursos de formació, que aniran a càrrec de la Fundació Pere Tarrés

 

red_20210917_093620


Aitona acollirà en les properes setmanes dos cursos de formació dirigits a les persones dedicades a l’atenció a la gent gran i al personal assistencial en general. L’Ajuntament de la localitat ha cregut oportú oferir aquestes dues línies de formació, de les quals s’encarregarà la Fundació Pere Tarrés. L’alcaldessa Rosa Pujol serà l’encarregada d’inaugurar els cursos aquest divendres.

 

La primera d’aquestes formacions, “Atenció centrada en la persona per a recursos gerontològics”, va destinada de forma directa a personal assistencial. Tindrà lloc al Centre de Serveis d’Aitona entre el 17 de setembre i l’1 d’octubre. Entre aquestes dates, es farà cada dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9.15h a 11.45h. A més, la formació es reconduirà també a través de l’aula virtual de la Fundació, amb 20 hores lectives via ‘zoom’.

 

El curs té certificació pròpia de la Fundació Pere Tarrés i seran professionals i experts d’aquesta entitat els que l’impartiran. Els objectius del curs són la promoció de l’atenció centrada en la persona en l’àmbit de l’atenció a persones amb dependència i el coneixement dels conceptes clau, les eines i instruments de la intervenció personalitzada i centrada en la persona.

 

En total es treballaran sis mòduls al voltant del mètode de l’atenció centrada en la persona i es pretén que l’aprenentatge assolit permeti la seva aplicació en el seu dia a dia.

 

El segon curs que ha programat l’Ajuntament d’Aitona, sota el títol “Activitats d’animació per al personal assistencial”, es farà del 4 al 14 d’octubre i també va dirigit a personal assistencial. En concret, es durà a terme els dilluns, dimecres, dijous i divendres entre les 9.15h i les 11.15h, també al Centre de Serveis d’Aitona. Es reconduirà via ‘zoom’ a la plataforma digital de la Fundació Pere Tarrés, amb una càrrega lectiva de 12 hores.

 

Impartit per professionals i experts de la Fundació Pere Tarrés amb coneixements sobre activitats per a gent gran, el curs compta amb certificació pròpia. S’estableixen com a objectius l’experimentació amb diverses activitats i el coneixement de la importància d’ocupar el temps de les persones amb demència de forma significativa i a partir de les seves demandes i necessitats.

 

Els mòduls que seran objecte del curs giraran al voltant de l’ocupació del temps lliure, la ment, les emocions, la cura del cos i la relació amb la cultura a l’hora de dissenyar activitats.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 404
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.