L’Ajuntament exigeix al Departament de Salut una prestació òptima del servei d’atenció primària PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori reclama la incorporació de més professionals sanitaris i la cobertura de totes les guàrdies.

 

FqOgxF_XwAA5giY_11zon


L’Ajuntament d’Aitona segueix treballant per a garantir al municipi i al territori una assistència sanitària òptima per a tots els veïns i veïnes i la millor conciliació possible per a tots els professionals de l’àmbit sanitari.

 

Per tot plegat, el consistori exigeix al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la contractació de més professionals sanitaris que donin cobertura de forma presencial als consultoris locals, cobrint així totes les guàrdies.

 

I tot, després que l’EAP Serós hagi comunicat als ajuntaments que a causa de l’increment progressiu de les incidències diàries que afecten a la plantilla de metges de l’ABS Seròs, a les jubilacions, i a la no incorporació de cap professional; en aquests moments només prop d’un 60% dels professionals sanitaris estan exercint al seu lloc de treball. Una circumstància, a més, que implicarà que -si bé els consultoris locals romandran oberts amb el mateix horari que fins ara i amb professionals d’infermeria- s’hauran de redefinir els horaris de presencialitat dels metges.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, defensa que “aquesta situació és insostenible tant per a la població com per als professionals sanitaris. Necessitem que Salut contracti més metges per a garantir un servei tan bàsic i essencial com aquest; i més, en poblacions amb una gran presència del col·lectiu de gent gran com és el nostre”.

 

Rosa Pujol, a més, destaca que “no n’hi ha prou amb atenció telefònica, necessitem que es cobreixin totes les guàrdies i garantir la presència dels metges als consultoris locals. És injustificable que se segueixi perpetuant una situació com aquesta que portem molt de temps denunciant i que ha de ser resolta amb la màxima urgència. Ens hi va la salut”.

 

Finalment, Rosa Pujol alerta que “aquesta situació s’agreujarà encara més, si no s’hi posa ja remei, d’aquí un mes, quan començarem la campanya de recollida de la fuita i la població en municipis com el nostre és duplicarà o triplicarà. Els professionals sanitaris estan en una situació límit , actualment. Estan cremats i sense expectatives de millora...”.

 
Nova edició de la revista d'informació municipal d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Ja és al carrer una nova edició de la revista d'informació municipal. Consulta'n la versió digital.

 

N18-Aitona-marc-2023-WEB_page-0001

 

Ja està disponible el darrer número de la revista d'informació municipal, que un cop més ofereix als aitonencs i aitonenques una aproximació amena i completa als principals esdeveniments del municipi i a les actuacions més destacades de l'Ajuntament dels darrers mesos.


Clica aquí per descarregar-te el PDF de la revista.


 
S’estrena a Aitona “La ruta dels bancs fruiters” PDF Imprimeix Correu electrònic

La iniciativa convida a cercar els quatre bancs de fruita que s’han distribuïts per diferents punts del poble, fer-s’hi una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

 

4af08c79-1478-4987-bb62-b96df2ba87a1_11zon


Aitona estrena aquest mes de març una nova proposta lúdica amb l’objectiu de seguir promocionant i donant a conèixer l’estret vincle que uneix el nostre municipi amb el món fructícola. Es tracta de “La ruta dels bancs fruiters”, impulsada per l’Ajuntament a través del projecte de Fruiturisme en el marc de la nova campanya de la flor 2023.

 

El consistori ha habilitat quatre bancs de fruita gegants, de sis metres d’alçada, en diferents punts del municipi: un, dins el casc urbà d’Aitona; i els altres tres, per l’entorn natural del municipi. I a través d’aquesta proposta es convida a tots els veïns i veïnes i visitants a cercar i trobar la localització d’aquests bancs, fer-s’hi una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “els bancs són una mostra del treball de la terra i de la cura de l'arbre durant les diferents estacions de l'any. Ens mostren la duresa, però també la bellesa de la vida rural. Els bancs donen sentit a la recol·lecció a mà dels fruits dels arbres fruiters i a les tasques d'esporga i aclariment, en funció de la climatologia i el moment de l'any en el qual ens trobem”.

 

En aquest sentit, els quatre elements que formen part de “La ruta dels bancs fruiters” estan inspirats en els bancs de fruita que s’utilitzaven per aclarir, podar o collir la fruita. Aquests han estat creats per l’aitonenc Jaume Casala, a qui l’Ajuntament li agraeix la seva tasca, i són de diferents colors inspirats en Fruiturisme i que identifiquen el nostre poble:

 

  • Groc: per a transmetre llum i abundància
  • Roig: per a transmetre energia
  • Rosa: per a transmetre delicadesa i amor
  • Blau: per a transmetre harmonia

 

Rosa Pujol afegeix que “aquests bancs identifiquen la pagesia, l’essència del nostre poble, són un museu a l’aire lliure amb la finalitat de la interacció lúdica i la reflexió”.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 442
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.