L’Associació Contra el Càncer prestarà els seus serveis al Centre Municipal de Serveis d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona i l’entitat han signat un conveni de col·laboració.

 

f4a7b9dd-5def-4ad0-ae45-dd4c214d18d8


Aquest dimecres 21 de setembre l’Ajuntament d’Aitona i l’Associació Contra el Càncer a Lleida han formalitzat un conveni de col·laboració entres ambdues institucions, en un acte celebrat al matí al Centre Municipal de Serveis.

 

A la firma de l’acord hi ha estat present l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, que destaca que “amb aquesta signatura no només reconeixem i dignifiquem la tasca essencial que duu a casa nostra l’Associació Contra el Càncer, sinó que també fem un pas més per a seguir nodrint el Centre Municipal de Serveis de més i millors recursos per a atendre i donar resposta a les necessitats de tots els nostres usuaris i usuàries”.

 

En aquest sentit, el conveni de col·laboració que han signat el consistori aitonenc i l’entitat permetrà a l’Associació Contra el Càncer a Lleida disposar al Centre Municipal de Serveis d’Aitona d’un espai fix on poder prestar els seus serveis a pacients i familiars tant d’Aitona com del conjunt del Baix Segrià: atenció psicològica, atenció social, orientació medicosanitària, assessorament nutricional, assessorament jurídic-laboral, assessorament capil·lar, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d'autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d'hàbits saludables.

 

A més, des d’aquest espai al Centre Municipal de Serveis també s’impulsaran al llarg de l’any diferents activitats de prevenció, lúdiques i divulgatives. Entre elles, les primeres, un taller de cuina de la doctora Barahona (metge nutricionista) el 25 d’octubre (15.30 h); i el 10 de novembre, a les 10.30 h, un  taller d'activitat física i càncer a càrrec de Cristina Fondevila, fisioterapeuta de l'associació.

 

 
Vols participar en l’exposició fotogràfica sobre la història d’Aitona? PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament busca imatges de llocs desapareguts de la vila per a incloure-les a la mostra que s’organitzarà a finals del mes de novembre.

 

A3-EXPO-FM-2022_page-0001


L’Ajuntament d’Aitona treballa en l’organització d’una exposició al municipi que recopilarà imatges històriques de racons ja desapareguts de la vila. La mostra es podrà visitar a finals del mes de novembre; i amb l’objectiu de nodrir-la amb els testimonis i les aportacions ciutadanes i obrir-la al conjunt de la població, incorporarà instantànies cedides pels veïns i veïnes.

 

En aquest sentit, fins el proper 15 d'octubre totes aquelles persones que disposin de fotografies de llocs desapareguts d’Aitona, espais del poble que han canviat amb el pas del temps poden fer-les arribar al consistori per, en cas que procedeixi, puguin passar a integrar el projecte. A més, les millors fotos seleccionades també es recolliran a la nova edició del llibre “Record d’Aitona”, que es repartirà al Nadal.

 

L’Ajuntament, convida els veïns i veïnes a sumar-se a la crida i a gaudir de la mostra.

 
La Festa d’Homenatge a la Gent Gran dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Antolí 2022 PDF Imprimeix Correu electrònic

Centenars de veïns i veïnes han participat avui divendres del tradicional acte de reconeixement que la vila dedica anualment als veïns i veïnes de més edat.

 

e487a628-c8da-4606-ac49-88763b922b71


A pocs dies que Aitona doni la benvinguda a l’esperada Festa Major de Sant Antolí d’aquest any 2022 la vila ja ha donat el tret de sortida aquesta setmana als actes previs de la festivitat amb la celebració de la tradicional Festa d’Homenatge a la Gent Gran; organitzada per l’Ajuntament d’Aitona, la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats i l’Associació de Jubilats d’Aitona amb l’objectiu de reconèixer els valors i homenatjar la tasca que duen a terme els aitonencs i aitonenques de més edat.

 

La jornada ha tingut lloc aquest divendres 26 d’agost i, un any més, ha resultat tot un èxit de participació. L’activitat ha començat al matí amb la tradicional visita institucionals a la Llar de Santa Teresa Jornet, amb la presència de l’alcaldessa, Rosa Pujol; regidors i regidores del consistori; els residents de la residència i les germanetes; el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls; David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià; i José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida.

 

“Les generacions i generacions d’aitonencs i aitonenques que ens precedeixen i les germanetes de la llar han sabut dignificar i donar continuïtat al llarg dels anys, fins arribar avui en dia, el llegat deixat per Santa Teresa Jornet. Gràcies a ells el missatge de Santa Teresa Jornet segueix més viu i present que mai i la seva tasca és vital, necessària i imprescindible per a fer d’Aitona el poble cívic, acollidor, obert, creixent i afable que és”, destaca Rosa Pujol.

 

Ja al migdia s’ha celebrat a la Parròquia de Sant Antolí la missa solemne en homenatge als veïns i veïnes que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or, amb l’assistència destacada de les pubilles i hereus locals. Tot seguit s’ha fet la veneració de la relíquia de Santa Teresa Jornet.

 

“Vull agrair a l’Associació de Jubilats d’Aitona, a la seva junta i a tots els seus membres, la seva col·laboració indispensable, un any més, en aquesta commemoració. Moltes gràcies pel vostre suport i per la tasca diària i ingent que dueu a terme a la vila acompanyant, atenent, donant suport i empoderant a tota la nostra gent gran”, explica l’alcaldessa Rosa Pujol.

 

I la jornada ha finalitzat al Pavelló Poliesportiu d’Aitona amb el dinar de germanor i la festa d’homenatge a la gent gran, amb el lliurament de les plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or, i l’actuació del grup musical La Band Gogh. A més, durant l’homenatge l’Ajuntament ha projectat a tots els assistents un petit vídeo de reconeixement a tots els homenatjats.

 

“En nom de l’Ajuntament d’Aitona vull felicitar a tots els aitonencs i aitonenques que enguany commemoren el seu 80è aniversari. Tota una fita vital que cal posar en valor. I felicitar, també, a totes les parelles que aquest 2022 celebren les vostres Noces d’Or. Una efemèride plena d’amor i respecte que ens omple d’orgull”, assegura Rosa Pujol.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 431
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.