L’Ajuntament posa a disposició dels veïns i veïnes un inventari gratuït de materials d’ajuda PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquelles persones que requereixin algun dels materials que es posen a disposició poden posar-se en contacte amb el Centre de Serveis per tal de gestionar la seva entrega.

 

e8e8bff1-da4a-4b4f-8269-bf7f4c5e61fa


L’Ajuntament d’Aitona ha fet una aposta molt important per la gent gran amb la posada en marxa del nou Centre Municipal de Serveis, que ofereix a tots els aitonencs i aitonenques les eines i recursos de primer nivell necessaris per a garantir el seu benestar, posant especial atenció en les nostres persones grans.

 

I ara, el consistori fa un pas més en aquesta línia i posa a disposició un inventari de materials d’ajuda per a tots aquells veïns i veïnes que en requereixin, de forma gratuïta. Així, aquelles persones que requereixin algun dels materials que s’adjunten a continuació, poden posar-se en contacte amb el Centre de Serveis per tal de gestionar la seva entrega:

 

 • Grua d’elevació i trasllat + kid bipedestació
 • Grues d’elevació i trasllat
 • Cadires de rodes robustes de 44 cm d’ample
 • Caminadors d’alumini amb seient i rodes
 • Cinturons per mobilitzar de 90-120 cm
 • Discs giratoris professionals de 40 cm
 • Llit electrònics d'alçada regulable 105*190
 • Banqueta de bany reposa-braços i suport
 
40 artistes participen en l’onzè Concurs de Pintura Ràpida d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament felicita als guanyadors i agraeix a tots els participants la seva implicació en el certamen. Consulta l'àlbum fotogràfic.

 

276981298_336469715171734_5402313505249464497_n


Aquest diumenge 20 de març es va celebrar l’onzena edició del Concurs de Pintura Ràpida organitzat per l’Ajuntament d’Aitona. Un certamen ja plenament consolidat en el calendari cultural aitonenc i en el que enguany hi van prendre part un total de 40 artistes que van poder plasmar amb les seves creacions la bellesa de l’arbre en flor i dels racons del poble.

 

Els pintors i pintores van poder confeccionar les seves obres de tècnica lliure durant el matí, de 09 a 14 h; i el veredicte es va donar a conèixer a les 18 h a la Capella de Sant Gaietà. Així, els guanyadors i guanyadores del certamen van ser els següents:

 

 • 1r premi: Julio Garcia Iglesias
 • 2n premi: Josep Millas Chia
 • 3r premi: Aida Mauri Crusat
 • 4t premi: Joan Vila Arimany
 • 5è premi: Jose Manuel Aznar Diaz i Joan Josep Catalá Paysau
 • 6è premi: Antoni Mariscal Luque
 • 7è premi: Nestor Sanchiz Guerrero, Albert Gimenez Torrent, Josep Plaja Lopez, Lluís Puiggrós Puigdellívol i Eloisa Lombarte de la Orden
 • 8è premi: Andrés Gabarres i Richard García Rodríguez

 

Les obres no premiades, mentrestant, s’exposaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament fins el 20 d’abril.

 
Aitona tanca una campanya de la flor històrica i de rècord amb 24.000 visitants PDF Imprimeix Correu electrònic

El projecte de Fruiturisme es consolida en l’any del seu desè aniversari com una de les propostes turístiques estacionals més atractives i amb més projecció de tot el sud d’Europa.

 

e8dd0e53-cd4f-417e-b351-45f248a356a2


Aitona ha tancat aquest cap de setmana la temporada turística de la floració del 2022 després de quatre setmanes d’afluència massiva de visitants a la vila. Més de 24.000 persones -en el que és un rècord de participació- han pres part aquest any de la represa de la campanya després de l’aturada per la Covid-19 i han gaudit de l’experiència única de passejar pels camps de presseguers en flor.

 

Així, Fruiturisme confirma en l’any del seu desè aniversari l’enorme interès que genera el projecte dins i fora de les nostres fronteres. Un interès creixent que també s’ha tornat a manifest en l’arribada de visitants de totes les nacionalitats, destacant-ne sobretot de països asiàtics com Argentina o el Japó.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, fa una valoració molt positiva de la campanya d’aquest 2022 i destaca que “a ningú se li escapa que enguany encaràvem una campanya molt especial i incerta pel context pandèmic en el que encara vivim, però les xifres de participació han superat totes les nostres expectatives. La floració ha tornat a Aitona amb més força que mai i el projecte ha sabut estar a l’altura de tots els visitants oferint-los una oferta lúdica i cultural que ha enamorat a tothom”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “és un orgull veure com un cop més tots els nostres veïns i veïnes, pagesos, voluntaris, cooperatives, SAT’s, entitats... s’han bolcat massivament amb la campanya. Ells són la clau d’aquest èxit i el motiu pel qual, 10 anys després, Fruiturisme i Aitona està en boca de tothom i son un actiu i un atractiu turístic privilegiat i únic al sud d’Europa”.

 

La floració aitonenca, present arreu


Un altre dels motius determinants de l’èxit d’aquesta campanya ha estat l’impacte mediàtic. Durant les darreres setmanes, moltes capçaleres i televisions comarcals, nacionals i internacionals han publicat articles o han fet reportatges sobre el fenomen de la floració a Aitona.

 

Una repercussió mediàtica que també s’ha fet extensiva a les xarxes socials, on s’ha convertit en un dels grans reclams sobretot en plataformes com Instagram.

 

Les novetats d’enguany, un èxit absolut


La campanya de 2022 de la floració arribava amb grans novetats sota el braç amb l’objectiu de commemorar el 10è aniversari de Fruiturisme. Entre elles l’estrena del nou web de Fruiturisme, la nova ruta turística “Robert Capa a Aitona”, l’exposició en homenatge a la pagesia aitonenca, la mostra de l’obra de Mari Ros Prieto Hortelano, la primera trobada de tractors i vehicles antics, i el concert de Manel. Totes aquestes activitats van ser rebudes amb els braços oberts i han tingut una valoració molt positiva per part de tots els assistents, així com una destacada participació.

 

Un ampli catàleg de propostes i activitats per a tots els públics


A aquestes novetats també s’hi ha afegit propostes ja de llarg recorregut que campanya rere campanya no deixen d’acollir a un gran nombre de visitants i participants. És el cas, per exemple, de la Caminada Popular, la iniciativa “Apadrina un fruiter”, la Volta al Pantà d’Utxesa, l’11è Concurs de Pintura Ràpida, les ja tradicionals visites guiades i rutes lliures pels camps i el patrimoni d’Aitona, vols en globus aerostàtics, rutes en bicicleta, i visites d’infants provinents de diferents centres escolars d’arreu del país.

 

L’Ajuntament comença a preparar la campanya de la fruita


Després de l’èxit de la campanya de la flor, l’Ajuntament torna a apostar per la campanya de la fruita, una iniciativa de promoció turística centrada en la fruita i el moment de la seva recollida. La campanya, organitzada des de l’Ajuntament juntament amb les centrals de fruita, pagesos i els guies locals, donarà a conèixer la continuïtat del cicle de l’arbre fruiter, permetent als visitants conèixer, a través de la seva pròpia experiència, el procés de recol·lecció, la tasca del pagès i la vàlua del seu treball. Les rutes s’iniciaran a l’estiu.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 419
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.