El Mercat de Cultura i Tradicions estarà dedicat enguany a la floració i la fruita dolça PDF Imprimeix Correu electrònic

L’esdeveniment tindrà lloc aquest diumenge 22 de maig, de 10 a 20 h, en el marc dels actes de commemoració de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

01_JordiVinuesa_JVF9480


Aitona ja ho té tot a punt per a celebrar aquest cap de setmana una nova edició, la divuitena, del tradicional Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona organitzat per l’Ajuntament.

 

El XVIII Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona tindrà lloc diumenge 22 de maig, de 10 a 22 h, en el marc dels actes de commemoració de la Festa Major de Sant Gaietà. I enguany presentarà una gran novetat. I és que sota el lema "Aitona, terra de flors i fruita dolça" la fira estarà dedicada aquest 2022 a posar en valor la floració i la fruita dolça.

 

Així, de 10 a 20 h, els carrers del nucli antic d’Aitona estaran rodejats de natura amb la participació de vuit oficis relacionats amb aquesta temàtica. La fira constarà d’arts i oficis de la natura, mercat de les flors i les plantes naturals, artesania de la flor i la natura, exposició de bonsais i demostració de remodelació de diversos exemplars, i jocs gegants de les flors i la fruita dolça. En total hi haurà unes 50 parades; i entre elles, la dels grups comercialitzadors de fruita dolça (cooperatives i sats) en representació dela frutia dolça i parades de productors locals (paradistes del poble).

 

A més, durant tot el dia s’habilitarà una parada de Fruiturisme on hi haurà un taller preparat per als més petits de casa. I també es podrà fer el tastet que s’ofereix a Aitona amb molt de gust. Tot plegat, coincidint amb la celebració del desè aniversari del projecte.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a la participació i explica que “enguany recuperem la Baronia d’Aitona amb plena normalitat i quina millor forma de fer-ho que homenatjant a dos dels grans actius socials, culturals, econòmics i d’identitat que té el poble: la floració dels nostres camps i la fruita dolça que n’hi neix”.

 

Maria Antònia Royes, regidora de Cultura, destaca que “a ningú se li escapa que aquesta és una edició molt i molt especial després de la pandèmia. En teníem moltes ganes i és una ocasió perfecta per implicar als nostres veïns i veïnes i per a seguir promocionant la importància de consumir productes de proximitat, cuidar i protegir el nostre entorn natural i dignificar la tasca que duu a terme la nostra pagesia”.


En aquest sentit, l'Ajuntament demana a la població que engalani els carrers, cases, portes i balcons amb plantes ornamentals el diumenge de Festa Major per crear un ambient de festa. A més, el passat dijous 12 i divendres 13 de maig el consistori també va repartir casa per casa una planteta ornamental.

 
El TS falla a favor de l’Ajuntament en el cas de la taxa per al gravamen de les línies elèctriques PDF Imprimeix Correu electrònic

El Tribunal Suprem declara que no escau el recurs de cassació interposat per Red Eléctrica de España contra la sentència de 2019 del TSJC.

 

Lnies_dAlta_Tensi_2


La Sala del Contenciós-Administratiu, secció segona, del Tribunal Suprem (TS) ha fallat a favor de l’Ajuntament d’Aitona i avala -tal com ho va fer l’any 2019 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)- que el consistori aitonenc gravi a les empreses elèctriques per la utilització del domini públic de les seves instal·lacions de transport d’energia.

 

Així ho estableix la sentència del TS feta pública el passat 5 de maig i que desestima el recurs de cassació interposat per Red Eléctrica de España (REE) contra la sentència de 2019 del TSJC.

 

Cal recordar que el TSJC, en aquesta sentència del 2019, avalava l’Ordenança Fiscal aprovada per l’Ajuntament d’Aitona que establia la regulació i les tarifes de la taxa. L’Alt Tribunal acceptava que el consistori valorés com a construccions les línies elèctriques d’alta tensió a efectes del càlcul de la base imposable de la taxa per la utilització del domini públic local; principalment, camins. En contra del criteri de REE, el TSJC validava aquest gravamen que s’ha fixat prenent com a referència el valor que tindria en el mercat la utilitat derivada d’aquesta utilització o aprofitament si els béns afectats no fossin de domini públic.

 

En aquest sentit, fins a data actual, aquesta taxa representa uns ingressos anuals per a l’Ajuntament d’Aitona que ascendeixen fins als 5.550€. A més, Aitona és en un dels primers municipis catalans i d’arreu de l’Estat espanyol en implantar la taxa municipal per l’ús de terreny públic, fet que permet nodrir les arques municipals sense cap cost per als seus veïns i veïnes.

 
El 20, 21 i 22 de maig, Festa Major de Sant Gaietà! PDF Imprimeix Correu electrònic

L'exposició amb motiu del desè aniversari de Fruiturisme, la proclamació dels nous hereus i pubilles, i una nova edició del Mercat de cultura i tradicions, seran alguns dels grans protagonistes. Consulta el programa d’activitats.

 

Sant_Gaiet_2022_portada


El mes de maig és sinònim a Aitona de festa grossa. I és que un any més, la vila ja es prepara per acollir una nova edició de la Festa Major de Sant Gaietà; que enguany arriba sota el braç amb un programa farcit d’activitats lúdiques, culturals, tradicionals, esportives i festives per que en puguin gaudir tots els veïns i veïnes.

 

La Festa Major tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de maig i entre les propostes més destacades aquest 2022 hi ha sessions de cinema, concerts, espectacles infantils, l’elecció de les noves pubilles i hereus, recorreguts de caça local o la tercera edició de la Cursa Embarrocat.

 

Amb tot, les dues principals sorpreses i novetats de l’edició d’enguany seran, per una banda, l’exposició “Fruiturisme · 10 anys”; i de l’altra, la 18a edició del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona, que enguany estarà dedicat a la floració i a la fruita dolça.

 

Des de l’Ajuntament es fa un agraïment especial a les entitats i associacions que, com cada any, han col·laborat en l’organització de la Festa Major de Sant Gaietà i es convida els veïns i veïnes a gaudir de la jornada.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 424
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.