Arriben a Aitona connexions mòbils més ràpides i millor cobertura amb el desplegament del 4G i 5G PDF Imprimeix Correu electrònic

La nova tecnologia permetrà als aitonencs i aitonenques gaudir de serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura en l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica.

 

logo_twitter


Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran a Aitona el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació 4G i 5G sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, el que permetrà als aitonencs i aitonenques gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica.

 

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat posada en marxa pels operadors per solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió. El procés d'implantació s'està fent de manera gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç.

 

El desplegament s'emmarca en el que estableix el Reial decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

 

Principals avantatges: més i millor cobertura


Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar millores significatives tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

 

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

 

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la trucada de vídeo, entre d'altres.

 

A més, la cobertura més gran que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

 

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT


Arriba700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

 

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual arriba700 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

 

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web: www.llega700.es.

 
Aitona acollirà la segona prova puntuable del Campionat d’Espanya de Balls de Saló PDF Imprimeix Correu electrònic

Les entrades anticipades es posaran a la venda els dies 3 i 5 de maig a l’entrada del Pavelló Poliesportiu, de 19.30 a 21 h. També es poden comprar entrades a l’Ajuntament i a la perruqueria “Eva”. El preu anticipat per dia és de 5€ i el del cap de setmana 10€ per dia.

 

WhatsApp_Image_2022-04-27_at_1.22.40_PM


El Pavelló Poliesportiu d’Aitona acollirà aquest cap de setmana, dissabte 7 i diumenge 8 de maig, la segona prova puntuable del Campionat d’Espanya de Balls de Saló. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i del CECA.

 

Durant la cita hi haurà ball single, ball esportiu, dansa coreogràfica, sincro duo i grups i és previst que duran els dos dies el municipi rebi la visita d’unes 2.000 persones que prendran part i gaudiran d’aquest esdeveniment esportiu de primer nivell.

 

Maria Antònia Royes, regidora de Cultura, fa una crida als veïns i veïnes a venir a gaudir en directe d’aquest esdeveniment i posa en valor que “es tracta d’una competició inèdita al nostre poble. Aitona acollirà aquest campionat per primer cop i durant dos dies podrem veure a ballarins i ballarines de primer nivell que ens oferiran uns balls espectaculars. Poder ser la seu d’aquest esdeveniment és una oportunitat única per a seguir promocionant el nostre municipi i tots els seus actius arreu del país”.

 

Dissabte 7 de maig, de 08 a 00 h, participaran en la competició 125 parells, 35 balladores en modalitat single i 10 grups coreogràfics. I diumenge dia 8, de 08 a 00 h, hi prendran part 130 parelles, 40 balladores en modalitat single i 7 grups coreogràfics. Tot plegat, sota la supervisió de 10 jutges vinguts d’arreu de l’Estat espanyol.

 

Entre els esportistes que participaran en el Campionat Fruiturisme d’Aitona destaquen Josep Alvárez Tarrago i Viktoria Koval, campions estatals de balls esportius estàndard sub-21; i David Berenguer i Diana Poskurina, tercers classificats d’Espanya del grup “Adulto Latino”.

 

Les entrades anticipades es posaran a la venda els dies 3 i 5 de maig a l’entrada del Pavelló Poliesportiu, de 19.30 a 21 h. També es poden comprar entrades a l’Ajuntament i a la perruqueria “Eva”. El preu anticipat per dia és de 5€ i el del cap de setmana 10€ per dia.

 

Prèviament, el 12 i 13 de febrer, es va celebrar a Alcarràs la primera prova puntuable del Campionat d’Espanya de Balls de Saló. En aquest sentit, la competició consta d’unes 5 o 6 proves puntuables per cada comunitat autònoma. En cada prova puntuable hi pot haver fins a 30 classificacions. El Campionat d’Espanya de “Balls Latinos” serà a Galicia el juny del 2022; i encara està per a definir la data del campionat d’estàndards. Per poder participar al campionat d’Espanya s’ha de haver participat en un mínim de 6 proves puntuables.

 

 
L’Ajuntament enderroca part d'un immoble del carrer de les Eres que es trobava en estat de ruïna PDF Imprimeix Correu electrònic

Les despeses i indemnitzacions per aquesta actuació hauran de ser liquidades per la persona propietària de l’immoble.

 

2f8bd2a7-77c5-4e85-90e2-17d8e3720cfb


Aquesta setmana l’Ajuntament d’Aitona ha procedit a l’enderrocament d’una part d’un immoble situat al carrer de les Eres número 7 i que ha estat declarat en estat de ruïna imminent tal com determinava l’informe tècnic elaborat pel consistori.

 

Les tasques d’enderrocament han tingut un cost total de 6.276,40€ (IVA inclòs) que ha estat assumit íntegrament per l’Ajuntament. Amb tot, un cop finalitzades les actuacions a l’immoble, les despeses i indemnitzacions que l’Ajuntament ha hagut de satisfer per a l’execució de les actuacions, hauran de ser liquidades per la persona propietària de l’immoble.

 

Els fets es remunten al passat 21 d’abril, quan els agents municipals van comunicar que a l’immoble situat al carrer de les Eres número 7 s’hi havia produït un despreniment de part del ràfec de coberta cap a la via pública. Els serveis tècnics de l’Ajuntament van efectuar una visita a l’immoble i es va comprovar que hi havia un edifici format per planta baixa i planta primera, destinat a magatzem i traster, el qual amenaçava de ruïna tècnica, ja que els materials de gran part dels seus elements portants i estructurals patien lesions importants i presentaven danys que en comprometien l’estabilitat, la reparació dels quals no era possible pels mitjans tècnics normals.

 

A més, segons l’informe tècnic hi havia risc imminent per a la seguretat de les persones o les coses, perquè en qualsevol moment es podien produir més despreniments cap a la via pública o l’enfonsament de qualsevol element de façana.

 

En aquest sentit, aquesta situació s’ha derivat per un incompliment previ del deure de conservació de l’edifici per part de la seva propietat; i per tot plegat, l’Ajuntament incoarà un expedient sancionador als responsables.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 426
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.