Aitona comptarà després de molts anys amb un parc mobiliari amb nous pisos en venda PDF Imprimeix Correu electrònic

Després d’anys de gestions liderades per l’Ajuntament recentment s’ha fet efectiva la compra d’un bloc de 18 pisos per part del senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL- que es posaran pròximament en venda per a particulars.

 

02_JordiVinuesa_JVF0606_20220929


Aquest mes de setembre s’ha fet efectiva la compra per part d’un particular, el senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL-, d’un bloc de pisos situat al carrer la Vall número 26 amb avinguda 27 de Gener; i que compta amb un total de 18 habitatges, local comercial i pàrquing.

 

Aquests 18 habitatges es posaran a la venda pròximament per a particulars i l’adquisició d’aquest parc mobiliari per part del senyor Ramon Campodarbe -a qui l’Ajuntament agraeix públicament la seva implicació- ha estat possible gràcies a les gestions liderades pel consistori al llarg dels darrers anys amb l’objectiu d’oferir al municipi una nova oferta d’habitatge.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, ressalta la importància d’aquesta notícia i posa èmfasi en que “el nostre compromís és facilitar i promocionar que els nostres veïns i veïnes es quedin a Aitona a viure i no es vegin obligats a marxar fora del poble per a tenir accés a un habitatge. Per això, poder comptar amb aquets nou parc mobiliari després de molts anys sense pisos en venda és tota una efemèride i una oportunitat única que hem de saber aprofitar”.

 

11_JordiVinuesa_JVF0451

 

Antecedents


El bloc de pisos adquirit recentment pel senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL- es va començar a construir l’any 2006, any en el que també es va atorgar la llicència d’obres. La promoció d’aquest bloc de pisos ha estat sotmesa al llarg dels anys a diferents canvis de nom, fins que el 2008 se’n va aturar la construcció. Una paralització que s’ha allargat fins fa pocs mesos.

 

En aquest sentit, durant aquest període d’abandonament es van produir diferents requeriments i actuacions per part de l’Ajuntament d’Aitona envers els seus propietaris amb l’objectiu que duguessin a terme el pertinent manteniment, neteja i tancament de l’obra. Amb tot, la inacció per part dels propietaris va propiciar que el consistori actués de forma subsidiària i incoés diferents sancions als responsables.

 

Finalment, l’any 2020 l’Ajuntament va presentar una sol·licitud de pròrroga per a finalitzar l’obra, però que no va ser atesa. Per tot plegat, després de diferents gestions liderades pel consistori s’ha aconseguit que el bloc de pisos passi a ser propietat del senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL-.

 
L’Ajuntament habilitarà plaques fotovoltaiques en quatre edificis municipals PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació té per objectius millorar l'eficiència i l’estalvi energètic d'aquestes instal·lacions i reduir les emissions de CO2.

 

03_JordiVinuesa_JVF0497_20220928


L’Ajuntament d’Aitona ha aprovat un projecte per a la instal·lació de generació elèctrica d’energia renovable per autoconsum sense emmagatzematge en quatre edificis municipals: el Centre Municipal de Serveis, l’Ajuntament, l’Edifici Multifuncional i l’Escola Francesc Feliu. Ara, el consistori obrirà el procés de licitació per a l’execució de les obres amb l’objectiu que aquestes quedin executades en un termini de tres mesos.

 

El projecte té un cost de 88.401,26€ (IVA inclòs) i consistirà en:

 

  • Centre Municipal de Serveis: instal·lació de 60 plaques fotovoltaiques de 450 w, amb una producció pic de 25 kw.
  • Ajuntament: instal·lació de 45 plaques fotovoltaiques de 450 w, amb una producció pic de 20 kw.
  • Edifici Multifuncional: instal·lació de 44 plaques fotovoltaiques de 450 w, amb una producció pic de 20 kw.
  • Escola Francesc Feliu: instal·lació de 45 plaques fotovoltaiques de 45 0w, amb una producció pic de 20 kw.

 

Actualment l’energia demandada per aquests quatre edificis és de 152.653 kw/h i amb l’habilitació de les plaques fotovoltaiques la generació elèctrica d’energia renovable per autoconsum seria de 135.867 kw/h; és a dir, una xifra superior al 80% de l’energia demandada actualment.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “amb aquestes actuacions com aquesta proposem des de l’equip de govern fer una passa més en l’aposta per consolidar i promocionar al municipi les energies renovables i esdevenir al territori un poble referent en matèria de sostenibilitat energètica”.

 

En aquest sentit, aquest projecte se suma al pla de renovació de l’enllumenat exterior del municipi amb nova tecnologia led que el consistori desplegarà al municipi a través de la convocatòria d’ajuts “DUS 5000”, uns fons europeus per a la millora energètica local dels municipis de menys de 5.000 habitants.

 
L’Associació Contra el Càncer prestarà els seus serveis al Centre Municipal de Serveis d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona i l’entitat han signat un conveni de col·laboració.

 

f4a7b9dd-5def-4ad0-ae45-dd4c214d18d8


Aquest dimecres 21 de setembre l’Ajuntament d’Aitona i l’Associació Contra el Càncer a Lleida han formalitzat un conveni de col·laboració entres ambdues institucions, en un acte celebrat al matí al Centre Municipal de Serveis.

 

A la firma de l’acord hi ha estat present l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, que destaca que “amb aquesta signatura no només reconeixem i dignifiquem la tasca essencial que duu a casa nostra l’Associació Contra el Càncer, sinó que també fem un pas més per a seguir nodrint el Centre Municipal de Serveis de més i millors recursos per a atendre i donar resposta a les necessitats de tots els nostres usuaris i usuàries”.

 

En aquest sentit, el conveni de col·laboració que han signat el consistori aitonenc i l’entitat permetrà a l’Associació Contra el Càncer a Lleida disposar al Centre Municipal de Serveis d’Aitona d’un espai fix on poder prestar els seus serveis a pacients i familiars tant d’Aitona com del conjunt del Baix Segrià: atenció psicològica, atenció social, orientació medicosanitària, assessorament nutricional, assessorament jurídic-laboral, assessorament capil·lar, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d'autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d'hàbits saludables.

 

A més, des d’aquest espai al Centre Municipal de Serveis també s’impulsaran al llarg de l’any diferents activitats de prevenció, lúdiques i divulgatives. Entre elles, les primeres, un taller de cuina de la doctora Barahona (metge nutricionista) el 25 d’octubre (15.30 h); i el 10 de novembre, a les 10.30 h, un  taller d'activitat física i càncer a càrrec de Cristina Fondevila, fisioterapeuta de l'associació.

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 434
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.