L’Ajuntament presentarà els projectes de futur per a Aitona en un acte obert a tota la població PDF Imprimeix Correu electrònic

La sessió tindrà lloc divendres 17 de febrer, a les 19.30 h, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

 

Cartell_Aitona_Horitz_2030


L’Ajuntament d’Aitona convoca a tots els veïns i veïnes a assistir el pròxim divendres 17 de febrer a l’acte “Aitona horitzó 2030”, una trobada oberta a tota la població on el consistori avançarà i donarà detalls d’alguns dels principals projectes de futur que hi ha prevists al municipi per als pròxims anys.

 

La sessió tindrà lloc a partir de les 19.30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament i anirà a càrrec de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; qui desgranarà a tots els assistents els objectius i característiques de les diferents actuacions que el consistori vol desplegar a mitjà termini amb l’objectiu de seguir fomentant el benestar dels aitonencs i aitonenques i la projecció del poble.

 
El Centre Municipal de Serveis en xifres: un 2022 amb més recursos i serveis que mai PDF Imprimeix Correu electrònic

Al llarg del darrer any l’equipament ha seguit creixent consolidant-se com un espai de referència al municipi i al conjunt del territori en matèria de promoció del benestar.

 

57ed043e-a61f-4adf-8a26-c46fc46bf8ab


Des de la seva posada en marxa l’any 2021 el Centre Municipal de Serveis d’Aitona ha anat creixent en recursos i espais per tal de garantir a tots els veïns i veïnes i a tots els usuaris i usuaris un equipament de primer nivell adaptat a les seves necessitats i interessos.

 

L’Ajuntament ha seguit nodrint l’edifici periòdicament de més eines i activitats fins a tancar el passat curs 2022 en un moment òptim i àlgid. I ara, l’objectiu del consistori és seguir apostant per aquest projecte que tan bona resposta està tenint entre la població i que tan bona acollida ha tingut al poble i al conjunt del territori fins a esdevenir, a dia d’avui, un centre pioner i referent a casa nostra.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “el 2022 ha estat un any de creixement i consolidació per al Centre Municipal de Serveis. Cada cop ens són més les persones que en fan ús i també hem anat potenciant els recursos i serveis que hi oferim”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “des de l’àrea de Serveis Socials s’està fent una tasca ingent per a garantir la cura, l’acompanyament, l’empoderament i el benestar de la nostra gent gran i per a oferir a tots els nostres veïns i veïnes un ampli ventall de propostes, tallers i activitats lúdiques, culturals, formatives i d’oci per a totes les edats”.

 

En aquest sentit, l’aposta ferma i decidida que fa l’Ajuntament pel Centre Municipal de Serveis es va traduir l’any 2022 en diferents dades rellevants. Per exemple, durant tot el curs passat es van arribar a oferir un total de 1.237 menús als usuaris i usuàries de l’equipament. A això, hi hem de sumar fins a 13 serveis de bugaderia o els diferents materials que es van cedir als veïns i veïnes que ho van sol·licitar mitjançant el banc d’ajuts tècnics: caminadors (6), llits articulats (5), grua (5), cadira de bany (5), cadira de rodes (3), cinturó per a mobilitzacions (3) o disc giratori per a mobilitzacions (2).

 

Finalment, fent balanç del 2022 al Centre Municipal de Serveis d’Aitona també cal posar èmfasi en dos aspectes: primer, la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació Contra el Càncer a Lleida per tal que l’entitat disposi a l’equipament d’un espai fix on poder prestar els seus serveis a pacients i familiars tant d’Aitona com del conjunt del Baix Segrià; i segon, la prestació d’un servei de rellotges de teleassistència pioner i únic al territori que té com a finalitat ajudar les persones grans, amb discapacitat o dependència perquè puguin viure al seu domicili amb seguretat i reduint el risc d’aïllament. 

 
L’Ajuntament resoldrà el contracte amb l’empresa encarregada de l’execució de les obres del castell PDF Imprimeix Correu electrònic

Un cop resolt el contracte el consistori iniciarà una nova licitació per a l’execució dels treballs restants.

 

7d90c5b3-a52e-492b-988a-4a6953a6896a


L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat el procediment legal per a resoldre el contracte existent amb Infraestructuras de Muntanya, SL, l’empresa encarregada d’executar els treballs de construcció del nou mirador del Castell d’Aitona; després que aquesta s’hagi declarat en fallida i hagi entrat voluntàriament en concurs de creditors.

 

Amb aquesta mesura el consistori pretén recuperar la garantia establerta i, un cop resolt el contracte, poder licitar a una nova empresa l’execució dels treballs restants d’aquest projecte. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “es tracta d’una situació sobrevinguda, aliena a la voluntat de l’Ajuntament, i que ens obligarà a endarrerir l’execució de l’obra sobre el calendari previst, ja que en aquests moments només s’ha pogut executar la meitat de l’actuació”.

 

Antecedents


El passat 12 de juliol de 2022 l’Ajuntament d’Aitona va signar el contracte de l’obra de recuperació dels accessos del Castell. L’acta de replanteig es va signar el 27 de juliol del mateix any, i el termini d’execució previst era de quatre mesos. Així, el termini establert inicialment per a executar l’obra per va finalitzar el 27 de novembre. En total els treballs realitzats han representat una inversió de 30.459€.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 437
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.