Aitona dona un impuls a la promoció de la fruita aitonenca, la més dolça del món! PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha difós un vídeo promocional que s’emetrà per televisió i que també es compartirà a través de les xarxes socials.

 

Aitona_dona_un_impuls_a_la_promoci_de_la_fruita_aitonenca_la_ms_dola_del_mn


Aquest estiu l’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme fan un pas més per a seguir donant a conèixer arreu el procés de recol·lecció de la fruita i el seu segell de qualitat i dignificar la tasca de la pagesia. Així, en el marc de la nova campanya turística “Aitona, el sabor de l’estiu”, el consistori ha editat per primer cop un vídeo promocional amb la fruita com a gran protagonista.

 

Aquest clip audiovisual s’emetrà per mitjans de comunicació com TV3 i també es difondrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i del projecte de Fruiturisme. En ell, s’hi poden veure imatges de la recol·lecció de la fruita als camps aitonencs i el vídeo s’ha fet amb la col·laboració de les centrals de fruita del municipi: Aitona Agricultura, Arfon Fruits, Espax, Frutaito, Fruitona i Produccions Agràries del Camp, a qui el consistori agraeix i posa en valor la seva implicació.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que es tracta d’una iniciativa pionera i explica que “la fruita d’Aitona no només té un segell de qualitat que la fa única a casa nostra, sinó que representa l’essència d’una pagesia forta, dinàmica i treballadora. Valors tots ells que mereixen ser dignificats”.

 
Tasques de pavimentació al carrer Moreria PDF Imprimeix Correu electrònic

Els treballs es duen a terme al tram final d’aquest vial que enllaça amb el carrer Forn.

 

04_JordiVinuesa_JVF6102


L’Ajuntament d’Aitona actua des d’aquesta setmana al carrer Moreria amb l’objectiu de millorar l’estat del paviment asfàltic d’aquest vial del municipi i garantir una bona mobilitat i la seguretat per aquesta via.

 

Els treballs es duen a terme en el tram final del carrer Moreria que enllaça amb el carrer Forn. Prèviament. s’executa un reperfilat a la vora de la serra i, a continuació, es fa una cuneta que es revesteix de formigó i es col·loca una tira de vorada per protegir la cuneta de despreniments.

 

El final de la cuneta es connecta a la xarxa de clavegueram i es pavimenta el camí amb aglomerat asfàltic, donant pendent única cap a la cuneta. L’espai fins a les cases, a més, també es formigona. Finalment, es protegeix el talús amb una barrera biona clavada a terra.

 

 
Aquest estiu, vine a viure una experiència molt dolça a Aitona! PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant els mesos de juliol i agost Fruiturisme impulsa diferents propostes turístiques amb la fruita com a gran protagonista. Consulta el programa d'activitats.

 

Cartell_campanya_d_ela_fruita_2022


L’Ajuntament d’Aitona impulsa aquest 2022 una nova campanya turística amb la fruita com a gran protagonista. Amb l’arribada dels mesos d’estiu -i coincidint amb el desplegament de la campanya de recollida de la fruita- Fruiturisme oferirà als visitants un ampli programa de propostes lúdiques amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de recol·lecció de la fruita, dignificar la tasca de la pagesia i seguir compartint tots els actius naturals i patrimonials del municipi.

 

Els actes es duran a terme entre els mesos de juliol i d’agost; i entre les propostes destaquen:

 

  • 7, 9 10, 14, 21 i 28 de juliol: ruta del presseguer amb fruita.
  • 9 i 10 de juliol: ruta fotogràfica, sortida del sol entre presseguers.
  • 23 de juliol i 27 d’agost: batut de fruita dolça a la piscina.
  • 8 i 22 de juliol, i 26 d’agost: taller de gastrofruiturisme.

 

01_JordiVinuesa_JVF5992

 

A més, cal recordar que es poden realitzar per lliure diverses rutes completament senyalitzades: la ruta de l’arbre fruiter, la ruta de Serra Brisa, la ruta del camí verd natural entre Aitona i Soses, o la ruta Robert Capa.

 

Finalment, també s’impulsarà un concurs d’Instagram. Per a participar-hi només caldrà fer-se un selfie amb la fruita (en el moment de menjar o de collir, a l’arbre, a les mans, paisatge de presseguer a l’estiu...) i pujar-lo a Instagram amb l’etiqueta #AitonaEnFruita22. Les bases del certamen es poden consultar al web www.fruiturisme.cat.

 

Cartell_Concurs_Instagram_2022

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a venir a gaudir de les diferents propostes i explica que “aquesta campanya estarà dedicada, enguany més que mai, a la nostra pagesia i agricultura. Un sector històric i clau a casa nostra que està patint uns moments molt complicats i que mereix ser dignificat i protegit”.

 

Tota la informció sobre les activitats es pot consultar aquí.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 424
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.