Noves mesures anti-Covid: trobades sense límit de persones i reobertura de l'oci nocturn PDF Imprimeix Correu electrònic

Les noves mesures entren en vigor el dilluns, 21 de juny, i tenen una vigència de 15 dies.

 

mesures-21-juny_page-0001


El Procicat ha aprovat reobrir l’oci nocturn a partir del 21 de juny. La reobertura serà gradual i de moment es podrà fer amb un seguit de restriccions:

 

 • Registre d’entrada obligatori i guardar aquestes dades durant un mes per garantir-ne la traçabilitat.
 • Grups màxims de 6 persones en interiors i de 10 a l’exterior, amb distància d’1,5 metres entre diferents grups.
 • Es permet el ball a la pista amb mascareta.
 • Espais interiors: limitació aforament al 50%.
 • Tancament a les 3.30h.

 

Altres mesures


 • Reunions o trobades familiars i de caràcter social: tant en l’àmbit públic com privat es recomana que no superin el nombre màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.
 • Actes religiosos: aforament al 70% (1.000 – 3.000 persones per acte i en funció de les condicions de ventilació de l’espai).
 • Assembles: aforament al 70% de l’autoritzat i amb un nombre màxim de 1.000 persones, i condicionat a garantir la ventilació mínima.
 • Restauració: el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de sis persones a l’interior i de deu persones en terrasses i espais a l’aire lliure, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
 • Extraescolars: es poden realitzar d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021.
 • Equipaments cívics: fins al 70% de l’aforament autoritzat si en els espais i locals oberts al públic es garanteix la ventilació mínima establerta.
 • Consum de tabac i similars: no es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal de dos metres. Tampoc es permet fumar en les àrees destinades al públic dels esdeveniments i activitats multitudinàries a l’aire lliure.

 

Aquestes mesures tenen una vigència de quinze dies, revisables en funció de les dades epidemiològiques. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

 
El Govern flexibilitza les mesures de contenció de la Covid-19 PDF Imprimeix Correu electrònic

Les mesures entraran en vigor el dilluns 14 de juny.

 

mesures-14-juny_page-0001


El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, algunes mesures que flexibilitzen les restriccions fixades en relació amb l’epidèmia de la Covid-19. Les mesures que entraran en vigor el proper 14 de juny són les següents:

 

 • Es substitueix la cita prèvia pel control d’accés i registre en la utilització d’equipaments esportius interiors. El sistema de la cita prèvia deixa de ser obligatori i pot substituir-se per un registre de persones que hi accedeixen, que permeti controlar l’aforament establert i la traçabilitat de contactes.
 • Es poden celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari amb mesures diferents segons si tenen lloc en espais interiors o exteriors.
 1. Es recomana que tinguin lloc preferentment en espais exteriors, amb un màxim de 500 persones amb l’alumnat inclòs, sense obligació de seure i amb permís de consum i begudes en racions individuals.
 1. En espais interiors, l’aforament màxim serà de 250 persones (alumnat inclòs) assegudes en grups de convivència separats per un seient buit. A més, es recomana que només hi participin els infants o joves del grup de convivència estable o bé, en espais ben ventilats, alumnat de diversos grups d’un mateix nivell acadèmic. No s’hi permet el consum d’aliments i begudes.
 1. Els grups de convivència poden ser escolars (el grup d’infants que forma el grup educatiu durant el curs) i també els familiars d’aquells que conviuen sota el mateix sostre. Si hi participen les famílies, l’aforament no pot superar el 50% de la capacitat de la sala.
 1. Tant en exterior com en interior, cada persona ha de disposar de 2,5 m².
 • S’estableix l'assistència de públic a les competicions d’àmbit estatal de futbol i bàsquet de caràcter professional en les condicions que determina el Consell Superior d’Esports.
 1. Des de la setmana passada, el Consejo Superior de Deportes (CSD) va dir que aquestes competicions de la Lliga de futbol professional i ACB de bàsquet ja no havien de fer-se sense públic, sinó que s'autoritzen 1.500 per a futbol i 1.000 per a bàsquet.

 

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

 
L’Ajuntament incorpora tres nous plans d’ocupació PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha contractat a un agent Covid-19 i a dos operaris per a la brigada municipal a través d'una subvenció atorgada a l'Ajuntament per fer front a les conseqüències del tancament perimetral decretat el 2020 per la pandèmia.

 

plans_ocupaci


El passat 31 de maig es van incorporar els tres nous professionals contractats de forma temporal per l’Ajuntament d’Aitona a través de la nova convocatòria de plans d’ocupació. La contractació ha estat possible gràcies a la subvenció concedida prevista al Decret llei 49/2020, d'1 de desembre, de mesura urgent complementària en matèria d'ocupació i foment de l'activitat econòmica per fer front a les conseqüències de l'afectació en el mercat de treball de la Covid-19 en determinats territoris de Catalunya (SOC – PERIMETRALS).

 

En aquest sentit, a Aitona s’han contractat els següents professionals:

 

 • Agent Covid-19: sis mesos
 • Operari de la brigada: sis mesos
 • Operari de la brigada: 12 mesos

Quines tasques durà a terme l’agent Covid-19?


 • Informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques amb l’objectiu de millorar la bona convivència i el respecte entre la ciutadania.
 • Control d’accessos d’equipaments municipals i les possibles acumulacions de persones en actes públics.
 • Tasques de control i seguiment del compliment de les mesures sanitàries previstes per la prevenció de la Covid-19.
 • Vigilància i promoció de les mesures personals i comunitàries per la prevenció de la Covid-19.
 • Seguiment i control del compliment dels aïllaments de les persones afectades per la Covid-19.
 • Seguiment i control d’habitatges on resideix població que ha de realitzar un aïllament obligatori, amb l’objectiu de vetllar pel compliment dels protocols exigits per un correcte confinament domiciliari degut a la Covid-19.
 • Donar suport a les persones aïllades a causa de la Covid-19.
 • Mediació i resolució de conflictes cívics.
 • Conscienciació i difusió del sistema de recollida de residus municipals per a millorar l’adaptació de les persones nouvingudes al municipi durant la campanya de la fruita.

Quines tasques duran a terme els operaris de la brigada municipal?


 • Serveis de neteja, desinfecció i manteniment de la via pública i espais públics municipals com a mesura preventiva i de lluita contra la pandèmia, especialment durant la temporada de la campanya agrària i en els llocs on el flux de persones és més intens.
 
<< Inicia < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Pàgina 11 de 399
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.