Actuacions de millora a l’espai públic PDF Imprimeix Correu electrònic

 

S'ha dotat la rotonda d'accés a Aitona d'una nova imatge i s'ha enjardinat l'entorn del tanatori municipal

 

Rotonda

 

A partir d'aquesta setmana els veïns i veïnes d'Aitona i tothom que entri al poble per l'entrada que hi ha venint de Seròs haurà vist com ha quedat, un cop finalitzats els treballs, la rotonda de la carretera LP-7041. Des de les Regidories d'Urbanisme i Medi Ambient s'ha decidit arranjar la rotonda per tal que el seu nou aspecte millori la imatge de l'accés al poble, l'impacte visual de la mateixa i perquè quedi senyalitzat amb claredat quan hom ja es troba al terme municipal d'Aitona.

 

En la mateixa línia, l'Ajuntament també està estudiant la viabilitat de reestructurar i incrementar els suports per indicar punts i rutes d'interès de la vila relacionades amb el patrimoni natural, cultural i arquitectònic del nostre poble.

 

Tanatori

 

Pel que fa a les immediacions del tanatori, l'Ajuntament ha executat tasques per convertir l'espai exterior de l'equipament en un indret més agradable visualment tot enjardinant-lo i dotant-lo d'un aspecte més verd i afable.

 

Aquestes actuacions s'emmarquen dins la voluntat del govern municipal de realitzar accions per avançar en la millora de la senyalització general del poble, endreçar espais de la via pública i del mobiliari urbà i consolidar la marca Aitona.

 
Un cap de setmana farcit d’activitats PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La Caminada Popular, la trobada comarcal de puntaires i la tirada comarcal de bitlles van ser alguns dels plats forts d'un cap de setmana en què es van mobilitzar més de 600 persones.

 

Caminada1

 

Més fotografies:

https://www.dropbox.com/sh/1reofxe23xx3iun/3xQvIc1Zuj

 

Aquest cap de setmana el municipi d'Aitona ha viscut uns dies farcits d'activitats esportives i lúdiques, posant novament de manifest la bona salut de què gaudeix el teixit social de la vila. Les activitats van començar el dissabte al matí amb un partit de bàsquet entre el C.B. Aitona i el C.B. Rosselló i van continuar a la tarda amb un matx de futbol entre el C.E.F. Aitona i C.F. Soses. En acabar el partit, i en commemoració del Dia del Club, es van repartir entrepans per tots els assistents.

 

Diumenge al matí es van reprendre les activitats a primera hora del matí amb l'inici de la Caminada Popular, que en la seva segona edició va comptar amb més de 200 participants provinents de diferents municipis. Tal com estava previst, els caminaires van poder triar entre tres rutes diferents, una de 8 km, una altra de 13 i una darrera de 18 km. Aquesta panòplia d'itineraris va fer possible la participació en la Caminada de persones de totes les edats i que tothom arribés satisfet d'haver passat una jornada fent esport i gaudint de la natura sense haver realitzat un esforç excessiu. Els darrers participants van arribar al final de la ruta, cap a les 12 del migdia.

 

Caminada2

 

Caminada3

 

Caminada4

 

Un any més l'organització de la Caminada va ser impecable, amb col•laboració de totes les associacions de poble, que van aportar voluntaris en les diferents tasques de logística i intendència necessàries per al desenvolupament satisfactori de la jornada, com ara les inscripcions, el repartiment de cafès i magdalenes abans de començar la Caminada i la distribució d'entrepans, beguda, fruita i fruits secs en els diferents punts d'avituallament del recorregut. Els caminaires també van poder comptar amb un servei de suport in situ durant la ruta de joves voluntaris que els seguien amb bicicleta per tal de supervisar que no es produís cap incidència.

 

Tot i ser un dels plats forts del dia, la Caminada no va ser la única activitat que es va dur a terme diumenge. A les 10 del matí van començar dues trobades molt concorregudes, com són la XVI trobada comarcal de puntaires i la XX tirada comarcal de bitlles. Totes dues activitats van comptar amb la participació de prop de 200 persones de diferents municipis de la comarca, que a més de passar una bona estona van ser obsequiats amb un apetitós esmorzar.

 

Tirada_bitlles

 

Trobada_puntaires

 

El programa d'activitats del cap de setmana va concloure al migdia amb una exhibició al poliesportiu a càrrec de les nenes que fan balls moderns.

 

Nenes_balls_moderns

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona es dóna les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible l'èxit d'aquest cap de setmana tan actiu i exemplar. La col•laboració de tanta gent demostra la fortalesa i l'arrelament del teixit social i associatiu del nostre poble.

 
L’escriptor local Manel López presenta el llibre Els fets del 6 d’octubre de 1934 PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'obra aborda unes de les qüestions més polèmiques i difícils d'interpretar de la història contemporània de Catalunya

 

Presentaci_llibre_Manel_Lpez

 

El passat dijous 23 de maig al vespre la sala de plens de l'ajuntament va reunir prop d'una vuitantena de persones per escoltar l'historiador aitonenc Manel López Esteve en la presentació del seu llibre Els fets del 6 d'octubre de 1934. 

 

L'escriptor va voler compartir amb la gent del poble aquest llibre basat en la seva tesi doctoral i que relata l'actuació del govern català en un fets que tenen com a punt clímax la proclamació de l'Estat Català pel president de la generalitat Lluís Companys. Manel López ofereix en la seva obra una anàlisi i una visió global del que succeí a Catalunya durant aquells primers dies del mes d'octubre de 1934. L'aitonenc, tal com va voler transmetre durant la seva xerrada, ofereix en aquest volum una crònica on totes les dimensions d'aquells fets apareixen perfectament integrades i on s'articula una clara explicació del seu significat històric. 

 

La conferència va ser precedida per una presentació de l'escriptor a càrrec de Josep López Blanco, membre d'Aitona Decideix i l'Assemblea Nacional Catalana. 

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona felicitem el Manel López per la publicació del seu llibre i li desitgem molt èxits personals.

 

Breu resum biogràfic de l'escriptor aitonenc

 

Manel López Esteve va néixer a Lleida el 1981. És Doctor en Història per l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives de la Universitat Pompeu Fabra, professor de la Universitat de Lleida i investigador del Centre d'Estudis dels Moviments Socials. Ha centrat les seves investigacions en la història social i política de la Catalunya i l'Estat espanyol dels anys trenta, la conflictivitat agrària i la configuració dels antifeixismes en el període d'entreguerres.


 
<< Inicia < Anterior 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Següent > Final >>

Pàgina 275 de 296
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.