Noticies

El servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu compleix 10 anys PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest 2023 es compleix una dècada de la posada en marxa d’aquest servei pioner, que actualment es presta al Centre de Serveis d’Aitona. Des del seus inicis, el nombre d’usuaris que se’n beneficien no ha parat de créixer.

 

Centre_de_Serveis_1_1


L’Ajuntament d’Aitona va impulsar ara fa deu anys el servei d'estimulació, manteniment, seguiment cognitiu individualitzat i suport emocional, un programa adreçat a gent gran i a persones amb algun tipus de problema de salut mental que ofereix suport professional a les persones beneficiàries i a les seves famílies.

 

El servei es va posar en marxa el 2013 de forma pionera i ha estat prestat de forma ininterrompuda des de llavors de la mà d’una mateixa professional. Actualment compta amb un total de 45 persones usuàries distribuïdes en 5 grups, constituïts en funció de les necessitats terapèutiques requerides per les diferents persones que hi participen. L’objectiu del treball realitzat és ajudar a mantenir i estimular les funcions cognitives de les persones usuàries, contribuint així a que puguin mantenir un bona qualitat de vida des del punt de vista funcional, emocional i cognitiu.


A banda de les sessions grupals, també es duen a terme periòdicament sessions de seguiment individualitzat amb els usuaris i les seves famílies. De fet, una de les característiques que defineixen l’èxit d’aquest servei és l’elevat grau de personalització que ofereix a l’hora de pautar accions i estratègies de manteniment i estimulació cognitiva.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca “la gran acollida que té aquest servei de des la seva posada en marxa” i l’emmarca en el “treball permanent de l’Ajuntament per donar un servei de primera qualitat a les persones grans del municipi”. Un treball que va desembocar l’any 2021 en l’habilitació i posada en funcionament del Centre Municipal de Serveis d’Aitona, un espai per a la prestació de tota mena de serveis i activitats per a la gent gran del poble.

 

El Centre de Serveis compta amb unes instal·lacions de primer ordre, incloent una sala d’activitats, cuina-menjador, sala de relaxació, gimnàs, consulta externa, sala d’espera, lavabos i dutxes adaptats, bugaderia i zona exterior. Entre els serveis que s’hi ofereixen hi ha el Free Space, servei d'estada, servei d'àpats a domicili i menjador, servei de dutxa, servei de bugaderia, tallers per promoure l’autonomia personal i ajudar a preservar les capacitats físiques i/o cognitives, gimnàs, sala Snoezelen, sala de relaxació i de cinema, grup “Ens escoltem i ens cuidem la salut mental”, acompanyaments, compres i encàrrecs, banc d’ajudes tècniques, sistema de teleassistència, bugaderia, serveis de suport al cuidador, suport psicològic per a cuidadors, grups d’ajuda mútua o formació per a cuidadors.

 
Aitona acollirà una jornada tècnica sobre la implementació de l’energia fotovoltaica en els regadius PDF Imprimeix Correu electrònic

La jornada tindrà lloc el proper dimecres 25 d’octubre i té per objectiu plantejar als regants una alternativa energètica més sostenible i que, alhora, permet abaratir costos econòmics.

 

Aitona_Dies_de_reg_2510_230744_1_page-0001


L’Ajuntament d’Aitona, amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Oficina del Regant i Infraestructures.cat, ha organitzat per a aquest proper dimecres una jornada en la qual es pretén presentar als assistents els avantatges que les instal·lacions fotovoltaiques poden aportar a les seves explotacions agrícoles.

 

Durant la jornada s’exposaran tots aquells tràmits administratius, burocràtics i normatius, entre d’altres, que cal tenir presents a l’hora de plantejar-se una instal·lació d’aquestes característiques. Així mateix, s’explicaran els beneficis en termes econòmics i de sostenibilitat de la implementació d’aquesta energia als regadius.

 

La trobada començarà a les 9:40h i es durà a terme, majoritàriament, a les dependències de l’Ajuntament, tot i que al final de la sessió es complementarà la formació tècnica amb una visita a una instal·lació de bombament solar de CCRR ubicada als Plans d’Aitona.

 

Les persones interessades a assistir a la trobada, es poden inscriure a través del portal RuralCat.

 
L’Ajuntament treballa per desestacionalitzar Fruiturisme PDF Imprimeix Correu electrònic

El jaciment de Genó i la Ruta Robert Capa es consoliden com a atractius turístics generadors de visites al municipi fora dels mesos primaverencs. En el que portem d’any la ruta fotogràfica ja acumula més de 600 visites.

 

Robert_Capa2

 

Aquesta setmana, un grup de persones procedents de Fraga s’ha acostat fins a Aitona per conèixer de primera mà la Ruta de Robert Capa, un recorregut a peu que permet seguir les passes del famós fotògraf quan va documentar el darrer atac de l’exèrcit republicà a Catalunya. En el transcurs de l’activitat, els visitants van estar acompanyats de tres guies de Fruiturisme.

 

La visita fragatina se suma a la rebuda, el passat mes de setembre, d’un grup de 26 alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Sant Jaume – Les Heures de Lleida, que, acompanyats dels seus professors, van passar una jornada completa al municipi. En el marc de la seva estada a Aitona, l’alumnat lleidatà va realitzar diverses activitats. Durant el matí, els nois i noies van tenir l’oportunitat de fer una visita guiada al jaciment de Genó -acompanyats de quatre guies de Fruiturisme-, així com conèixer de primera mà la Ruta de Robert Capa. I ja a la tarda, se’ls va proposar realitzar una activitat amb fang, consistent a imitar els objectes trobats al jaciment de Genó i que ara es troben exposats al Museu de Lleida. En definitiva, el grup lleidatà va poder gaudir d’una diada d’allò més completa, que va permetre l’alumnat conèixer què s’amaga darrere del jaciment de Genó (la seva història i característiques, com era la vida del poblat que hi vivia...), i, en el cas de la Ruta de Robert Capa, qui era aquest personatge, el context històric en què va viure i el recorregut que va seguir durant l’ofensiva republicana l’any 1938.

 

Robert_Capa1

 

 

Ruta de Robert Capa i jaciment de Genó: desestacionalitzant Fruiturisme

 

La Ruta Robert Capa i les visites al jaciment de Genó constitueixen dos dels principals atractius turístics que ofereix el municipi d’Aitona fora de la temporada de la flor de l’arbre fruiter. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca la importància d’aquests dos actius en “el treball realitzat des de l’Ajuntament per desestacionalitzar Fruiturisme i mantenir un flux regular de visitants també durant els mesos de tardor i hivern”.


De fet, en el que portem d’any, centenars persones d’arreu de Catalunya han visitat la Ruta de Robert Capa i el jaciment de Genó d’Aitona. En el cas concret de la Ruta de Robert Capa, el total acumulat de visitants durant aquest 2023 ja supera les 600 persones, majoritàriament instituts d’educació secundària, però també persones a títol individual i nombroses associacions socials i històriques.

 

Rosa Pujol confia en “poder seguir incrementant aquestes xifres, sobretot en els mesos de temporada baixa” i destaca que la celebració de la primera edició de l’Aitona Zhytos Beer by Cervezas San Miguel el passat mes de setembre ha fet créixer l’interès del públic en el jaciment de Genó, un interès que, en paraules de l’alcaldessa, “l’Ajuntament confia que es tradueixi en un increment del nombre de visitants a aquest espectacular actiu històric”.


 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 453
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.