Aitona engega dos cursos de formació dirigits a personal assistencial i d’atenció a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

L’alcaldessa inaugurarà aquest divendres els cursos de formació, que aniran a càrrec de la Fundació Pere Tarrés

 

red_20210917_093620


Aitona acollirà en les properes setmanes dos cursos de formació dirigits a les persones dedicades a l’atenció a la gent gran i al personal assistencial en general. L’Ajuntament de la localitat ha cregut oportú oferir aquestes dues línies de formació, de les quals s’encarregarà la Fundació Pere Tarrés. L’alcaldessa Rosa Pujol serà l’encarregada d’inaugurar els cursos aquest divendres.

 

La primera d’aquestes formacions, “Atenció centrada en la persona per a recursos gerontològics”, va destinada de forma directa a personal assistencial. Tindrà lloc al Centre de Serveis d’Aitona entre el 17 de setembre i l’1 d’octubre. Entre aquestes dates, es farà cada dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9.15h a 11.45h. A més, la formació es reconduirà també a través de l’aula virtual de la Fundació, amb 20 hores lectives via ‘zoom’.

 

El curs té certificació pròpia de la Fundació Pere Tarrés i seran professionals i experts d’aquesta entitat els que l’impartiran. Els objectius del curs són la promoció de l’atenció centrada en la persona en l’àmbit de l’atenció a persones amb dependència i el coneixement dels conceptes clau, les eines i instruments de la intervenció personalitzada i centrada en la persona.

 

En total es treballaran sis mòduls al voltant del mètode de l’atenció centrada en la persona i es pretén que l’aprenentatge assolit permeti la seva aplicació en el seu dia a dia.

 

El segon curs que ha programat l’Ajuntament d’Aitona, sota el títol “Activitats d’animació per al personal assistencial”, es farà del 4 al 14 d’octubre i també va dirigit a personal assistencial. En concret, es durà a terme els dilluns, dimecres, dijous i divendres entre les 9.15h i les 11.15h, també al Centre de Serveis d’Aitona. Es reconduirà via ‘zoom’ a la plataforma digital de la Fundació Pere Tarrés, amb una càrrega lectiva de 12 hores.

 

Impartit per professionals i experts de la Fundació Pere Tarrés amb coneixements sobre activitats per a gent gran, el curs compta amb certificació pròpia. S’estableixen com a objectius l’experimentació amb diverses activitats i el coneixement de la importància d’ocupar el temps de les persones amb demència de forma significativa i a partir de les seves demandes i necessitats.

 

Els mòduls que seran objecte del curs giraran al voltant de l’ocupació del temps lliure, la ment, les emocions, la cura del cos i la relació amb la cultura a l’hora de dissenyar activitats.

 
La Biblioteca Municipal Domingo Espax comença el nou curs 2021-2022 PDF Imprimeix Correu electrònic

Les lectures obligatòries dels diferents cursos de secundària es podran trobar a la biblioteca o demanar-les a diferents biblioteques del SLPC.

 

red_20210915_175454


Aquesta setmana la Biblioteca Municipal Domingo Espax inicia del nou curs 2021-2022. I ho ha fa des d’aquest dilluns 13 de setembre en el seu horari habitual:

 

  • Dilluns, de 17 a 19 h
  • Dimarts, de 17 a 19 h
  • Dimecres, de 10 a 13 h i 17 a 19 h
  • Dijous, de 17 a 19 h
  • Divendres, de 10 a 13 h

 

Tots aquells veïns i veïnes que s’adrecin a l’equipament hi podran trobar un ampli catàleg de revistes temàtiques (decoració, jardí, moda, patrons, cuina, infantils, viatges, anglès, curiositats, història...), així com una secció amb la premsa del dia. A més, també s’hi podran consultar totes les novetats literàries, novel·la juvenil i contes infantils.

 

Mentrestant, entre l’oferta de la Biblioteca Municipal Domingo Espax per al nou curs també destaca la presència de llibres de Legiland, una plataforma que utilitza l’Escola Francesc Feliu amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els infants de primària.

 

La Biblioteca Domingo Espax seguirà proporcionant les lectures obligatòries als alumnes


El nou curs escolar 2021-2022 s’iniciarà a Aitona amb la consolidació d’un servei ja plenament arrelat al poble i que compta amb una llarga trajectòria d’èxit al seu darrer. Es tracta del programa impulsat per l’Ajuntament -amb el suport de la Diputació de Lleida- per tal de garantir les lectures obligatòries a tots els alumnes del municipi entre els 12 i els 18 anys a través de la Biblioteca Municipal Domingo Espax.

 

En aquest sentit, les lectures obligatòries dels diferents cursos de secundària i batxillerat (des de primer d’ESO fins a segon de batxillerat) es podran trobar a la Biblioteca Municipal Domingo Espax o demanar-les a diferents biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).

 

 
Noves mesures de contenció davant de la Covid-19 PDF Imprimeix Correu electrònic

Les mesures entraran en vigor a partir de divendres 10 de setembre i la nova resolució deixa de limitar les reunions o trobades familiars a un màxim de 10 persones.

 

mesures-10-setembre_page-0001


El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya publicades el passat divendres 3 de setembre.

 

Noves mesures


  • S’elimina la limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convinents.
  • El Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.
  • També s’ha eliminat la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

 

Competicions esportives


  • D’altra banda, les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure en equipaments amb aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim passa d’un 30 a un 40%.
  • En instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d’ara es permet un màxim d’un 30% de l’aforament.

 

Les mesures entraran en vigor a partir de divendres 10 de setembre. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 398
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.