Aitona Horitzó 2030: un nou salt endavant per a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona presenta als aitonencs i aitonenques un projecte de desenvolupament estratègic del municipi per als propers anys. L’Horitzó 2030 inclou projectes en àmbits com la via pública, els serveis, els equipaments i el desenvolupament econòmic.

 

e29be89b-deb3-4e8a-90b1-e7263d9fdc68

 

La Sala de Plens ha acollit aquest divendres 17 de febrer a la tarda la xerrada “Aitona Horitzó 2030”, una trobada convocada pel consistori i oberta a tots els veïns i veïnes on l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha presentat i detallat a tots els assistents els principals projectes de present i de futur que hi ha previst desplegar des de l’Ajuntament al llarg dels pròxims anys amb l’objectiu de seguir fomentant el benestar dels aitonencs i aitonenques i la projecció del poble.


A la sessió, que ha resultat tot un èxit participatiu i de convocatòria, hi han pres part nombrosos veïns i veïnes, així com representants del teixit associatiu i productiu del municipi.

 

Rosa Pujol ha posat en valor la tasca duta a terme per l’Ajuntament al llarg dels darrers 15 anys i destaca que “Aitona Horitzó 2030 és un full de ruta que vol fer de la nostra vila molt més que un espai on viure. Ens mou la voluntat de dotar el municipi de tot allò necessari per fer front als reptes de futur, posant el benestar de les persones i la qualitat de vida dels veïns i veïnes al capdavant de tot. L’Horitzó 2030 vol ser la culminació d'una transformació a tots els nivells, que té l'ambició de convertir Aitona en un poble de referència a la comarca quant a serveis, qualitat de vida, oportunitats i inclusió social”.

 

L’alcaldessa d’Aitona, a més, explica que “la raó de ser del projecte no és altra que la nostra preocupació, incansable i demostrada amb fets des del primer dia, per millorar el dia a dia dels aitonencs i aitonenques. Aquesta ha estat, al llarg dels darrers anys, la nostra màxima prioritat com a equip de govern. I crec que els resultats parlen per si sols. Sens dubte encara queda camí per a recórrer, però tota la tasca ingent feta fins ara ha estat molt positiva i ens marca la línia a seguir per fer d’Aitona un poble del qual totes i tots ens en puguem sentir encara més orgullosos i orgulloses”.

 

El projecte “Aitona Horitzó 2030” es recolza sobre tres eixos: convertir Aitona en un poble referencial, un poble d’oportunitats i un poble de serveis.

 

Aitona, un poble referencial


Pel que fa al primer eix, un “poble referencial”, l’Ajuntament vol refermar la seva aposta decidida per la promoció de l’energia neta i la sostenibilitat, amb projectes com la instal·lació de plaques solars als equipaments municipals, la substitució de la il·luminació urbana per lluminàries LED de baix consum, l’impuls del vehicle elèctric o el foment del car-sharing.

 

Al mateix temps, el consistori també té entre les seves prioritats el suport al jovent amb iniciatives com la creació d’espais de co-working assequibles per a joves i persones emprenedores o l’aposta per convertir Aitona en la capital del Baix Segre en formació tecnològica del jovent.

 

D'altra banda, l’Ajuntament també vol consolidar Aitona com la capital del Baix Segre quant a instal·lacions esportives amb la creació d’infraestructures de qualitat i la implantació d’un model de gestió eficient.

 

I, finalment, un dels projectes principals del consistori passa per convertir Aitona, a través del projecte de Fruiturisme, en l’epicentre mundial del turisme de la fruita, posant en valor el paisatge i l’activitat agrícola del municipi a través de projectes com un Centre d’Interpretació de la Fruita, un itinerari ciclable pels camps fruiters, una xarxa d’eco-observatoris del paisatge o l’habilitació d’un espai experimental.

 

Aitona, un poble d’oportunitats


Pel que fa al segon eix, un “poble d’oportunitats”, els principals projectes i línies de treball que hi ha prevists des de l’Ajuntament passen per la creació d’un polígon industrial a la zona de Llitera, per convertir Aitona en actor protagonista en la introducció i l’ús de l’hidrogen verd, la creació d’habitatge per a joves, habilitació d’aparcaments al centre del poble per tal de promocionar l’activitat comercial, l’aposta per la diversificació de l’economia del poble o la creació d’un obrador comunitari.

 

Aitona, un poble de serveis


I, finalment, pel que fa al tercer eix, un “poble de serveis”, les prioritats de l’Ajuntament d’Aitona al llarg dels pròxims anys són el desenvolupament del Centre Municipal de Serveis, consolidant-lo en com un espai de primer nivell i de referència arreu del territori en matèria d’atenció i apoderament de la gent gran.

 

D’altra banda, el consistori també té previst desplegar un Pla integral d’assistència sociosanitària domiciliària amb tecnologia avançada per tal de millorar la vida de les persones grans o dependents i, a la vegada, facilitar la tasca dels cuidadors. I tot, a través de la incorporació de rellotges de teleassistència, robots de teleassistència i tauletes de telediagnòstic de salut.

 

Mentrestant, també es posarà l’accent la substitució del dipòsit d’aigua municipal i les canonades a fi de garantir un subministrament directe d’aigua de boca de qualitat; la realització del projecte del pont del riu; la renovació de la xarxa de clavegueram; la restauració de tots els camins municipals per facilitar i fomentar l’activitat de la pagesia; o la instal·lació d’una deixalleria municipal fixa en terrenys municipals.

 
Aitona posa en marxa una estació meteorològica municipal PDF Imprimeix Correu electrònic

L’equipament ja es troba plenament operatiu i permetrà recopilar dades com la temperatura, vent, humitat relativa, pluja o radiació.

 

41629329-e0ed-4ce9-9cc4-5b23abc95487


L’Ajuntament d’Aitona ha posat en marxa una estació meteorològica municipal que permetrà al consistori, als veïns i veïnes i al col·lectiu local de pagesos disposar de diferents dades d’interès; entre elles, la temperatura, el vent, la humitat relativa, la pluja o la radiació.

 

Aquesta estació funciona amb energia solar, a través d’una placa solar i bateria, i consta de diferents sondes per a recollir les dades.

 

Les dades recollides es podran consultar a través d’una aplicació. En aquest sentit, en aquests moments s’està duent a terme una prova a través de l’empresa Hidromatic perquè tot el col·lectiu de pagesos rebi notificacions sobre la temperatura pensant, sobretot, en el cas de les gelades.

 
Aitona estrena una nova campanya de la flor amb grans novetats PDF Imprimeix Correu electrònic

La campanya, que es durà a terme del 26 de febrer al 27 de març, tornarà a oferir visites lliures i rutes guiades pels camps i el patrimoni local i es complementarà amb un ampli programa d’activitats lúdiques paral·leles.

 

88c77b7c-c71e-41f7-ab94-2c13aba9c00c


Aquest dimecres 8 de febrer, en una roda de premsa a la seu de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament d’Aitona ha presentat la nova campanya de la temporada de floració del 2023, que a partir del 26 de febrer -i fins al 27 de març- oferirà un ampli catàleg d’activitats i rutes guiades i visites pels camps fruiters, per l’entorn natural i pel patrimoni del municipi.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que l’any passat ja vam recuperar la normalitat després de la pandèmia i per aquest 2023 volem donar un pas més encara. Ho tenim tot preparat perquè la d’enguany sigui una campanya històrica. Volem recuperar l’esplendor que tenia el projecte abans de la pandèmia i estem convençuts que tornarem a assolir unes xifres d’assistència i de visitants sense precedents”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “per tot plegat, hem preparat una campanya molt ambiciosa. Un esdeveniment que consolidi Fruiturisme com el projecte turístic líder al territori i que dignifiqui i promogui com es mereixen els valors de la nostra pagesia i la història, cultura i entorn natural únic de casa nostra. Des d’aquí, doncs, vull aprofitar per a agrair al nostre pagesos, guies i voluntaris tota la seva col·laboració i implicació per a fer possible la campanya”.

 

Un ampli catàleg de propostes i activitats per a tots els públics


El tret de sortida a la campanya 2023 el donarà la segona edició de la Trobada de tractors i cotxes antics, que tindrà lloc el 26 de febrer. Durant la jornada hi haurà una  concentració de tractors i cotxes antics al Pavelló Poliesportiu, un esmorzar popular, una gimcana de tractors a la plaça de Fruites Agustí Llop i un recorregut pel poble de cotxes i tractors.

 

Ja entrats al mes de març, el cap de setmana següent, els grans atractius seran la primera jornada de Blossom i la XI Caminada Popular. La jornada de Blossom -una de les grans novetats d’aquesta edició- tindrà lloc el dissabte 4 de març i permetrà a tots els seus participants, de la mà de Judith Calzada i Marina Cerdá, connectar amb la natura a través de propostes com un brunch, una visita a la cova del Pare Palau i als camps, i sessions de meditació, Hatha, relaxació i xacres. I l’endemà, diumenge 5 de març, agafarà el relleu l’onzena edició de la Caminada Popular, una de les activitats més tradicionals de la campanya i que un any més tindrà un component solidari a través del Centre d’Iniciatives Solidaries Ángel Olaran. La caminada oferirà tres recorreguts diferents i permetrà caminar entre els arbres en flor gaudint d’una experiència única per als sentits.

 

I el cap de setmana següent, 18 i 19 de març, serà el torn per a una cargolada solidària en favor de les Germanetes dels Ancians Desemparats -una proposta que torna a celebrar-se al poble després d’alguns anys d’absència- i una bicicletada familiar. Ambdós esdeveniments tindran lloc el diumenge 19 de març al matí. I el 25 de març, com a acte de cloenda, hi haurà l’actuació d’un grup de versions i un discjòquei en un esdeveniment adreçat als més joves.

 

Mentrestant tots els dissabtes i diumenges de març Fruiturisme oferirà dues propostes molt interessants a tots els visitants. Els dissabtes 4, 11 i 18, una ruta fotogràfica per a gaudir de la posta de sol; i els diumenges 5, 12, 19 i 26 de març, una ruta amb mascotes.

 

Al llarg dels pròxims dies, a més, també es descobriran diferents novetats i sorpreses. I, finalment, durant aquesta campanya de la flor es presentarà un nou producte gastronòmic: les magdalenes “Oh! El petit pecat d’Aitona” i “Oh! El petit plaer d’Aitona”. Es tracta d’unes petites magdalenes farcides -unes de préssec i altres de xocolata- elaborades pels productors locals Ca la Kika, Pangea i Rustik.

 

Nou web i app de Fruiturisme


El nou web i app (disponible per a sistemes Apple i Android) de Fruiturisme, impulsats a finals del 2022, s’estrenaran enguany en el seu primer gran escenari: la campanya de la flor. Ambdues plataformes digitals esdevindran la principal porta d’entrada i comptaran amb tota la informació sobre la campanya i el projecte; entre ella, el calendari d’activitats, el catàleg de rutes disponibles o un espai per a fer les reserves online de les diferents propostes que es duran a terme.

 

Diferents rutes guiades i lliures per a gaudir de l’espectacle de la floració


Com cada any, un dels grans atractius que oferirà la campanya de la flor serà el catàleg de rutes guiades i visites lliures pels camps i per l’entorn natural i patrimonial d’Aitona. Recorreguts que es podran fer a peu o en bicicleta i entre els quals destaquen la ruta turística “Robert Capa a Aitona”, la passejada pel nucli antic d’Aitona, o “Aitona, bressol de sants”.

 

A més, enguany tampoc hi faltaran els vols en globus per a viure la màgia de la floració dels fruiters aitonencs des de l’aire. Tota la informació i la reserva d’entrades es pot fer a través del web www.fruiturisme.cat.


Finalment, durant la campanya també se seguirà potenciant la iniciativa “Apadrina un fruiter”, una acció pionera al municipi i que convida a qualsevol persona a apadrinar un arbre fruiter dels camps d’Aitona. Per a apadrinar un arbre fruiter d’Aitona només cal accedir al web www.aitonaapadrinamentfruita.com i emplenar un senzill formulari.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 437
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.