Fruiturisme i el Festival de Música de la Vila de Rialp uneixen esforços PDF Imprimeix Correu electrònic

Dissabte 7 d’agost Fruiturisme organitzarà un concurs a Instagram amb un lot de productes locals com a premi i sortejarà caixes de fruita entre els assistents al concert de Manel a la Nau Fustes Sebastia.

 

230642855_4562091790481036_2635259465381635733_n


Fruiturisme endegarà aquest mes d’agost una nova iniciativa amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer arreu del territori el seu projecte i tots els actius naturals, turístics i gastronòmics d’Aitona.

 

Es tracta d’una col·laboració amb el Festival de Música de la Vila de Rialp, que enguany commemora la seva 21a edició. En concret, durant l’actuació del grup Manel prevista per aquest dissabte 7 d’agost, a les 22 h, a la Nau Fustes Sebastia de Rialp. Així, Fruiturisme serà present durant el concert a través de tres vies:

 

  • S’instal·larà a la Nau Fustes Sebastia un roll-up promocional sobre el projecte de Fruiturisme i es posaran a disposició dels assistents fulletons informatius sobre el projecte d’apadrinament d’un arbre fruiter.
  • Entre el públic assistent se sortejaran nou caixes amb fruita aitonenca provinent de les centrals Fruitona, Fruitato i Produccions Agràries de Camp.
  • S’organitzarà a través d’Instagram un concurs fotogràfic. Per a participar-hi cal publicar en aquesta xarxa social una fotografia del concert i/o dels préssecs aitonencs, mencionar a Fruiturisme (@fruiturisme) i etiquetar la imatge amb el hashtag #FruiturismeMusical. Entre tots els participants se sortejarà un lot de productes locals.

 

Les entrades per al concert de Manel ja es poden adquirir a través del següent enllaç i tota la informació sobre Festival de Música de la Vila de Rialp es pot consultar al web www.festivalrialp.com/ca/festival/.

 

Damià Jornet, regidor de Promoció Econòmica, explica que “la col·laboració amb aquest esdeveniment i amb el municipi de Rialp ens brinda una plataforma perfecta per a seguir compartint i obrint el projecte de Fruiturisme a tot el nostre territori i expandir-lo més allà d’Aitona”.

 
Aitona homenatja a la Junta de l’Associació de Jubilats PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest cap de setmana s’ha celebrat un acte d’agraïment als membres sortints de benvinguda dels nous integrants.

 

898268d6-d433-4d7c-86b3-9cc69e61ed2d


Prop de 200 persones es van congregar ahir diumenge 1 d’agost a la tarda al Pavelló Poliesportiu per a participar en l’acte d’homenatge que l’Ajuntament va organitzar a la Junta de l’Associació de Jubilats d’Aitona.

 

La trobada tenia com a objectiu reconèixer la tasca dels membres de la Junta que enguany cessen del seu càrrec i donar la benvinguda als nous integrants de la Junta. En aquest sentit, durant l’esdeveniment el consistori -representat per l’alcaldessa Rosa Pujol i per la regidora M. Antònia Royes- va fer entrega als membres sortints d’una placa d’agraïment i va presentar públicament les persones que conformen la nova junta de l’entitat.

 

Rosa Pujol va donar la benvinguda a la nova Junta assegurant que “de ben segur sabran entomar aquest repte tan preciós amb la millor de les voluntats i amb l’objectiu de seguir consolidant i fent créixer l’associació”.


I sobre la Junta sortint va destacar “la tasca i tot el treball ingent que ha fet al llarg dels darrers anys fent créixer l’entitat fins a consolidar-la com una associació vital i de referència al poble, com una agrupació imprescindible per a seguir empoderant i dignificant la figura de tots els aitonencs i aitonenques de més edat, i com en una peça clau per a permetre que tots els nostres veïns i veïnes puguin prendre part activament d’un ampli ventall de propostes lúdiques, culturals i formatives adaptades a les seves necessitats i interessos”.

 

L’acte d’homenatge a la Junta de l’Associació de Jubilats d’Aitona va estar amenitzat, a més, amb l’actuació musical de Los Gabilanes i Claudia Torres, que va fer les delícies de tots els assistents.

 

 
Surten a la superfície les primeres troballes arqueològiques a l’entorn del Castell d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Als estrats més superficials s'han recuperat diversos materials del segle XVI-XVII, i s'han pogut localitzar algunes estructures.

 

8357a2c9-b326-4a93-9519-3ae4d09ad7e6


El passat 21 de juny va començar la intervenció arqueològica al Castell d'Aitona amb l’objectiu de cercar la possible existència d’estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

 

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 

61a6a556-f8f1-450d-a3c2-acd158b4669b

 

Els treballs, que és previst que tinguin una durada aproximada de tres mesos, se centren en l'excavació de la rampa d'accés d'aquest castell i la plataforma superior. I de moment, als estrats més superficials ja s'han recuperat diversos materials del segle XVI-XVII i s'han pogut localitzar algunes estructures; entre elles:

 

  • Un aljub que ja estava documentat d'excavacions anteriors.
  • Una possible habitació de la qual encara se’n desconeix la funció.
  • Un tram més de la muralla del castell.
  • Les estructures de l'entrada del castell.
  • El nivell de circulació de la rampa d'accés al castell, per on caminava la gent en època medieval.

 

En aquest sentit, les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell també s’inclourien dins el projecte de Fruiturisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

 

a82cf7b2-e7d9-4d88-87db-3b7c6b3ea4e4

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 398
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.