Espadaler reforçarà policialment el Baix Segre durant la temporada de recollida de fruita PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El Conseller s'hi va comprometre durant la seva visita a Aitona

 

Espadaler_arribada

 

Ahir dijous 16 de maig Aitona va comptar amb la presència de l'Honorable Conseller d'Interior Sr. Ramon Espadaler. Una visita que s'emmarca dins els objectius del departament d'Interior de fer territori i generar proximitat amb els municipis i ciutats del país.

 

Diverses autoritats van acompanyar l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, en la rebuda del Conseller, entre aquestes, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, el president del consell comarcal del Segrià, Pau Cabré, el director general de la Policia, Manel Prat, la directora Territorial del departament d'Interior, Anna Miranda, el cap de la Regió Policial de Ponent, Josep Lluís Rossell, alcaldes de la comarca i representants d'associacions i entitats del poble.

 

Espadaler_llibre

 

Un cop traslladats a la Sala de Plens, Espadaler va signar al llibre d'honor de l'Ajuntament i posteriorment a aquest gest simbòlic l'alcaldessa Rosa Pujol es va dirigir als presents amb unes paraules mitjançant les quals va repassar diversos temes relacionats amb la seguretat i la convivència del municipi. Pujol va afirmar que "Aitona disposa d'uns alts índexs de comportament cívic dels nostres veïns i veïnes", i va constatar que "els pobles agrícoles com el nostre són extensos i poc poblats, la qual cosa fa que la tasca de vigilància no sigui fàcil". En la part final de la seva intervenció, l'alcaldessa va fer una valoració del treball del cos dels Mossos d'Esquadra comentant que "a Catalunya tenim la sort de comptar amb un cos policial, els Mossos d'Esquadra, format per veritables professionals de la seguretat. Cal confiar en la seva dedicació i experiència per a la protecció de les nostres propietats i la salvaguarda de la nostra seguretat personal". Finalment, també li va voler fer una petició al Conseller tot demanant-li que l'oficina policial d'Aitona (que està oberta d'abril a setembre) estigui oberta els 365 dies de l'any, les 24 hores al dia, per reforçar l'àrea del Baix Segre.

 

espadaler_pblic

 

Posteriorment, va prendre la paraula el Conseller, qui en relació a la darrera demanda va comprometre's a estudiar la proposta i donar una resposta "tot i que en aquests moments no serà fàcil, no només econòmicament, ja que cal justificar amb dades policials l'efecte d'aquestes fluctuacions demogràfiques".

 

espadaler_mmcc

 

Espadaler, ja en el seu parlament a l'oficina policial va comentar que "tenia intenció de conèixer la comissaria amb persona per donar resposta a les necessitats estacionals de la ciutadania", tot assegurant que hi hauria un reforç policial a la comarca del Baix Segre durant la campanya de recollida de fruita, temporada en què l'arribada de temporers incrementa la població. El Conseller també va informar que "en comparació amb l'any 2012, hi ha hagut un descens d'un 9,8% de delinqüència i robatoris en tota la demarcació de Lleida". Finalment, les seves darreres paraules van ser d'agraïment per la tasca desenvolupada pel cos policial, la ciutadania i les administracions locals.

 
Vine a l'11è Mercat Barroc de la Baronia d'Aitona! PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La programació i els continguts de l'edició d'enguany del Mercat Barroc traslladaran el visitant als temps de la Guerra de Successió.

 

 

Programa_Mercat_Barroc_Pgina_1

 

 

El proper diumenge 19 de maig el nostre municipi acollirà una nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d'Aitona, que enguany compleix el seu 11è aniversari. Un any més, els visitants tindran l'oportunitat de passejar entre desenes de parades tradicionals i d'artesania i participar en diverses activitats lúdiques.

 

Tanmateix, donada la proximitat del 2014, any en què es complirà el tricentenari de la caiguda de Barcelona, un dels darrers baluards de les tropes que es van enfrontar a Felip V en la Guerra de Successió, des de l'Ajuntament d'Aitona s'ha volgut aprofitar l'ocasió per tal de convertir el Mercat Barroc en una commemoració d'aquest esdeveniment tan transcendent per al nostre país, un moment històric que va suposar l'abolició de les institucions catalanes i la supressió de l'oficialitat de la llengua catalana.

 

Tan és així que durant tot un dia ens traslladarem uns segles enrere i ens endinsarem en el paisatge, els costums i els trets característics d'una època que, malgrat les dificultats, impregna l'imaginari col•lectiu de tots els catalans i catalanes, tant per la seva significació històrica com per la riquesa cultural i comercial de la seva societat.

 

En aquest sentit, enguany les tradicionals parades de cultura i tradicions compartiran protagonisme amb diverses demostracions d'oficis (ferrar rodes de carro, elaborar bales de plom...) i amb la recreació d'un episodi històric que va marcar el destí del nostre país, com és el popular enfrontament entre el "Regiment de Sant Narcís" -que recollí al 1713 soldats alemanys, austríacs i italians que es quedaren a Barcelona a lluitar per les Llibertats de Catalunya juntament amb soldats catalans i aragonesos- i els "Miquelets de Badalona" -un escamot dels exèrcits filipistes-. També hi haurà música, un cercavila, un passacarrer i activitats per als infants, tot orientat a commemorar un període històric que constitueix un dels símbols nacionals més importants de Catalunya.

 

Les activitats començaran a les 11 del matí amb la inauguració oficial del Mercat, que anirà a càrrec del Sr. Germà Gordó, Honorable Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, tot i que a partir de les 10 les parades ja estaran obertes.

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona es convida tothom a visitar el Mercat Barroc i participar de les activitats que s'hi duran a terme al llarg de tot el dia per tal de traslladar el visitant a l'època de la Guerra de Successió.

 

LogoPDFDescarrega't la programació completa del Mercat Barroc

 
El Mercat Barroc es consolida dins el panorama cultural de la comarca PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Centenars de persones han visitat les parades i les mostres d'oficis d'aquest singular esdeveniment, que enguany també ha incorporat la recreació d'algunes escenes de la Guerra de Successió.

 

Mira el reportatge aparegut a les notícies de Lleida TV

Mira el reportatge extens emès en el programa Lleida al Dia de Lleida TV

(comença al minut 23 amb 20 segons)

 

Mercat_Barroc1

 

 

Aitona ha acollit avui diumenge 19 de maig una nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d'Aitona, que enguany complia el seu 11è aniversari. Centenars de persones vingudes d'arreu de la comarca s'han acostat al municipi per tal de visitar les parades d'artesania, passejar entre les mostres d'oficis (ferrar rodes de carro, elaborar bales de plom...) i participar de les activitats lúdiques i infantils, tot posant de manifest, un cop més, la bona salut de què gaudeix aquest singular esdeveniment.

 

 

Mercat_Barroc5

 

 

Una de les principals novetats d'aquesta edició del Mercat Barroc, que sens dubte ha contribuït a incrementar l'assistència i concurrència de visitants, és l'aire commemoratiu que des de l'Ajuntament se li ha volgut donar. Atesa la proximitat del 2014, any en què es complirà el tricentenari de la caiguda de Barcelona, un dels darrers baluards de les tropes que es van enfrontar a Felip V en la Guerra de Successió, s'ha aprofitat l'ocasió per tal de convertir el Mercat Barroc en una commemoració d'aquest esdeveniment tan transcendent per al nostre país. És per això que, a més de les ja esmentades parades i mostres d'oficis, la celebració d'enguany ha introduït activitats noves de fust històric, com ara la recreació d'alguns enfrontaments militars simbòlics i representatius d'aquell període o la instal•lació al municipi de la simulació d'un campament militar. Gràcies a aquestes incorporacions i innovacions temàtiques, els visitants del Mercat han estat transportats durant tot un dia al paisatge, els costums i els trets característics d'una època que, malgrat les dificultats, formen part important de l'imaginari col•lectiu de tots els catalans i catalanes.

 

Mercat_Barroc4

 

 

Un dels moments més destacats de la jornada ha estat, sens dubte, l'acte oficial d'inauguració del Mercat, que aquest any ha anat a càrrec del Sr. Germà Gordó, Honorable Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya. En la seva intervenció, el Conseller ha lloat l'iniciativa de dedicar el Mercat Barroc d'aquest any a 1714 i ha fet un breu recorregut per la història de Catalunya, tot posant l'accent en el fet que, després de les derrotes, els catalans i catalanes sempre s'han sabut aixecar. Per la seva banda, l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha destacat la importància cabdal del moment que viu el nostre país, tot afirmant que hem iniciat "el camí cap a la plenitud nacional", un camí que ha qualificat de "tortuós i ple d'entrebancs" i ha definit com l'aspiració d'assolir "més democràcia, més transparència, més proximitat i més participació en la presa de decisions". Tot i reconèixer les dificultats, Rosa Pujol s'ha mostrat optimista respecte el futur i ha afegit que "els anhels de llibertat i de decidir el propi futur que tenim els catalans no els podrà silenciar ningú".

 

 

Mercat_Barroc3

 

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona es dóna les gràcies a totes les persones i entitats que, ja sigui amb la seva assistència o amb la seva col•laboració en l'organització d'activitats i/o parades, han fet possible l'èxit d'aquesta nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d'Aitona. Agraïment especial mereix la tasca de l'Associació Cultural Sant Gaietà, que un any més ha estat protagonista actiu de l'organització de la programació d'activitats i de les parades tradicionals.

 

 

Mercat_Barroc2

 
<< Inicia < Anterior 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Següent > Final >>

Pàgina 424 de 442
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.