Noticies

I Jornada Agroecològica d’Aitona: avançant cap a la sostenibilitat agrària PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La jornada ha servit per instruir pagesos i agricultors en el valor i la importància de les eines provinents de l’agroecologia en el foment de la sostenibilitat i una millor conservació del sòl.

 

Jornada_Agroecolgica


Avui dimarts 10 de desembre ha tingut lloc la I Jornada Agroecològica d’Aitona, una sessió de caràcter tècnic adreçada a pagesos i altres persones relacionades amb el món de l’agricultura. Organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Vegetal d’Aitona, aquesta jornada s’emmarca en l’esforç que s’està realitzant des de diferents instàncies per tal de fomentar la introducció d’eines tendents cap a una millor sostenibilitat en la producció agrària, una voluntat plenament compartida per l’Ajuntament d’Aitona.

 

Jornada_Agroecolgica2

 

Tècnics provinents de diferents organitzacions han instruït les desenes de persones assistents, entre les quals hi havia pagesos i també alumnes de l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs, en la importància de l’enfocament agroecològic com a factor clau en la millora i la conservació del sòl. Així mateix, els han introduït en algunes de les tècniques més esteses i valuoses del món agroecològic, els usos de les quals van des de minimitzar l’erosió del sòl fins a combatre les tisoretes. L’acte ha comptat amb la presència del Sr. Miquel Bosch, regidor d’agricultura d’Aitona; el Sr. Josep Arqué, regidor d’urbanisme i salut; el Sr. Antoni Latorre, president de l’ADV d’Aitona; la Sra. Teresa Domingo, tècnica ADV i ponent de la última xerrada; i el Sr. Jaume Castells Charles, professor de l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs i responsable de Transferència Tecnològica i del Projecte Internacional del Servei de Formació Agrària.

 

Des de l’Ajuntament d’Aitona es dóna les gràcies a totes les persones que han participat en la sessió pel seu interès i predisposició. El desig de l’equip de govern és que les tècniques apreses, a més de contribuir a una major sostenibilitat de la producció agrària,  siguin útils per a un millor aprofitament i conservació del sòl i dels recursos naturals.

 
Un desembre farcit d'activitats PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Com cada any, el mes de desembre arriba carregat d'activitats. Fidel a la seva aposta per la cultura i l'oci com a elements de cohesió del municipi, l'equip de govern ha previst una agenda plena de tallers, xerrades, trobades, concerts i exposicions. Ja pots consultar el programa d'activitats d'aquesta setmana.

 

Aitona_Nadal_2013_Pgina_1

 

LogoPDF Descarrega't el programa complet de les activitats del 9 al 15 de desembre

 

 
L’Ajuntament d’Aitona inicia dos nous projectes d’arranjament i pavimentació de carrers PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L’Ajuntament ha començat a pavimentar el tram final del C/ Molí i el pati que hi ha darrere del tanatori amb l’objectiu de seguir avançant cap a un poble cada cop més còmode, confortable i segur.

 

Asfaltat1Asfaltat3 

 

 

 

 

 

 

L’equip de govern d’Aitona segueix treballant intensament per tal de millorar l’estat dels carrers i l’espai públic del municipi. L’objectiu és anar corregint, poc a poc, alguns dèficits urbanístics que els aitonencs i aitonenques pateixen des de fa anys, tot facilitant el dia a dia i millorant la qualitat de vida de molts veïns i veïnes. És per això que la llista d’actuacions de pavimentació i arranjament de carrers realitzades al llarg del present mandat no deixa de créixer, tal com posen de manifest els dos darrers projectes posats ja en marxa des de la Regidoria d’Urbanisme, que serviran per arranjar i pavimentar sengles trams dels carrers Molí i Fraga que actualment presenten deficiències importants.

 

La primera de les actuacions és la pavimentació del pati que hi ha darrere del tanatori (tocant al carrer de Fraga), on es recullen les aigües de pluja que baixen per la vall. Degut a la manca de pavimentació l’embornal està fet malbé, la qual cosa provoca que cada cop que plou s’escolin grava i pedres a la xarxa de clavegueram. A fi de resoldre aquesta problemàtica, l’equip de govern ha previst la pavimentació del pati, la formació d'un muret de formigó per conduir les aigües i la restauració de l’embornal.

 

Asfaltat2

 

Pel que fa a la segona de les actuacions en marxa, es tracta d’un projecte d’arranjament de la part final del carrer Molí, que en l’actualitat és l’únic tram encara no pavimentat d’aquesta via. El motiu d’aquest retard és l’existència d’un ramal de clavegueram que discorre per sota del carrer i que afecta la inclinació del mateix, tot impossibilitant-ne la pavimentació. En aquest sentit, abans de procedir a la pavimentació del tram de carrer encara de sorra es procedirà a l’extracció d’aquest antic ramal, que permetrà el redreçament de les rasants i la posterior pavimentació de la superfície de la via.

 

Asfaltat4

 

Des de l’Ajuntament d’Aitona es demana disculpes als veïns i veïnes per les possibles molèsties que aquestes obres puguin causar-los. Així mateix, es dóna les gràcies a tothom per la comprensió i la paciència cap a unes obres que no tenen cap altre objectiu que contribuir a fer d’Aitona un municipi una mica més còmode i segur.

 
<< Inicia < Anterior 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Següent > Final >>

Pàgina 411 de 453
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.