Desenes d’aitonenques participen en les activitats del Dia de la Dona Treballadora PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament d'Aitona ret el seu particular homenatge a les dones treballadores del municipi amb una xocolatada i un taller de "rissoteràpia"

 

Presntci_inicial

 

Un any més l'Ajuntament d'Aitona s'ha sumat a la celebració del Dia de la Dona Treballadora. Donada la sensibilitat de l'equip de govern envers el paper de les dones en la nostra societat, al llarg del dia d'avui s'han dut a terme algunes activitats festives amb l'objectiu de commemorar la jornada i donar l'oportunitat de divertir-se i passar una bona estona a totes les dones del municipi.

 

    Dona8      Dona9 

 

La diada ha començat a les 10 del matí amb una xocolatada amb coca a l'ajuntament que ha comptat amb la participació d'algunes de les regidores que formen part de l'equip de govern municipal, l'alcaldessa Rosa Pujol entre elles, i la presidenta de l'Associació de Dones d'Aitona, Pilar Bon. Ha estat una estona distesa i molt agradable en què desenes de dones del poble han tingut l'ocasió de degustar un magnífic i original esmorzar en companyia de veïnes i amigues. Així mateix, s'ha dut a terme la lectura de la "Declaració Institucional del 8 de Març de 2013", un manifest oficial sobre el Dia de la Dona Treballadora que, entre d'altres coses, vol ser un text reivindicatiu de les conquistes aconseguides per les dones durant dècades de lluita en contra de la discriminació de gènere.

 

  Dona7        Dona6

 

Tot seguit s'ha procedit a l'acte de lliurament oficial d'un quadre de l'artista local J.R. Espax a l'ajuntament, una obra de gran qualitat que porta per títol "Lleida – porxos -25F" i que havia de ser el premi del sorteig que es va dur a terme per La Marató. Donat que ningú en va sortir guanyador, l'artista ha decidit donar l'obra a l'ajuntament.

 

Donaci_quadre

 

Ja a la tarda, una seixantena de dones s'han tornat a aplegar a l'ajuntament per tal de reprendre les activitats festives. La psicòloga aitonenca Laia Remolà ha impartit un original i divertit taller de "rissoteràpia" que ha despertat la hilaritat de totes les presents. La sessió ha començat amb una breu introducció sobre el concepte de "rissoteràpia" i ha continuat amb un seguit d'exercicis que, partint del poder terapèutic del riure, han ajudat les participants a relaxar-se, oblidar els problemes durant una estona i passar un temps agradable.

 

Risso_1

 

  Dona4        Dona5

 

Per concloure la jornada s'ha tornat a fer lectura del manifest que s'havia llegit al matí, a fi de donar l'oportunitat de sentir-lo a totes les dones que no havien pogut assistir a la xocolatada. 

 

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, s'ha mostrat molt satisfeta un cop acabades les activitats i ha declarat sentir-se "agraïda de poder celebrar al costat de les dones aitonenques aquesta data tan especial", unes dones que, novament en paraules de la pròpia alcaldessa, "lluiten dia a dia i sense descans per tirar endavant les seves famílies i els seus projectes personals". 

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona es dóna les gràcies a totes les dones del poble per la seva participació en les activitats d'avui.

 
Vine a celebrar el Dia de la Dona Treballadora! PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament ha previst per aquest divendres 8 de març una jornada festiva per commemorar aquesta cita que reivindica el paper de la dona al món

 

Cartell_Dia_de_la_Dona

 
L’ajuntament haurà d’invertir 50.000€ per arranjar diversos desperfectes que pateix l’escola bressol PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Els serveis tècnics han elaborat un informe amb el detall de danys de l'equipament i les solucions constructives que cal executar

 

Imatge_scola_bressol_esquerdes

 

Tot i que l'edifici va ser construït el 2006 amb un cost de 250.000€ i inaugurat l'any 2007 l'equipament sofreix un deteriorament en diferents punts de l'estructura. En conseqüència, ara l'ajuntament ha de fer front a una despesa de gairebé 50.000€ per arranjar les instal•lacions.

 

L'informe elaborat dictamina que l'edifici té problemes de pèrdua d'aïllament, d'esquerdes horitzontals i verticals en quasi totes les estances, de filtracions i evacuació d'aigua i d'impermeabilització, tot això degut a la mala execució, bàsicament, de les cobertes de l'equipament. Es formen bassals d'aigua que queden reflectits, per exemple, en la pròpia façana on es poden veure taques d'humitat. La penetració d'aigua també ha provocat en diverses ocasions talls en el subministrament elèctric. Finalment, els tècnics també apunten que hi va haver certa deixada a l'hora d'instal•lar cables elèctrics i les màquines d'aire condicionat.

 

El govern municipal preveu que els treballs de reforma per arranjar les nombroses deficiències que pateix actualment el centre educatiu s'efectuïn a l'estiu i que durant aquest període l'equipament resti tancat. L'alcaldessa Rosa Pujol valora que "no entenem com unes instal•lacions relativament noves poden degradar-se tan ràpid. Malauradament, s'ha demostrat que l'anterior govern va executar de manera pèssima el projecte, per això ara el poble ha de tornar a invertir molts diners en un equipament que en condicions normals ara encara hauria d'estar en perfectes condicions".

 

Per tal de tirar endavant els treballs l'ajuntament compta amb l'aportació de 117.000€ corresponent al Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Aquests diners també serviran per realitzar millores i actuacions en altres equipaments i serveis d'Aitona.

 
<< Inicia < Anterior 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Següent > Final >>

Pàgina 398 de 408
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.