L’Ajuntament instal·la una quarantena de plaques a Els Tabollets i a la potabilitzadora PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per aitona   
dimecres, 15 de novembre de 2023 10:57

L’actuació té per objectiu augmentar la producció i autoconsum d’energia renovable al municipi i, alhora, reduir la despesa energètica.

 

Plaques_llar_dinfants


L’Ajuntament d’Aitona ha instal·lat un total de 20 plaques fotovoltaiques sobre la coberta de la llar d’infants Els Tabollets i 20 més a l’edifici de la potabilitzadora d’aigua municipal. Aquesta instal·lació solar, de 505 w i amb una potència de 10,10 kW per hora en el seu pic màxim de rendiment, permetrà millorar l’eficiència d’ambdós edificis municipals, generant així un estalvi de consum energètic i reduint-ne les emissions de CO₂.

 

La instal·lació d’aquestes noves 40 plaques se suma a les ja habilitades fa alguns mesos al Centre de Serveis,  l’Ajuntament i l’Edifici Multifuncional. En total, se’n van instal·lar 194.  Tots aquests edificis municipals són capaços, a dia d’avui, de generar de forma autònoma i neta fins a un 65 % de l’energia que necessiten per funcionar, la qual cosa en redueix en gran mesura la petjada ecològica.

 

Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, la instal·lació d’aquestes noves plaques solars demostra “la  ferma aposta del govern municipal per la transició energètica” i posa de manifest la voluntat de l’Ajuntament de seguir “estenent les energies renovables al municipi”. En aquest sentit, el regidor d’Habitatge, Promoció Econòmica i Transició Energètica, Jordi Vidal, espera poder tirar endavant més projectes com aquest, que permetin al poble “ser més sostenible i eficient” i que facilitin “la transició del model energètic actual cap a un menys dependent dels combustibles fòssils”.

Darrera actualització de dimecres, 15 de novembre de 2023 10:58
 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.