Noticies

El servei d’estimulació, manteniment i seguiment cognitiu compleix 10 anys PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest 2023 es compleix una dècada de la posada en marxa d’aquest servei pioner, que actualment es presta al Centre de Serveis d’Aitona. Des del seus inicis, el nombre d’usuaris que se’n beneficien no ha parat de créixer.

 

Centre_de_Serveis_1_1


L’Ajuntament d’Aitona va impulsar ara fa deu anys el servei d'estimulació, manteniment, seguiment cognitiu individualitzat i suport emocional, un programa adreçat a gent gran i a persones amb algun tipus de problema de salut mental que ofereix suport professional a les persones beneficiàries i a les seves famílies.

 

El servei es va posar en marxa el 2013 de forma pionera i ha estat prestat de forma ininterrompuda des de llavors de la mà d’una mateixa professional. Actualment compta amb un total de 45 persones usuàries distribuïdes en 5 grups, constituïts en funció de les necessitats terapèutiques requerides per les diferents persones que hi participen. L’objectiu del treball realitzat és ajudar a mantenir i estimular les funcions cognitives de les persones usuàries, contribuint així a que puguin mantenir un bona qualitat de vida des del punt de vista funcional, emocional i cognitiu.


A banda de les sessions grupals, també es duen a terme periòdicament sessions de seguiment individualitzat amb els usuaris i les seves famílies. De fet, una de les característiques que defineixen l’èxit d’aquest servei és l’elevat grau de personalització que ofereix a l’hora de pautar accions i estratègies de manteniment i estimulació cognitiva.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca “la gran acollida que té aquest servei de des la seva posada en marxa” i l’emmarca en el “treball permanent de l’Ajuntament per donar un servei de primera qualitat a les persones grans del municipi”. Un treball que va desembocar l’any 2021 en l’habilitació i posada en funcionament del Centre Municipal de Serveis d’Aitona, un espai per a la prestació de tota mena de serveis i activitats per a la gent gran del poble.

 

El Centre de Serveis compta amb unes instal·lacions de primer ordre, incloent una sala d’activitats, cuina-menjador, sala de relaxació, gimnàs, consulta externa, sala d’espera, lavabos i dutxes adaptats, bugaderia i zona exterior. Entre els serveis que s’hi ofereixen hi ha el Free Space, servei d'estada, servei d'àpats a domicili i menjador, servei de dutxa, servei de bugaderia, tallers per promoure l’autonomia personal i ajudar a preservar les capacitats físiques i/o cognitives, gimnàs, sala Snoezelen, sala de relaxació i de cinema, grup “Ens escoltem i ens cuidem la salut mental”, acompanyaments, compres i encàrrecs, banc d’ajudes tècniques, sistema de teleassistència, bugaderia, serveis de suport al cuidador, suport psicològic per a cuidadors, grups d’ajuda mútua o formació per a cuidadors.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.