Noticies

L’Ajuntament treballa per desestacionalitzar Fruiturisme PDF Imprimeix Correu electrònic

El jaciment de Genó i la Ruta Robert Capa es consoliden com a atractius turístics generadors de visites al municipi fora dels mesos primaverencs. En el que portem d’any la ruta fotogràfica ja acumula més de 600 visites.

 

Robert_Capa2

 

Aquesta setmana, un grup de persones procedents de Fraga s’ha acostat fins a Aitona per conèixer de primera mà la Ruta de Robert Capa, un recorregut a peu que permet seguir les passes del famós fotògraf quan va documentar el darrer atac de l’exèrcit republicà a Catalunya. En el transcurs de l’activitat, els visitants van estar acompanyats de tres guies de Fruiturisme.

 

La visita fragatina se suma a la rebuda, el passat mes de setembre, d’un grup de 26 alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Sant Jaume – Les Heures de Lleida, que, acompanyats dels seus professors, van passar una jornada completa al municipi. En el marc de la seva estada a Aitona, l’alumnat lleidatà va realitzar diverses activitats. Durant el matí, els nois i noies van tenir l’oportunitat de fer una visita guiada al jaciment de Genó -acompanyats de quatre guies de Fruiturisme-, així com conèixer de primera mà la Ruta de Robert Capa. I ja a la tarda, se’ls va proposar realitzar una activitat amb fang, consistent a imitar els objectes trobats al jaciment de Genó i que ara es troben exposats al Museu de Lleida. En definitiva, el grup lleidatà va poder gaudir d’una diada d’allò més completa, que va permetre l’alumnat conèixer què s’amaga darrere del jaciment de Genó (la seva història i característiques, com era la vida del poblat que hi vivia...), i, en el cas de la Ruta de Robert Capa, qui era aquest personatge, el context històric en què va viure i el recorregut que va seguir durant l’ofensiva republicana l’any 1938.

 

Robert_Capa1

 

 

Ruta de Robert Capa i jaciment de Genó: desestacionalitzant Fruiturisme

 

La Ruta Robert Capa i les visites al jaciment de Genó constitueixen dos dels principals atractius turístics que ofereix el municipi d’Aitona fora de la temporada de la flor de l’arbre fruiter. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca la importància d’aquests dos actius en “el treball realitzat des de l’Ajuntament per desestacionalitzar Fruiturisme i mantenir un flux regular de visitants també durant els mesos de tardor i hivern”.


De fet, en el que portem d’any, centenars persones d’arreu de Catalunya han visitat la Ruta de Robert Capa i el jaciment de Genó d’Aitona. En el cas concret de la Ruta de Robert Capa, el total acumulat de visitants durant aquest 2023 ja supera les 600 persones, majoritàriament instituts d’educació secundària, però també persones a títol individual i nombroses associacions socials i històriques.

 

Rosa Pujol confia en “poder seguir incrementant aquestes xifres, sobretot en els mesos de temporada baixa” i destaca que la celebració de la primera edició de l’Aitona Zhytos Beer by Cervezas San Miguel el passat mes de setembre ha fet créixer l’interès del públic en el jaciment de Genó, un interès que, en paraules de l’alcaldessa, “l’Ajuntament confia que es tradueixi en un increment del nombre de visitants a aquest espectacular actiu històric”.


 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.