Noticies

L’Ajuntament congela impostos i taxes per al 2023 PDF Imprimeix Correu electrònic

En les noves ordenances fiscals el consistori aposta per a seguir reduint un any més la pressió fiscal dels veïns i veïnes com a conseqüència de la bona salut de les arques municipals.

 

Imatge_ordenances


El Ple de l’Ajuntament d’Aitona ha donat llum verda a les noves Ordenances Fiscals Reguladores dels Tributs Municipals per al 2023. En línies generals, les ordenances aprovades segueixen una línia continuista respecte el curs actual i el gruix principal d’impostos i taxes queden congelats.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “l’Ajuntament d’Aitona té unes finances plenament sanejades fruit de la tasca ingent i de primer nivell que s’ha fet al llarg dels darrers anys. I això no només ens permet reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes, sinó també executar tots aquells projectes i inversions que són necessàries pel municipi”.

 

Amb tot, les ordenances per al curs vinent presenten tres grans novetats: primer, la taxa de gestió de residus, que retorna als 44,50€ per persona. Segon, l’aplicació de noves exempcions fiscals en l’Ordenança reguladora de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM):

 

  • Exempcions als vehicles matriculats a nom de persones amb mobilitat reduïda i per al seu ús exclusiu.
  • S’estableix una bonificació del 100% de la quota als vehicles que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys comptats a partir de la data de fabricació.
  • Bonificació en funció de la classe de carburant o les característiques del motor i la seva incidència amb el medi ambient: els vehicles classificats com a zero emissions gaudiran d’una bonificació del 75%; i els vehicles classificats com a ECO, d’una bonificació del 30%.

 

Finalment, també s’estableix una nova bonificació en l’Ordenança de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres:

 

  • Bonificació del 50% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.
 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.