La Festa d’Homenatge a la Gent Gran dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Antolí 2022 PDF Imprimeix Correu electrònic

Centenars de veïns i veïnes han participat avui divendres del tradicional acte de reconeixement que la vila dedica anualment als veïns i veïnes de més edat.

 

e487a628-c8da-4606-ac49-88763b922b71


A pocs dies que Aitona doni la benvinguda a l’esperada Festa Major de Sant Antolí d’aquest any 2022 la vila ja ha donat el tret de sortida aquesta setmana als actes previs de la festivitat amb la celebració de la tradicional Festa d’Homenatge a la Gent Gran; organitzada per l’Ajuntament d’Aitona, la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats i l’Associació de Jubilats d’Aitona amb l’objectiu de reconèixer els valors i homenatjar la tasca que duen a terme els aitonencs i aitonenques de més edat.

 

La jornada ha tingut lloc aquest divendres 26 d’agost i, un any més, ha resultat tot un èxit de participació. L’activitat ha començat al matí amb la tradicional visita institucionals a la Llar de Santa Teresa Jornet, amb la presència de l’alcaldessa, Rosa Pujol; regidors i regidores del consistori; els residents de la residència i les germanetes; el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls; David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià; i José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida.

 

“Les generacions i generacions d’aitonencs i aitonenques que ens precedeixen i les germanetes de la llar han sabut dignificar i donar continuïtat al llarg dels anys, fins arribar avui en dia, el llegat deixat per Santa Teresa Jornet. Gràcies a ells el missatge de Santa Teresa Jornet segueix més viu i present que mai i la seva tasca és vital, necessària i imprescindible per a fer d’Aitona el poble cívic, acollidor, obert, creixent i afable que és”, destaca Rosa Pujol.

 

Ja al migdia s’ha celebrat a la Parròquia de Sant Antolí la missa solemne en homenatge als veïns i veïnes que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or, amb l’assistència destacada de les pubilles i hereus locals. Tot seguit s’ha fet la veneració de la relíquia de Santa Teresa Jornet.

 

“Vull agrair a l’Associació de Jubilats d’Aitona, a la seva junta i a tots els seus membres, la seva col·laboració indispensable, un any més, en aquesta commemoració. Moltes gràcies pel vostre suport i per la tasca diària i ingent que dueu a terme a la vila acompanyant, atenent, donant suport i empoderant a tota la nostra gent gran”, explica l’alcaldessa Rosa Pujol.

 

I la jornada ha finalitzat al Pavelló Poliesportiu d’Aitona amb el dinar de germanor i la festa d’homenatge a la gent gran, amb el lliurament de les plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or, i l’actuació del grup musical La Band Gogh. A més, durant l’homenatge l’Ajuntament ha projectat a tots els assistents un petit vídeo de reconeixement a tots els homenatjats.

 

“En nom de l’Ajuntament d’Aitona vull felicitar a tots els aitonencs i aitonenques que enguany commemoren el seu 80è aniversari. Tota una fita vital que cal posar en valor. I felicitar, també, a totes les parelles que aquest 2022 celebren les vostres Noces d’Or. Una efemèride plena d’amor i respecte que ens omple d’orgull”, assegura Rosa Pujol.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.