Aitona acull els primers visitants de la nova campanya turística de la fruita PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant els mesos de juliol i agost Fruiturisme impulsa diferents propostes turístiques amb la fruita com a gran protagonista. Consulta el programa d'activitats.

 

988e8c4e-cb8b-40db-acea-adfe7a12f528


Aquesta setmana l’Ajuntament d’Aitona ha donat el tret de sortida a la nova campanya turística de la fruita. Amb l’arribada de l’estiu -i coincidint amb el desplegament de la campanya de recollida de la fruita- Fruiturisme ofereix durant els mesos de juliol i agost a tots els visitants un ampli programa de propostes lúdiques amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de recol·lecció de la fruita, dignificar la tasca de la pagesia i seguir compartint tots els actius naturals i patrimonials del municipi.

 

El passat 7 de juliol va començar la ruta del presseguer en fruit, que també s’ha dut a terme aquest dissabte 9 de juliol; i que continuarà els dies 10, 14, 21 i 28 d’aquest mes. Es tracta d’un circuit dirigit pels camps fruiters en el que els participants poden gaudir de l'experiència de collir fruita en primera persona i endur-se'n cap a casa, i també es fa una visita a l'entorn natural de la Cova del Pare Palau. Les reserves es poden formalitzar al web www.fruiturisme.cat.

 

Mentrestant, el 8 de juliol també es va dur a terme el primer dels tres tallers de gastrofruiturisme. En aquesta primera sessió el protagonista va ser l’amanida tèbia de paraguaià amb xipirons i vinagreta de fruits secs; el 19 de juliol serà el torn per a la sangria de nectarina; i el 26 d’agost, la conserva de préssec groc.

 

I finalment, els dies 23 de juliol i 27 d’agost hi haurà un batut de fruita dolça i inflables a la piscina. Tota la informació sobre les activitats es pot consultar aquí.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa un balanç molt positiu d’aquest inici de la campanya i destaca que “estem molt il·lusionats per la gran participació i acceptació que estan tenint les diferents propostes. La nostra pagesia i la nostra fruita són els grans protagonistes d’aquesta campanya i estem convençuts que amb accions com aquestes aconseguirem dignificar-les i promocionar-les com es mereixen”.

 

Activitats durant tot l’estiu a Aitona


D’altra banda, cal recordar que durant els mesos de juliol i agost també es poden realitzar per lliure diverses rutes completament senyalitzades: la ruta de l’arbre fruiter, la ruta de Serra Brisa, la ruta del camí verd natural entre Aitona i Soses, o la ruta Robert Capa.

 

I que des d’aquest mes de juliol i fins al 31 d’agost està en marxa un concurs d’Instagram. Per a participar-hi només caldrà fer-se una selfie amb la fruita (en el moment de menjar o de collir, a l’arbre, a les mans, paisatge de presseguer a l’estiu...) i pujar-lo a Instagram amb l’etiqueta #AitonaEnFruita22. Les bases del certamen es poden consultar al web www.fruiturisme.cat.

 

Apadrina un arbre fruiter


Finalment, cal recordar que aquesta setmana també es començarà a repartir la fruita recollida dels presseguers aitonencs als domicilis de les persones que han formalitzat l’apadrinament d’un fruiter.

 

A cada domicili s’entregarà fruita de l’arbre o arbres que cada sol·licitant hagi apadrinat, i de varietats com la nectarina, paraguaià o préssec roig. A més, aquelles persones que ho hagin sol·licitat també rebran un lot de productes locals i de proximitat, amb melmelada, suc de nectarina, almívar de paraguaià o xirlets.

 

A més, aquelles persones que ho hagin escollit també podran desplaçar-se fins a Aitona per a participar de primera mà en la recollida de la fruita del seu arbre fruiter apadrinat.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.