La Caminada Popular lidera un nou cap de setmana exitós de la campanya de la flor a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Al llarg de dissabte 5 i diumenge 6 de març més de 6.000 persones han visitat Aitona; entre elles, visitants provinents d’arreu de Catalunya i de països com Japó i Argentina. Consulta l'àlbum fotogràfic.

 

275382010_327106812774691_6806160593874719035_n


Amb el pas dels anys la Caminada Popular d'Aitona es va fent un lloc, amb tot mereixement, com a cita lúdica, esportiva i solidària de referència del calendari aitonenc. Així, 600 persones, en un nou èxit de participació, s’han donat cita aquest diumenge 6 de març per a prendre part al municipi de la desena edició d'aquest projecte impulsat per l'Ajuntament.

 

Un any més, els participants han pogut gaudir d'un recorregut privilegiat pels camps de presseguers coincidint amb l’esclat de la floració i amb l'inici de la campanya de la flor d'aquest 2022. La sortida de la X Caminada Popular d’Aitona s’ha fet a primera hora del matí des de la plaça del Pavelló Poliesportiu, davant de la Llar d’Infants, i una edició més ha tingut un component solidari. I és que la prova s’ha celebrat en benefici del Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran.

 

Els tres itineraris eren de dificultat baixa, mitjana i alta i combinaven espais forestals i camins rurals. Pel que fa a la distància, la ruta curta era de 7,5 km, la ruta mitjana de 15 km, i la ruta llarga, de 20. L'Ajuntament d'Aitona celebra l'alta participació registrada en aquesta edició i les ganes de col·laborar amb aquesta noble iniciativa solidària per part de veïns i visitants. Així mateix, agraeix la implicació i col·laboració de tots els voluntaris que han contribuït a l'èxit de la jornada.

 

Més de 6.000 persones visiten Aitona al llarg d’aquest cap de setmana


La Caminada Popular d’Aitona ha estat l’activitat més destacada d’un cap de setmana en el que Aitona ha seguit acollint a un nombre molt important de visitants.

 

Unes 100 caravanes i més de 6.000 persones vingudes d’arreu del territori català i de països com Argentina i Japó -que han conegut el projecte a través de les xarxes socials- han pogut gaudir de la floració i del patrimoni local i prendre part activament de diferents propostes lúdiques. Amb tot, no serà fins el pròxim cap de setmana que els camps aitonencs viuran la floració en el seu punt més àlgid.

 

Així, entre les activitats dutes a terme hi havia l’enlairament dels primers globus aerostàtics, visites lliures pels camps aitonencs, la ruta guiada de la flor del presseguer, la ruta de Serra Brisa, la ruta de l’arbre fruiter, la ruta del camí verd natural Aitona-Soses, la nova ruta “Robert Capa a Aitona”, o rutes en bicicleta. A més, fins el pròxim 13 de març la capella de Sant Gaietà acull l’exposició de pintura i escultura “Òxids” a càrrec de Mari Ros Prieto Hortelano; i al llarg de tota la campanya es pot visitar l’exposició “Els mil i un rostres de la pagesia” amb motiu del desè aniversari de Fruiturisme.

 

D’altra banda, el pròxim dissabte 12 de març el grup Manel actuarà al Pavelló Poliesportiu d’Aitona en la que serà una de les cites estrella de la campanya d’enguany (les entrades es poden adquirir al web www.fruiturisme.cat); i, finalment, els dies 12, 13, 19 i 20 de març es duran a terme dues noves rutes de trail running dissenyades pel Club d’Atletisme d’Aitona i Fruiturisme. Per a més informació podeu consultar al web www.fruiturisme.cat.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.