Aitona homenatja la seva pagesia amb una exposició PDF Imprimeix Correu electrònic

La mostra forma part dels actes de commemoració del 10è aniversari de Fruiturisme i durant tota la campanya de la flor s’habilitarà en diferents punts del municipi per tal que en puguin gaudir tots els veïns i veïnes i visitants. Consulta l'àlbum fotogràfic de la jornada.

 

274450493_318353536983352_2246044148063814407_n


A les portes de l’inici de la nova campanya de la flor d’aquest 2022, aquest cap de setmana l’Ajuntament d’Aitona ha presentat la que és una de les grans novetats i sorpreses d’enguany: “Els mil i un rostres de la pagesia”, una exposició sobre la pagesia aitonenca amb motiu del desè aniversari de Fruiturisme.

 

La mostra s’ha inaugurat aquest diumenge 20 de febrer en un acte públic a la plaça del Centre Municipal de Serveis, que ha comptat amb la presència de nombrosos veïns i veïnes. Es tracta d’una col·lecció fotogràfica que mostra de forma visual tots els rostres i facetes de la pagesia, que a Aitona no és només una professió, sinó una forma de vida.

 

Aquesta exposició és un calidoscopi d’imatges que volen reflectir moments representatius en el dia a dia de les persones que dediquen el seu temps a cultivar la fruita dolça. En aquest sentit, la col·lecció mostra escenes de treball al camp, reflexió, descans, esforç o contacte amb la natura acompanyades de frases que descriuen els valors que hi ha darrere de l’activitat pagesia, tota una forma de vida i també una autèntica escola per a la vida.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “estem davant d’una exposició que val la pena visitar perquè, d’alguna manera, ve a trencar alguns tòpics o encasellaments que de vegades condicionen la mirada o concepció que es té sobre la pagesia. I, sobretot, perquè vol ser un homenatge molt sincer i agraït a totes les persones que, dia a dia, s’esforcen perquè Aitona pugui seguir oferint un producte al món de tanta qualitat”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “sense els nostres pagesos i les nostres pageses, Fruiturisme no hauria arribat mai tan lluny ni tindria raó de ser. Vull agrair, doncs, a totes les persones d’Aitona que treballen en el món de la fruita el seu treball incansable al servei del nostre poble i del projecte Fruiturisme, així com la seva col·laboració en l’organització d’aquesta exposició”.

 

Durant tota la campanya de la flor la mostra s’habilitarà en diferents punts del municipi per tal que en puguin gaudir tots els veïns i veïnes i visitants.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.