Aitona transformarà l’any vinent la zona esportiva municipal PDF Imprimeix Correu electrònic

L’objectiu d’aquesta actuació és resoldre les deficiències existents a l’espai i millorar les actuals instal·lacions, en especial el complex de piscines.

 

3c87e1c5-aea6-4987-9fa9-916e0f95787d


L’Ajuntament d’Aitona ha aprovat el plec de clàusules administratives per a la licitació pública del projecte de millora i impuls de la zona esportiva municipal; un dels plans urbanístics centrals de l’actual mandat i una de les actuacions més estratègiques al llarg dels darrers anys en matèria de manteniment i promoció dels equipaments públics locals.

 

El valor estimat del projecte és d’uns 613.671,11€ i els treballs tindran una durada aproximada de cinc mesos. En aquest sentit, l’actuació és previst que s’executi al llarg del 2022 per tal que tots els veïns i veïnes puguin gaudir de les noves instal·lacions coincidint amb l’inici de la pròxima temporada d’estiu.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que «el projecte té com a objectiu millorar les instal·lacions esportives del municipi i en especial el complex de les piscines, ja que es tracta d’unes instal·lacions amb una antiguitat superior als 25 anys, on únicament s’han dut a terme les actuacions de manteniment mínimes i imprescindibles».

 

En aquest sentit, actualment les instal·lacions esportives municipals presenten una sèrie de deficiències que fan indispensable aquesta actuació, tant per la millora de les instal·lacions i l’oferta lúdica, com per l’estalvi energètic i la prevenció davant riscos naturals. «Cada cop són més els turistes que visiten Aitona en diferents èpoques de l’any i amb aquest projecte pretenem que allarguin la seva estada fent ús de les diferents instal·lacions i ofertes existents», recalca Rosa Pujol.

 

En què consistirà el projecte?


Entre les actuacions previstes en el marc del projecte de millora i impuls de la zona esportiva municipal hi ha:

 

  • Construcció d’una piscina per a ús lúdic, accessible per a tots els públics, ja que es construirà de tipus plata, amb pendent des de la cota d’accés.
  • Pel que fa a l’estalvi energètic, per una banda es pretén millorar la impermeabilització del vasos de la piscina gran i petita, i la construcció d’una nova piscina per a ús lúdic. A més, es farà la substitució de les lluminàries del parc infantil i del parc de la salut, situats a la plaça ubicada entre el pavelló poliesportiu, el complex de les piscines i el camp de futbol.
  • En aquesta plaça també s’instal·larà una columna amb dos projectors per millorar la il·luminació i poder ampliar el seu horari d’utilització. La substitució d’aquestes lluminàries suposarà un estalvi energètic de 500W/h.
  • El terreny de joc del camp de futbol, actualment està il·luminat per 8 projectors d’halogenurs metàl·lics, amb una antiguitat superior a 30 anys. En aquesta actuació es contempla la substitució d’aquestes lluminàries per projectors amb tecnologia led i d’alta resolució lumínica, de 1.200 w cadascun, suposant un estalvi energètic de 6.400W/h.
  • Finalment, es projecta una nova sala d’instal·lacions de les piscines en superfície i la substitució de tots els equips hidràulics i de tractament que estan obsolets i/o deteriorats.
 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.