Robert Capa, protagonista de la nova ruta de Fruiturisme PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona impulsa un recorregut pels escenaris que van immortalitzar els fotògrafs Friedmann Endre Ernő i Gerda Taro.

 

WhatsApp_Image_2021-10-01_at_09.54.59_1


El proper mes de novembre l’Ajuntament d’Aitona posarà a disposició dels visitants del municipi una nova ruta de descobriment del patrimoni paisatgístic i històric del municipi. La nova ruta segueix les passes dels fotoperiodistes Friedmann Endre Ernő i Gerda Taro, coneguts popularment amb el pseudònim Robert Capa, que durant el període comprès entre el 7 i el 22 de novembre de 1938 van documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol. L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments del terme municipal d’Aitona i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.


Ahir dimecres una representació de l’Ajuntament va seguir a peu la nova ruta per tal de conèixer i aprofundir en els diferents escenaris i amb l’objectiu que a principis de novembre pugui a estar a punt i entri a formar part del catàleg de rutes de Fruiturisme. Atès que es tracta d’un recorregut de gran valor estratègic per a seguir avançant en la consolidació turística d’Aitona, l’Ajuntament té previst fer una presentació oficial de la ruta un cop estigui disponible.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.