L’Ajuntament invertirà enguany 226.000€ en la millora i arranjament dels camins municipals PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació compta amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

WhatsApp_Image_2021-05-25_at_18.47.47


Aquest curs 2021 l’Ajuntament d’Aitona donarà continuïtat al projecte d’arranjament i millora dels camins municipals endegat al llarg dels darrers anys amb l’objectiu de dur a terme un manteniment continuat d’aquestes vies, resoldre els desperfectes existents i millorar la seguretat i la circulació dels vehicles agraris.

 

Enguany el consistori destinarà una partida de 226.000€ provinent del romanent de tresoreria a executar diferents treballs d’arranjament dels camins municipals amb àrid reciclat i soteig.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “des de l’Ajuntament no només apostem per a garantir un manteniment continuat, anualment, de tots els nostres camins; sinó que ho volem fer també de forma sostenible, amb materials i tècniques reutilitzables per afavorir la gestió sostenible dels residus”.

 

En aquest sentit, Climent Agustí, regidor de Medi Rural, avança que “Aitona compta amb un circuit de camins de 254 quilòmetres, i al llarg dels darrers anys hi hem anat actuant periòdicament per a garantir que tots els vehicles agrícoles que hi circulen ho facin de forma plenament segura”.

 

Treballs d’arranjament amb àrid reciclat


Aquestes obres consisteixen en aplicar un recurs que s’obté a partir de materials provinents de les restes de construcció obtinguts com a producte d’una operació de valorització de residus de la construcció i demolició que comprèn una sèrie d’operacions (neteja, picat, cribatge i trituració). D’aquesta manera, es fomenta la reutilització, el reciclatge i la valorització de les runes i terres procedents de les obres.

 

Al llarg dels darrers anys l’Ajuntament ha utilitzat l’àrid reciclat en diferents obres de millora dels camins municipals fins a completar un total de 22 quilòmetres: 2018 (5 km), 2019 (3,760 km), 2020 (3,010 km) i 2021 (4 km). L’actuació tindrà un cost de 49.388,41€ i comptarà amb una subvenció de 31.496,20€ de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Treballs d’arranjament amb soteig


Mentrestant, en el cas dels camins de reg asfàltic es durà a terme un manteniment amb soteig, que consisteix en tapar els sots que hi ha en el ferm.

 

En aquest cas, a través d’aquesta tècnica enguany s’actuarà sobre una superfície de 63,790 quilòmetres i l’actuació tindrà un cost de 87.882,52€.

 

Actuacions a les cunetes


Finalment, l’Ajuntament també destinarà 88.747,01€ per a arranjar amb tot-ú 30 quilòmetres de camins municipals i 11 quilòmetres de cunetes.

 

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.