L’Ajuntament farà un repàs històric de les festes de Nadal a partir d’imatges cedides pels veïns PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La Regidoria de Cultura i Festes busca fotografies que il•lustrin la història de les celebracions nadalenques al nostre poble

 

Nadal

 

Des de l'Ajuntament s'està preparant una exposició que portarà per nom "Nadal a Aitona" i que pretén ser una mostra de les activitats nadalenques realitzades al nostre municipi al llarg dels darrers temps. Per tal de fer possible aquest projecte és primordial la col•laboració directa dels veïns i veïnes ja que l'exposició s'elaborarà a partir de fotografies que els aitonencs i aitonenques cedeixin a l'Ajuntament.


Tot aquell qui vulgui participar pot dur les fotografies de manera presencial a les dependències de l'Ajuntament o enviar-les per mitjà de la següent adreça de correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 
Es celebra amb una bona participació de joves el taller d’Orientació professional PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La preocupació per l'alt percentatge d'atur juvenil provoca que des del Consell Comarcal del Segrià i els ajuntaments que el conformen s'impulsin accions formatives i d'orientació laboral entre els joves.

 

Foto_xerrada_orientaci_professional

 

En el marc de les activitats formatives per a joves a la comarca del Segrià el passat divendres 30 de novembre a les 21h va celebrar-se a la sala de plens de l'Ajuntament d'Aitona la xerrada titulada "Orientació professional". L'activitat estava dirigida especialment als joves que es troben en situació de cerca de feina i perseguia l'objectiu de proveir-los d'eines i instruments útils a l'hora de buscar un lloc de treball. En la sessió també es van tractar mètodes per tal de trobar llocs de treball a altres països europeus, ja sigui a partir de contractes laborals o de pràctiques.

 

El taller va comptar amb la presència d'una quarantena de persones que també van poder conèixer els programes que s'iniciaran pròximament i que es centraran en trobar solucions per als joves aturats de llarga aturada i en la millora de la seva formació.

 

Aquesta jornada va ser organitzada conjuntament pel Consell Comarcal del Segrià, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, La Diputació de Lleida i l'Ajuntament d'Aitona.

 
Canal de Seròs, part indestriable del paisatge i el patrimoni d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Avui es compleixen 100 anys de l'inici de la construcció del Canal de Seròs. En motiu d'aquesta data tan assenyalda, el diario La Mañana ha publicat un especial sobre l'obra que ha comptat amb la col·laboració de diversos municipis lleidatans. El text que segueix és l'article publicat al diari per l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, a fi de commemorar el centenari d'aquesta emblemàtica infraestructura.


AITONA__treballadors_central

 

Enguany es compleixen 100 anys de l'inici de les obres de construcció del Canal Industrial de Seròs, sens dubte una de les infraestructures hidràuliques més emblemàtiques en la història del nostre país. El dia 30 de novembre de 1912 es va posar la primera pedra d'aquesta complexa obra d'enginyeria civil, que marcaria un punt d'inflexió en el desenvolupament industrial de les comarques lleidatanes i arribaria a esdevenir un factor destacat en el creixement econòmic de tota Catalunya.

 

El Canal de Seròs forma part indestriable del paisatge físic i el patrimoni d'Aitona. L'evolució de tota la regió està estretament lligada al funcionament d'aquesta important infraestructura, però pocs municipis representen com Aitona el vincle que uneix les terres de Lleida amb el Canal. El nostre poble va esdevenir la seu de la central hidroelèctrica i d'un dels tres campaments que es van erigir al llarg del Canal per tal d'allotjar els treballadors més importants i les seves famílies durant les obres de construcció del Canal. Centenars d'aitonencs i aitonenques han treballat al llarg dels anys en aquesta central, molts dels quals, ja jubilats, participen en les trobades anuals que, en motiu del dia de la Candelera (2 de febrer), apleguen antics treballadors procedents de diferents indrets del territori català.

 

Com a alcaldessa d'Aitona em sento profundament orgullosa de poder festejar, juntament amb tots els veïns i veïnes del municipi, el centenari d'una infraestructura que, a banda de contribuir al desenvolupament econòmic de les comarques lleidatanes, ha estat testimoni privilegiat i fins i tot protagonista d'alguns fets cabdals de la nostra història. Els aitonencs i aitonenques sentim un profund respecte per totes les persones que van fer possible la construcció del Canal de Seròs i estem fermament convençuts que aquell moment va significar un punt i a part en la història socioeconòmica del nostre poble. És per això que el passat mes de febrer l'Ajuntament d'Aitona va aprofitar la trobada anual d'antics treballadors de la central per tal d'organitzar una diada commemorativa del centenari de La Canadenca, que va aplegar nombroses persones vingudes d'arreu. A banda dels tradicionals actes festius que els antics treballadors celebren cada any, com són la missa solemne, el dinar de germanor i el ball de tarda, la jornada va incloure una exposició fotogràfica i una xerrada sobre obres hidràuliques a principis del segle XX a càrrec de l'arquitecte-urbanista Josep Maria Llop (UdL).

 

Són moltes les vicissituds que han posat en perill l'existència del Canal de Seròs al llarg d'aquests primers cent anys. No obstant, sempre hi ha hagut persones compromeses amb la seva continuïtat i disposades a treballar de valent per tal de garantir-ne la pervivència. És gràcies a elles que a dia d'avui, malgrat les dificultats, el Canal i la central hidroelèctrica segueixen en funcionament, generant electricitat per a les llars i la indústria del nostre territori. Així doncs, crec que és de justícia fer extensiu aquest petit homenatge que enguany dediquem al Canal de Seròs a les diverses generacions de treballadors que han anat passant per les seves instal•lacions al llarg dels anys, que amb el seu esforç i dedicació han contribuït a fer del Canal el que és en l'actualitat.

 

A tots ells, moltes gràcies.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona

 
<< Inicia < Anterior 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Següent > Final >>

Pàgina 418 de 420
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.