El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín visita, les finques agrícoles afectades per la calamarsa PDF Imprimeix Correu electrònic

LAjuntament reclama mesures com la reducció dels mòduls de l’IRPF i els peritatges ràpid per protegir la pagesia d’eventualitats com la d’aquest cap de setmana.

Crespin-Aitona2

El subdelegat del Govern estatal a Lleida, José Crespín, acompanyat pel tinent d’alcalde Jordi Vidal, han visitat avui, dilluns 8 de juliol, diverses de les finques de la comarca afectades per la calamarsa caiguda el dissabte, 6 de juliol.

 

En aquest sentit, Vidal ha traslladat al representant estatal la necessitat d’adoptar amb caràcter urgent mesures concretes que protegeixin el sector davant d’eventualitats com aquesta i que representin un veritable suport per a la pagesia; entre elles, la reducció dels mòduls de l’IRPF, els peritatges ràpids d’AGROSEGURO i una normativa sobre fitosanitaris que no perjudiqui la pagesia.

 

Tots els esforços i treballs de moltes famílies del municipi shan vist truncats per aquest nou revés, que se suma al llarg llistat de greuges que el sector pateix de forma crònica per part de les administracions competents”, assegura el regidor aitonenc. I explica “lAjuntament seguirà al peu del canó com fins ara defensant els drets dels pagesos i lluitant per la supervivència, el creixement i la dignificació dun sector, duna feina, que a casa nostra és font de riquesa, desenvolupament i cohesió”.

 

Segons Asaja Lleida, l’afectació de la precipitació del dissabte se situa entre el 60% i el 100% en algunes explotacions de fruita del Baix Segre, ja que la campanya de recollida de la fruita està a punt de començar. Aquesta circumstància agreuja la complicada situació que viu el sector.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.