Crida d'alcaldes del Baix Segrià perquè no s'enviín temporers sense feina PDF Imprimeix Correu electrònic

Els alcaldes dels Ajuntaments d'Aitona, Alcarràs, Torres de Segre i Soses volen fer una crida conjunta a d’altres comunitats autònomes, entitats, etcètera perquè s’abstinguin d’enviar al Baix Segre temporers per a la fruita sense tenir feina concertada. 

 

Els alcaldes volen demanar que la subdelegació i les administracions competents focalitzin els recursos en vetllar perquè no arribin persones indocumentades, ja que no se’ls pot contractar, o també sense unes garanties mínimes de trobar feina. És per això, que exigeixen que els controls s’intensifiquin en els llocs d’origen i en els passos fronterers i no tant en les finques dels empresaris agrícoles, els quals compleixen amb la llei. A més a més, cal prioritzar, segons els alcaldes, les contractacions de persones aturades que visquin a les terres de Lleida i insten a l’administració central a vetllar perquè els aturats de Catalunya tinguin els mateixos drets laborals que els d’altres comunitats autònomes. Rosa Pujol, Miquel Serra, Josep Ramon Branzuela i Isidre Mesalles, recorden que el pes de l’atenció social recau bàsicament en els ajuntaments, que són els qui han de fer front a l’hora de cobrir les necessitats bàsiques. És per això, que volen llençar aquest missatge a l’inici de la campanya fructícola.

 

Per una altra part, els alcaldes també volen respondre les recents declaracions de la subdelegada del Govern, Inma Manso, en les quals deia que el missatge per aquest any serà: ‘Vigila en contractar de manera il·legal’. En aquest sentit, afirmen no es pot ‘criminalitzar’ els agricultors de la zona abans d’hora i sense tenir en compte que ‘els temps han canviat’ i avui en dia gairebé la totalitat dels propietaris de finques agrícoles s’han professionalitzat i el que volen és apostar per la productivitat i la competitivitat dins la legalitat vigent.

 

395px-Flameprince_peaches

 

 
TV3 estrena avui a la nit el documental "Hola Europa" PDF Imprimeix Correu electrònic

Avui, dia 7 de maig, TV3 estrena el documental "Hola Europa", de M. Dolors Genovès, a l'espai Sense Ficció (21.50h).

 

CARTELL_HOLAEUROPA

 

A través del testimoni de trenta-una persones, l'autora del documental '"Adéu, Espanya?" reflexiona sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya i rebat els missatges de la por. "Hola Europa!" és un viatge que transcorre pels paisatges, les ciutats i les idees.

 

Des de l'Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes d'Aitona a veure aquest interessant i didàctic documental sobre el futur de Catalunya.

 
Fruiturisme segueix promocionant-se, aquest cop a Balaguer PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament busca consolidar la marca Fruiturisme entre la població de Lleida participant en una nova edició de la Fira de Balaguer

 

FBalaguer3

 

Aquest cap de setmana l'Ajuntament d'Aitona ha participat a la Fira de Balaguer exposant i promocionant la marca Fruiturisme. Per mitjà de l'estand del Consell Comarcal del Segrià, situat a l'espai de la Diputació de Lleida, el projecte aitonenc de la fruita dolça s'ha donat a conèixer a visitants de tot Catalunya i a representants institucionals que han assistit a la cita. Entre aquests últims, la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, el director general d'Administració Local, Jordi Souto, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i el director dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Lleida, Jordi Curcó. 

 

FBalaguer4

 

FBalaguer2

 

Fruiturisme s'ha presentat en aquest esdeveniment amb l'objectiu de seguir potenciant el projecte de la fruita dolça el qual té com a protagonista les tres classes de préssecs: el paraguaio, la nectarina i la platerina. En l'espai expositiu s'hi ha pogut trobar tant material corporatiu i descriptiu del projecte com fotografies de la ruta de l'arbre florit, un dels atractius principals de Fruiturisme i que s'ofereix com a reclam turístic. 

 

FBalaguer1

 

Responsables del projecte Fruiturisme i la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'Aitona, Mª Antònia Royes, han valorat molt positivament la presència en aquesta fira de ressò nacional i creuen que "el projecte té el potencial suficient per atraure turistes i visitants d'arreu del país". 

 

La Fira de Balaguer és una fira comercial i de serveis on hi tenen cabuda sectors com els de la maquinària industrial, el turisme i lleure, la moda i els complements, el comerç en general, la construcció i l'habitatge, l'alimentació natural i artesana o la mostra nacional de coques de recapte i samfaina. Dins el marc de Fira Balaguer ja és tot un clàssic la celebració del Concurs de Paletes de les Terres de Lleida.

 
<< Inicia < Anterior 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Següent > Final >>

Pàgina 279 de 296
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.