Aitona acull l’inici del Curs sobre el Patrimoni Bèl·lic del Baix Segre PDF Imprimeix Correu electrònic

Fins al divendres 6 de juliol, Aitona és la seu de la primera part d’aquesta formació organitzada, des de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, per la Diputació de Lleida, i integrada en el programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida.

 

IMG_4008


Aitona va acollir dilluns 2 de juliol l’inici del curs ‘El patrimoni bèl·lic del Baix Segre. El front del Segre’, organitzat pels serveis d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, formant part del programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida.

 

La formació es durà a terme al llarg de tres setmanes, fins al 20 de juliol, als municipis d’Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp, comptant amb el suport directe de l’Ajuntament d’Aitona. Els objectius del curs són plantejar-se la recuperació de restes de construccions bèl·liques i de diversos elements patrimonials afectats per les destruccions de la guerra; difondre tots aquests elements patrimonials, i commemorar el vuitantè aniversari del front que es va establir seguint la línia del riu Segre l’any 1938.

 

Aitona, eix neuràlgic de la primera setmana de treball


El curs va començar a primera hora del matí vora el jaciment arqueològic del poblat de Genó, on els alumnes van continuar l’excavació duta a terme el 2017 que va posar al descobert un niu de metralladora i part de la xarxa de trinxeres. Ja per la tarda, la sala de plens del consistori va acollir la conferència ‘L’esclat de la Guerra i la revolució a Catalunya’ a càrrec de l’historiador lleidatà, Josep Maria Solé i Sabaté.

 

20180702_171411

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor l’aposta que fan tant la Diputació de Lleida com la Universitat de Lleida per promoure aquest projecte d’eminent valor històric que estem convençuts que, per a tots els alumnes que en formen part, suposarà una veritable experiència formativa de primer nivell”. Pujol, a més, planteja l’ incentiu de seguir apostant per recuperar aquest patrimoni del municipi i de les Terres de Lleida”.


Al llarg d’aquesta setmana, per les tardes, els participants a la formació també podran participar en la conferència ‘El Front del Segre’ a càrrec de Josep Pla i, així mateix, tindran l’oportunitat de dur a terme visites al patrimoni d’Aitona, Soses i Torres de Segre.


Posteriorment, del 9 al 13 de juliol el curs es traslladarà al municipi de Seròs, on s’excavarà també un niu de metralladora. La formació finalitzarà la setmana del 16 al 20 de juliol a l’ermita de Sant Jaume de la Granja d’Escarp, on s’excavaran els paviments localitzats en la neteja de l’interior de l’ermita realitzada el 2017.

 
Aitona es dotarà amb un nou Centre de Serveis per a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament habilitarà aquest nou servei a les instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu. Els treballs es previst que comencin a principis del 2019.

 

Centre_de_Serveis


L’Ajuntament d’Aitona té fixada com una de les seves prioritats prestar als veïns i veïnes de més edat del municipi eines i equipaments que permetin fomentar i garantir la seva educació en el lleure i la cultura i la vida associativa del municipi.

 

En aquesta línia de treball, el consistori i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la desafectació de les instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu –de titularitat municipal- que permetrà a l’Ajuntament utilitzar-les com a nou centre d’assistència municipal a les persones grans. Així, un cop aprovat el projecte, l’objectiu és donar el tret de sortida als treballs d’adequació a principis del 2019.


Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “amb aquest nou equipament apostem com a equip de govern per potenciar i aprofitar un espai municipal que fins ara es trobava en desús”. Pujol, a més, avança que el pla neix amb el doble objectiu de “donar resposta de forma prioritària a una de les principals necessitats del col·lectiu de gent gran de la vila” i “garantir el benestar de tots els veïns i veïns tot oferint-los un espai plenament adaptat a les seves necessitats i interessos”.

 

L’alcaldessa, finalment, assegura que “per a municipis com el nostre és cabdal poder comptar amb equipaments i serveis de primer nivell com la Llar d’Infants o el futur Centre de Serveis”.

 

Així, el nou Centre de Serveis és previst que ofereixi serveis de cuina, bugaderia i s’hi aniran sumant prestacions, com podologia o perruqueria a mesura que hi hagi demanda. La intenció, a més, és que les persones grans puguin estar-se al centre durant tot el dia, ja que no serà residència d’interns.

 
L’Ajuntament reforma íntegrament els camins del Calvari, de Nena i del Barranc PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha destinat una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes d’aquests vials que uneixen el nucli d’Aitona amb la banda nord del terme municipal.

 

COSTA_DE_NENA_1


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant compliment al Pla de Millores de Camins Municipals engegat l’any 2017 amb l’objectiu de dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població.

 

En aquest sentit, el consistori ha endegat una nova actuació de condicionament de diferents camins del terme municipal que impliquen en aquesta ocasió les costes del Calvari, de Nena i del Barranc.

 

COSTA_DEL_CALVARI_1

 

Així, l’Ajuntament ha destinat una partida de 60.000€ per fer front a l’arranjament íntegre del paviment i de les cunetes d’aquests tres vials que uneixen el nucli amb la banda nord del terme municipal, que presenten un elevat volum de trànsit, i que patien importants deficiències com a conseqüència del desgast produït per la circulació diària de vehicles de gran tonatge.

 

Per tot plegat, els treballs han consistit en l’habilitació d’un nou paviment asfàltic amb reg d'imprimació termoadherent i en la neteja i restauració de les cunetes.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 283
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.