La deixalleria mòbil s’instal·larà a Aitona a partir del 6 d’agost PDF Imprimeix Correu electrònic

Els residus que s’hi poden portar són aquells que no es poden dipositar a les àrees completes de contenidors. El servei, pioner a la vila, s’habilitarà a la plaça del poliesportiu durant dos dies al mes en horari de 16 h. a 20 h.

 

Deixalleria_mbil


L’Ajuntament d’Aitona avança en el desplegament del nou model d’àrees completes de contenidors, vigent des del passat 19 de juliol. Així, amb l’objectiu de dotar als veïns i veïnes de noves eines i recursos que facilitin la seva tasca, aquest mes d’agost entrarà en funcionament a la vila un nou servei de deixalleria mòbil.

 

El servei, pioner al municipi, s’iniciarà dilluns 6 d’agost i permetrà acostar la recollida selectiva dels residus que no es poden dipositar a les àrees completes de contenidors i donar passes significatives en l’objectiu compartit de millorar les dades de reciclatge i de recollida selectiva i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals a la via pública.

 

Els veïns i veïnes podran fer ús del nou servei durant dos dies al mes en el camió que s’instal·larà de les 14 h. a les 20 h. a la plaça del poliesportiu. Així, els residus que es poden entregar han d’estar prèviament seleccionats des de casa i són aquells que no es poden dipositar a les àrees completes de contenidors; és a dir, tèxtil, oli vegetal usat, fluorescents, làmpades de vapor de mercuri i bombetes, piles i acumuladors, tòners, pintures, dissolvents, vernissos, petits electrodomèstics, radiografies i medicaments.

 

Des del consistori s’anima la població a utilitzar aquest nou servei, que és gratuït, i agraeix la col·laboració dels veïns i veïnes.

 
L’Ajuntament reforma íntegrament el camí del Curt PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha destinat enguany una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes d’aquest i de diferents vials del municipi.

 

20180727_110308


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant compliment al Pla de Millores de Camins Municipals engegat l’any 2017 amb l’objectiu de dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població.

 

Així, el consistori ha endegat recentment una nova actuació de condicionament dels camins del terme municipal que ha implicat en aquesta ocasió el camí Curt, on s’hi ha dut a terme l’habilitació d’un nou paviment asfàltic.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, emmarca aquest projecte en la voluntat de l’equip de govern de “donar continuïtat a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de mobilitat, seguretat i cohesió territorial”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha destinat enguany una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes de diferents vials del municipi.


L’actuació al camí del Curt, finalment, se suma als treballs d’arranjament impulsats al llarg dels darrers mesos en espais com les costes del Calvari, de Nena i del Barranc, i que han permès resoldre les importants deficiències que patien aquests vials com a conseqüència del desgast produït per la circulació diària de vehicles de gran tonatge.

 
Aitona recorda el treball fotogràfic fet per Robert Capa al municipi durant la Guerra Civil PDF Imprimeix Correu electrònic

La vila ha acollit una conferència i una visita guiada al voltant de les fotografies i els espais retratats pel famós fotoperiodista hongarès durant la batalla del cap de pont de Seròs.

 

20180718_180510


El curs ‘El patrimoni bèl·lic del Baix Segre. El front del Segre’, organitzat pels serveis d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i inclòs en el programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida, encara aquesta setmana el seu tram final.

 

La formació, iniciada el passat 2 de juliol i que és previst que finalitzi aquest proper divendres dia 20, va celebrar a Aitona la seva primera setmana de treball; i aquest dimecres 18 de juliol va tornar al municipi per oferir una conferència i una visita guiada al voltant del treball fotogràfic del fotoperiodista Robert Capa fet a la vila durant la Guerra Civil.

 

20180718_190930

 

La xerrada, titulada ‘Robert Capa al Baix Segre’ i conduïda per Pol Galitó, va tractar el desenvolupament de la batalla del cap de pont de Seròs (del 6 al 12 de novembre de 1938); una contraofensiva republicana fracassada que va esdevenir l'últim episodi dels combats en el front del Segre. El fotoperiodista Robert Capa –batejat com el fotògraf de guerra més important del món- va fotografiar aquesta contraofenisva des d’Aitona durant el 6 de novembre de 1938, i les seves instantànies van omplir pàgines en publicacions d’arreu del món com Regards, Life, Match i Picture Post.

 

Finalment, la jornada es va completar amb una visita guiada que va repassar el recorregut i els espais que Robert Capa va seguir durant la seva estada a Aitona i que va il·lustrar durant la batalla del cap de pont de Seròs.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 294
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.