L'Ajuntament restaura la senyalització horitzontal i habilita tres noves places d'aparcament PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Els treballs consisteixen en la renovació de la pintura en aquells carrers i vials on està més malmesa pel pas del temps i el trànsit i també en la incorporació de places d'estacionament de vehicles per a persones amb discapacitat.


81cd116a-f225-4bda-bddd-3e072d93dbce

 

Amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària de vianants i conductors, l'Ajuntament d'Aitona està realitzant aquesta setmana feines de manteniment i millora en la senyalització horitzontal de diversos carrers i també a la zona del nucli antic de la població. Al mateix temps, s'estan habilitant tres noves places d'aparcament per a veïns i veïnes amb mobilitat reduïda amb la voluntat de facilitar la circulació, l'autonomia personal i la integració social i professional d'aquestes persones. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, assenyala que "aquesta actuació garanteix un estat òptim dels carrers d’Aitona i, alhora, permet advertir, orientar i ordenar la circulació de tots els usuaris, siguin vianants o conductors".

 

Les tasques de reposició han consistit en el repintat de les marques viàries més desgastades, reforçant així la senyalització horitzontal en el paviment, com les delimitacions de l'eix de les calçades i els passos de vianants.

 

Quant a les places d'aparcament per a persones amb discapacitat, dues estan situades davant del Poliesportiu Municipal, mentre que la tercera està ubicada a la Plaça de l'Ajuntament. Aquests tres nous estacionaments se sumen als que ja hi havia habilitats prèviament davant del consultori mèdic, el tanatori municipal i un darrer que es va senyalitzar el passat hivern a la plaça situada en el carrer Forn. D'aquesta manera, s'ofereixen més espais accessibles destinats a les persones amb mobilitat reduïda per garantir la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació.

 

En aquesta línia, Pujol manifesta que "aquestes mesures permeten donar un aspecte més cuidat del poble d'Aitona, ja que la cura de l'espai públic és un dels nostres eixos d'actuació i accions com aquestes contribueixen a millorar-lo".

 

20425365-9084-48b6-86a2-c5f91cb57b41

 
Neix un nou gegantó a Aitona per la Festa Major de Sant Gaietà PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La nova figura, que serà un gall donada la seva simbologia a la vila, encara no té nom. Per això, l'Ajuntament demana la participació ciutadana per batejar aquest nou element festiu tradicional.

 

tinatano

El govern municipal impulsa la creació d'un nou gegantó amb la voluntat de posar en valor la figura del gall, un emblema important en el blasonament de l'escut d'Aitona. Per aquest motiu, l'Ajuntament vol que el poble proposi idees i demana als veïns i veïnes que facin suggeriments per al nom d'aquesta figura que es presentarà públicament durant la Festa Major de Sant Gaietà, a mitjans del mes de maig.

 

Totes aquelles persones interessades a plantejar un nom ho poden fer enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , a les oficines municipals o bé fent alguna aportació a través del mur del Facebook oficial de l'Ajuntament o enviant un missatge privat al perfil de Facebook del consistori.


El consistori anima les entitats i la ciutadania a participar en aquest procés amb l'objectiu de batejar el gall, una figura present a l'escut de la vila i que fa al·lusió a la llegenda entorn aquest animal que suposadament va alertar a la població d'un atac imminent dels àrabs i va permetre la salvació dels aitonencs i aitonenques.

 

Un nou amic per a la Tina i en Tano


El naixement d'aquest gall, a més, es produeix tres anys després de l'aparició dels gegantons Tina i Tano, que van ser presentats en societat durant la Festa Major de Sant Antolí de l'any 2014. Els noms d'aquests dos entranyables personatges, que representen la cultura pagesa i la vinculació de la població aitonenca amb l'agricultura, també van ser elegits a través d'un procés de participació i han esdevingut grans protagonistes en els darrers anys en nombrosos esdeveniments socioculturals.

 

Així doncs, la Tina i en Tano, dissenyats per Jordi Fortuny i construïts per Carles Teixidó, tindran a partir d'aquest 2017 un nou acompanyant en les festes aitonenques. D'aquesta manera, l'Ajuntament aposta per introduir una nova figura que també dinamitzarà els actes que tinguin lloc al municipi.

 
Perquè fins ara no hem vist les flors rosades? PDF Imprimeix Correu electrònic

- Per Rosa Pujol, Alcaldessa d'Aitona i vicepresidenta de la Diputació de Lleida

 

Fins ara els nostres ulls sols veien la flor rosa del presseguer com un nou inici de feina i de preparació per a collita... però ara, gràcies a Fruiturisme, són moments de valorar el nostre preuat entorn natural i treballar encara més per difondre el turisme responsable, rural, agrícola i de qualitat.

 

El territori de la plana de Lleida, anomenat el rebost de Catalunya, que sempre ha tingut i te gent treballadora, ha sabut transformar un paisatge agrari en una vivència turística. Gràcies a aquest reconeixement de la feina del pagès i a l’esplendor del paisatge agrícola, el mar rosa que ofereix al Baix Segre i en concret les grans extensions de presseguers d’Aitona, hem vist un potencial com a territori d’interior, pioner, per desenvolupar un turisme agrícola, vivencial, de proximitat, un turisme que inicia una nova etapa a les terres de Lleida. Fruiturisme s’ha convertit en un nou referent turístic, símbol i identitat del territori.

 

Com a lleidatans, ens sentim orgullosos de poder ensenyar els nostres paisatges agrícoles, mostrar als visitants que ser de la plana de Lleida significa molt més que la calor a l’estiu i la boira a l’hivern. Som per excel·lència la terra de la fruita. Ens omple de satisfacció poder explicar el nostre dia a dia com a poble rural. A més a més, el nostre món de la pagesia ha vist en l’àmbit del turisme una possible diversificació econòmica del territori a més d’una oportunitat per a nous projectes d’emprenedoria a nivell local. Resulta molt satisfactori percebre com els turistes donen valor a les tasques diàries dels pagesos i d'aquelles persones implicades en el procés de producció agrícola, recol·lecció de la collita i comercialització final de la fruita.

 

Fruiturisme es configura com a projecte de desenvolupament rural, que combina el camp agrícola amb la promoció turística. El projecte ha posat sobre la taula el gran potencial que tenim com a territori. El nostre paisatge agrícola és únic al món i ens fa sortir l’orgull de ser lleidatans i lleidatanes. Guies locals i pagesos ensenyen la flor rosada de la primavera, un color màgic que tots els mitjans de comunicació i televisions de diversos països han descrit com un mar rosa ple d’encant. Per tot plegat, els nostres camp fan viure als nostres visitants la intensitat dels colors rosats de les flors dels presseguers amb molt de gust!

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 233
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.