El xocolater d’Aitona, Xavier Palau, guardonat amb tres bronzes als Academy of Chocolate Awards 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament felicita al veí d’Aitona per haver obtingut aquest alt reconeixement mundial per la seva proposta de tauletes amb cacau i sucre ecològic.

 

image1


Aitona compta des de fa pocs dies amb un mestre de la xocolata reconegut mundialment. El projecte de xocolateria ‘Pangea Chocolate’, impulsat per l’aitonenc Xavier Palau, ha estat obtingut tres bronzes de l’Academy of Chocolate Awards per les tauletes de xocolata negra 76% República Dominicana – Carib, 76% Bolívia - Alto Beni i 83% Filipines - Sud Cotabato. Es tracta de tres propostes on Palau treballa amb cacau i sucre ecològic.

 

El projecte de Xavier Palau neix fa aproximadament un any, quan va començar el seu interès per treballar amb la xocolata negra. L’aitonenc està vinculat amb la línia del ‘bean to bar’ segons la qual cada artesà produeix a casa seva treballant directament amb els productors de cacau i evitant així negociar amb les grans empreses del sector de la xocolata. Palau ha apostat per la petita producció de màxima qualitat garantint, alhora, que els productors percebin un preu just pel cacau que venen.

 

Amb el reconeixement que ha obtingut el veí d’Aitona, passa directament a les finals d’aquest certamen que se celebrarà el mes d’octubre a Londres. Es tracta d’una competició de referència internacional on participen artesans de tot el món.

 

L’Ajuntament d’Aitona vol felicitar a Xavier Palau pel seu projecte i per aquest reconeixement i vol desitjar-li els millors èxits en la propera final d’aquest certamen internacional.

 
Article d'opinió: La pagesia lleidatana, exemple de civisme i convivència PDF Imprimeix Correu electrònic

Els pagesos de les Terres de Lleida són un dels nostres actius més essencials com a poble. No només econòmicament, sinó també a nivell identitari, social, cultural i històric. Malauradament, però, són un sector vulnerable; i per això, encara resulten més absolutament incomprensibles i inadmissibles les crítiques ferotges que des de determinats sectors s’han llançat indiscriminadament al llarg dels darrers dies al conjunt de la pagesia lleidatana.

 

Unes acusacions totalment interessades i impregnades de populisme que no fan sinó criminalitzar injustament i infundada els nostres pagesos fent creure al conjunt de la societat que practiquen de forma generalitzada vulneracions dels drets dels temporers de la fruita. Aquestes afirmacions no només danyen greument la imatge de la nostra terra i la nostra pagesia -perjudicant i entorpint la seva tasca vital pel territori-, sinó que manquen a la veritat.

 

Les condicions laborals dels temporers que treballen en la recollida de la fruita han estat sempre i en tot moment motiu d’ocupació i de preocupació per a les administracions, els municipis, els sindicats i els pagesos lleidatans. És per això que, colze a colze i any rere any, Lleida ha anat creixent en aquest aspecte fins a fer de la nostra terra, entre tots, un exemple generalitzat avui en dia d’integració, civisme i convivència.

 

780_0008_5578001_d1ff1c56ce0d5b040e326e3f198b5bf5

 

Som plenament conscients i ens preocupen, però, les males praxis i els salaris per sota de la normativa vigent que encara pateixen injustament alguns dels nostres temporers. Unes pràctiques que cal que siguin eradicades sense més demora i resoltes de forma decidida amb el consens de tots els agents implicats, però que en cap cas són -tal i com pretenen fer creure de forma interessada des de determinats sectors- pràctiques generalitzades al sector. Ans al contrari. I és que precisament gràcies al treball conjunt de pagesos, administracions públiques, cooperatives, sindicats i temporers, les males praxis en el sector de la pagesia lleidatana són avui un fet radicalment aïllat i en vies d’extinció.

 

És de vital importància, doncs, que entre tots defensem públicament i posem el nostre gra de sorra per potenciar el nostre model exitós de convivència i civisme. Un model que segur que encara té marge de millora, però del que ens en podem sentir plenament orgullosos. Només cal viure el dia a dia de la immensa majoria dels nostres pobles per palpar la realitat de la nostra societat i comprovar de primera mà la tasca essencial de pagesos i temporers i la relació d’harmonia, professionalitat i respecte mutu que germina entre tot el sector.

 

Vivim moments importants i intensos que demanen de la implicació de tots i totes. En aquest sentit, us demano que, tots junts, cerquem les solucions més adequades per superar els esculls actuals. Som una terra d’unitat, força i entesa. Per tot plegat, demano que no es caigui en la simplicitat de la generalització i que no es danyi injustificadament la imatge del col·lectiu de pagesos en el seu conjunt, una gent que sempre ha fet les coses bé i mereix un reconeixement per tot allò que aporta a l’economia i al benestar del país.

 

Rosa Pujol

Alcaldessa d’Aitona

 
Arriba la segona edició del Descens de Piragua PDF Imprimeix Correu electrònic

L’activitat tindrà lloc el 27 d’agost i per participar-hi cal inscriure’s prèviament a les oficines de l’Ajuntament d’Aitona abans del divendres dia 4. Descarrega’t aquí el díptic informatiu.

 

copia


Els aitonencs i aitonenques i amants de l’esport en general tenen un nova cita esportiva de primer nivell que marcar en el calendari estival d’aquest 2017. Diumenge 27 d’agost, els ajuntaments d’Aitona, Torres de Segre, Soses i Seròs organitzen la segona edició del Descens en Piragua; una activitat popular que té com a objectiu donar a conèixer l’encant del riu Segre, estrènyer llaços entre les poblacions participants, gaudir de l’exercici físic i fomentar la consciència envers la importància de tenir cura del riu i del seu entorn únic.

 

El descens en piragua travessarà els pobles d’Aitona, Torres de Segre, Soses i Seròs i, a més, anirà acompanyat enguany d’una ruta BTT (bicicleta) de 17 quilòmetres dirigida a menors de 14 anys acompanyats d’un adult i que transcorrerà pel camí verd que va paral·lel al Segre.

 

Per participar d’ambdues activitats cal inscriure’s prèviament, del 26 de juliol al 4 d’agost, a les oficines de l’Ajuntament d’Aitona. Per a més informació, podeu consultar el díptic informatiu o adreçar-vos al consistori.

 

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 246
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.