L’Ajuntament prepara l’arribada de la campanya ’Aitona en flor’ 2019 PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori s’ha reunit amb representants de l’Agència Catalana de Turisme i del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per avançar en la internacionalització del projecte de Fruiturisme i establir noves sinergies i col·laboracions amb el territori en matèria de promoció turística.

 

Reuni_amb_David_Font


L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat aquest mes de gener una ronda de contactes amb diversos agents turístics públics del territori coincidint amb la preparació i el disseny de la campanya ‘Aitona en flor’ del 2019, que és previst que arrenqui a partir del proper mes de març.

 

Aitona i la Ribera d’Ebre estableixen noves sinèrgies


Dimarts 15 de gener, l’alcaldessa Rosa Pujol; la primera tinent d’alcalde, Maria Antònia Royes; i la tècnica de Turisme del consistori, M. Dolors Pelegrí, van mantenir una trobada amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i amb la tècnica de Desenvolupament Turístic de l’ens comarcal, Mònica Sabaté, per tal de cercar possibles vies de col·laboració entre ambdues institucions encaminades a potenciar els actius turístics compartits.

 

En aquest sentit el consistori aitonenc i el Consell Comarcal promocionen des del 2011 i des de fa tres anys, respectivament, el concepte de ‘Fruiturisme’: Aitona, al voltant dels presseguers; i en el cas de la Ribera d’Ebre, vinculat als cirerers.

 

Reuni_amb_el_Consell_Comarcal_de_la_Ribera_dEbre

 

L’Agència Catalana de Turisme s’implicarà activament en la promoció de la campanya ‘Aitona en flor’ 2019


Mentrestant, el passat 10 de gener, Rosa Pujol i Maria Antònia Royes es van desplaçar fins a Barcelona per participar d’una reunió de treball amb el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. La trobada tenia com a objectiu presentar a l’Agència les línies mestres de la nova campanya ‘Aitona en flor’ de 2019.

 

En aquesta línia, l’Agència Catalana de Turisme donarà ple suport institucional a la difusió i promoció del projecte a través dels seus canals oficials i facilitarà al consistori aitonenc la posada en contacte amb touroperadors del Japó.

 

Durant la reunió de treball entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de Turisme també es van posar sobre la taula iniciatives pioneres com la campanya ‘Aitona, bressol de Sants’, que des del passat mes de novembre –i al llarg de tot l’any- ofereix als visitants diverses rutes pel patrimoni religiós del municipi amb l’objectiu de donar a conèixer el llegat de Santa Teresa Jornet, del Pare Francesc Palau i del Beat Josep Camí.

 

Rosa Pujol fa una valoració molt satisfactòria d’ambdues sessions i explica que “Fruiturisme s’ha convertit, per mèrits propis, en una acció fonamental per atraure nous turistes, tant nacionals com internacionals, a Catalunya, a les terres de Lleida i al nostre municipi”. Així, Pujol defensa que “comptar amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i de la Diputació de Lleida és imprescindible per seguir dotant de múscul el projecte i consolidar-lo com una iniciativa turística de màxima qualitat, sostenible i de referència arreu del nostre territori”.

 
L’Ajuntament remodela la Biblioteca per integrar-se al Directori de Biblioteques de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actualització permetrà als usuaris de la Biblioteca Domingo Espax accedir, entre d’altres, al servei de préstec interbibliotecari, al circuit d’exposicions o al conjunt de les biblioteques públiques catalanes.


IMG_4791

 


L’Ajuntament d’Aitona segueix apostant per la Biblioteca municipal com a centre neuràlgic que gesta l’activitat cultural i lúdica al municipi. Així, amb l’objectiu de potenciar la funció pública i de servei que ofereix l’equipament al conjunt dels veïns i veïnes, el consistori ha endegat al llarg dels darrers mesos les gestions pertinents perquè, a través del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Domingo Espax es doti a partir d’aquest 2019 amb el catàleg íntegre de serveis que ofereixen els equipaments bibliotecaris estables.

 

En aquest sentit, la legislació vigent no obliga a Aitona -que compta amb una població propera als 2.500 habitants- a disposar d’equipament bibliotecari estable. Així, la normativa marca l’obligatorietat de comptar amb aquesta tipologia d’instal·lacions públiques només en aquells municipis amb més de 3.000 habitants.

 

La Biblioteca Domingo Espax s’integra al Directori de Biblioteques de Catalunya


Amb tot, fruit del treball liderat per l’Ajuntament, la Biblioteca Domingo Espax entrarà a formar part enguany del Directori de Biblioteques de Catalunya, i els aitonencs i aitonenques usuaris de l’equipament podran accedir al conjunt íntegre de prestacions que el Departament de Cultura ofereix als equipaments bibliotecaris estables; entre elles, l’accés a registres cartogràfics normalitzats, la localització automatitzada dels materials de la Biblioteca, la consulta en línia de la informació sobre els fons propis i els de la resta de biblioteques de Catalunya, l’automatització del servei de préstec, la possibilitat d’utilitzar el carnet de la Biblioteca municipal a la resta de biblioteques públiques catalanes, o l’accés al servei de préstec interbibliotecari. A més, la Biblioteca municipal podrà endegarà accions formatives per al personal de l’equipament, tallers i activitats de foment de la lectura o integrar-se en els circuits d’exposicions.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora molt positivament l’avenç assolit, posa en valor el suport rebut en tot moment pel Departament de Cultura i assegura que “per a pobles com el nostre que són un exemple de dinamisme i vitalitat cultural i associativa és imprescindible poder comptar amb equipaments de primer nivell que doni una resposta real a les necessitats i inquietuds dels nostres veïns i veïnes”.

 

La renovada Biblioteca municioal es presentarà públicament durant el mes de febrer


Les gestions per ampliar el catàleg de serveis de la Biblioteca Domingo Espax han anat en paral·lel de l’execució de diferents treballs de millora i arranjament de les instal·lacions de l’equipament amb l’objectiu d’adequar l’espai a les noves prestacions.

 

Així, l’actuació –que va finalitzar el passat mes de desembre i que ha tingut un cost de 60.000€ cofinançats entre l’Ajuntament i el Departament de Cultura- ha consistit en l’adequació de la instal·lació elèctrica i de telecomunicacions, la substitució de les lluminàries per tecnologia LED, l’habilitació de nova climatització, pintura i la renovació del mobiliari.

 

Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, va visitar el municipi de la mà de l’alcaldessa Rosa Pujol per comprovar de primera mà el desenvolupament d’aquesta obra que és previst que s’inauguri públicament a partir del proper mes de febrer.

 

WhatsApp_Image_2018-10-05_at_13.49.31

 

 
L'Ajuntament d'Aitona aprova el Pressupost municipal del 2019 PDF Imprimeix Correu electrònic

La reducció del deute, la congelació d’impostos i l’impuls de polítiques socials i de promoció turística marquen el pressupost del 2019. Els comptes per a l’any vinent ascendeixen fins als 2,899.340€ i consoliden una clara tendència a la baixa en el percentatge de deute municipal, que se situa al 29%; molt lluny del 100,87% assolit l’any 2010.

 

ordenances649


El Ple de l’Ajuntament d’Aitona va donar llum verda dijous 20 de desembre al pressupost municipal per a l’any 2019, que ascendeixen fins als 2,899.340€. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor del grup municipal del PDeCAT i l’abstenció d’ERC.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, emmarca aquest pressupost en la “voluntat de donar continuïtat a la línia estratègica seguida per l’equip de govern” i que té com a eixos prioritaris “incrementar la política d’inversions de forma sostinguda amb el suport de la Diputació de Lleida, congelar els impostos i taxes municipals, i mantenir i millorar els serveis municipals reduint l’endeutament”.

 

En aquest sentit, el deute municipal se situarà l’any 2019 proper al 29%, el que representa una reducció dràstica i progressiva respecte les xifres de l’any 2010; que elevaven l’endeutament públic del consistori fins al 100,87%. Mentrestant, per primer cop en els darrers anys, el curs vinent també es reduirà la previsió per amortització de préstecs. Tot plegat, segons Pujol, “evidencia el sanejament de les arques públiques”.

 

Mentrestant, l’Ajuntament seguirà apostant per la congelació dels principals impostos i taxes municipals; donant continuïtat, així, a la política endegada en aquesta línia des del 2009 i consolidada amb la reducció de l’IBI de les finques rústiques fins al 0,6%, mesura que ja ha estat aplicada aquest any.

 

Inversions principals del pressupost 2019


El consistori disposarà durant el 2019 d’una destacada partida que es destinarà íntegrament a finançar inversions en diferents àrees. Així, en aquest capítol, destaquen la construcció del futur Centre de serveis per a la gent gran; la reurbanització del carrer Major; l’arranjament del Cementiri; el manteniment i millora dels camins municipals (entre ells, el camí del Riu i el camí Valls dels Masos); o l’arranjament dels accessos a l’ermita de Sant Joan de Carratalà.


Consolidació de Fruiturisme com a eix de promoció turística


D’altra banda, el pressupost també contempla diverses partides i actuacions en matèria de promoció turística que es vertebraran a través del projecte de Fruiturisme. En aquesta línia, es potenciaran amb nous continguts iniciatives exitoses i ja plenament consolidades i de ressò internacional com les campanyes de la Flor i de la Fruita; i s’impulsaran noves campanyes pioneres a les terres de Lleida; com és el cas d’Aitona, Bressol de Sants.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 296
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.