Aitona prepara un Centre d’Interpretació de Fruiturisme a cel obert PDF Imprimeix Correu electrònic

VISTA_3

 

Es dedicaran 108.000 euros procedents dels Fons Next Generation al desenvolupament d’aquest equipament dedicat al turisme.


Aitona marca una fita en el seu compromís amb el turisme sostenible i la promoció del patrimoni local: l’Ajuntament ha aprovat el primer projecte del Centre d'Interpretació de Fruiturisme a cel obert, amb l’objectiu de crear un punt de referència per a turistes i residents interessats a explorar el ric patrimoni cultural i gastronòmic d’Aitona. Està pensat especialment per al turisme familiar.

 

"El que busquem és donar valor al paisatge cultural que té el territori, entorn al paisatge gastronòmic i cultural de la fruita dolça, i ho hem de fer des d'una mirada exterior a cel obert", explica l'alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, destacant la importància d'aquest projecte per al poble. Aquesta iniciativa és possible gràcies a una subvenció que ha obtingut el consistori de 507.901 procedents dels Fons Next Generation de la Unió Europea.

 

El projecte, que s'ha de desenvolupar en sòl no urbanitzable, està actualment en la fase d'aprovació del projecte inicial. La finca on se situarà la intervenció principal del projecte, al turó de la Serra Llarga, oferirà un entorn ideal per a la creació d'aquest innovador centre d’interpretació. S’arranjaran i senyalitzaran els camins peatonals i ciclables d’accés a aquest espai.

 

Entre les característiques més destacades del projecte destaca la instal·lació d'un mirador de fusta obert, aprofitant la topografia existent, que oferirà als visitants una vista panoràmica del paisatge local. El mirador de fusta disposarà d’un estacionament de bicicletes a la planta baixa, mentre que a la primera planta disposarà d’una zona de mirador amb panells explicatius del paisatge i unes grades de fusta on poder seure i gaudir. Per tal de fomentar el cicloturisme, també es posarà un punt de bike kitchen a la plaça del poliesportiu, amb punts de recàrrega i reparació de bicicletes, per fomentar el turisme actiu i sostenible a la zona.

 

Aquest equipament tindrà un cost de 108.000 euros. Amb l’import restant de la subvenció dels Next Generation està prevista la construcció d’un espai experimental de la fruita, un equipament tancat que exercirà d’epicentre del projecte de Fruiturisme.

unnamed_1

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.