L’Ajuntament remodela la Biblioteca per integrar-se al Directori de Biblioteques de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per aitona   
dimecres, 9 de gener de 2019 07:38

L’actualització permetrà als usuaris de la Biblioteca Domingo Espax accedir, entre d’altres, al servei de préstec interbibliotecari, al circuit d’exposicions o al conjunt de les biblioteques públiques catalanes.


IMG_4791

 


L’Ajuntament d’Aitona segueix apostant per la Biblioteca municipal com a centre neuràlgic que gesta l’activitat cultural i lúdica al municipi. Així, amb l’objectiu de potenciar la funció pública i de servei que ofereix l’equipament al conjunt dels veïns i veïnes, el consistori ha endegat al llarg dels darrers mesos les gestions pertinents perquè, a través del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Domingo Espax es doti a partir d’aquest 2019 amb el catàleg íntegre de serveis que ofereixen els equipaments bibliotecaris estables.

 

En aquest sentit, la legislació vigent no obliga a Aitona -que compta amb una població propera als 2.500 habitants- a disposar d’equipament bibliotecari estable. Així, la normativa marca l’obligatorietat de comptar amb aquesta tipologia d’instal·lacions públiques només en aquells municipis amb més de 3.000 habitants.

 

La Biblioteca Domingo Espax s’integra al Directori de Biblioteques de Catalunya


Amb tot, fruit del treball liderat per l’Ajuntament, la Biblioteca Domingo Espax entrarà a formar part enguany del Directori de Biblioteques de Catalunya, i els aitonencs i aitonenques usuaris de l’equipament podran accedir al conjunt íntegre de prestacions que el Departament de Cultura ofereix als equipaments bibliotecaris estables; entre elles, l’accés a registres cartogràfics normalitzats, la localització automatitzada dels materials de la Biblioteca, la consulta en línia de la informació sobre els fons propis i els de la resta de biblioteques de Catalunya, l’automatització del servei de préstec, la possibilitat d’utilitzar el carnet de la Biblioteca municipal a la resta de biblioteques públiques catalanes, o l’accés al servei de préstec interbibliotecari. A més, la Biblioteca municipal podrà endegarà accions formatives per al personal de l’equipament, tallers i activitats de foment de la lectura o integrar-se en els circuits d’exposicions.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora molt positivament l’avenç assolit, posa en valor el suport rebut en tot moment pel Departament de Cultura i assegura que “per a pobles com el nostre que són un exemple de dinamisme i vitalitat cultural i associativa és imprescindible poder comptar amb equipaments de primer nivell que doni una resposta real a les necessitats i inquietuds dels nostres veïns i veïnes”.

 

La renovada Biblioteca municioal es presentarà públicament durant el mes de febrer


Les gestions per ampliar el catàleg de serveis de la Biblioteca Domingo Espax han anat en paral·lel de l’execució de diferents treballs de millora i arranjament de les instal·lacions de l’equipament amb l’objectiu d’adequar l’espai a les noves prestacions.

 

Així, l’actuació –que va finalitzar el passat mes de desembre i que ha tingut un cost de 60.000€ cofinançats entre l’Ajuntament i el Departament de Cultura- ha consistit en l’adequació de la instal·lació elèctrica i de telecomunicacions, la substitució de les lluminàries per tecnologia LED, l’habilitació de nova climatització, pintura i la renovació del mobiliari.

 

Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, va visitar el municipi de la mà de l’alcaldessa Rosa Pujol per comprovar de primera mà el desenvolupament d’aquesta obra que és previst que s’inauguri públicament a partir del proper mes de febrer.

 

WhatsApp_Image_2018-10-05_at_13.49.31

 

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.