L'Ajuntament d'Aitona aprova el Pressupost municipal del 2019 PDF Imprimeix Correu electrònic

La reducció del deute, la congelació d’impostos i l’impuls de polítiques socials i de promoció turística marquen el pressupost del 2019. Els comptes per a l’any vinent ascendeixen fins als 2,899.340€ i consoliden una clara tendència a la baixa en el percentatge de deute municipal, que se situa al 29%; molt lluny del 100,87% assolit l’any 2010.

 

ordenances649


El Ple de l’Ajuntament d’Aitona va donar llum verda dijous 20 de desembre al pressupost municipal per a l’any 2019, que ascendeixen fins als 2,899.340€. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor del grup municipal del PDeCAT i l’abstenció d’ERC.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, emmarca aquest pressupost en la “voluntat de donar continuïtat a la línia estratègica seguida per l’equip de govern” i que té com a eixos prioritaris “incrementar la política d’inversions de forma sostinguda amb el suport de la Diputació de Lleida, congelar els impostos i taxes municipals, i mantenir i millorar els serveis municipals reduint l’endeutament”.

 

En aquest sentit, el deute municipal se situarà l’any 2019 proper al 29%, el que representa una reducció dràstica i progressiva respecte les xifres de l’any 2010; que elevaven l’endeutament públic del consistori fins al 100,87%. Mentrestant, per primer cop en els darrers anys, el curs vinent també es reduirà la previsió per amortització de préstecs. Tot plegat, segons Pujol, “evidencia el sanejament de les arques públiques”.

 

Mentrestant, l’Ajuntament seguirà apostant per la congelació dels principals impostos i taxes municipals; donant continuïtat, així, a la política endegada en aquesta línia des del 2009 i consolidada amb la reducció de l’IBI de les finques rústiques fins al 0,6%, mesura que ja ha estat aplicada aquest any.

 

Inversions principals del pressupost 2019


El consistori disposarà durant el 2019 d’una destacada partida que es destinarà íntegrament a finançar inversions en diferents àrees. Així, en aquest capítol, destaquen la construcció del futur Centre de serveis per a la gent gran; la reurbanització del carrer Major; l’arranjament del Cementiri; el manteniment i millora dels camins municipals (entre ells, el camí del Riu i el camí Valls dels Masos); o l’arranjament dels accessos a l’ermita de Sant Joan de Carratalà.


Consolidació de Fruiturisme com a eix de promoció turística


D’altra banda, el pressupost també contempla diverses partides i actuacions en matèria de promoció turística que es vertebraran a través del projecte de Fruiturisme. En aquesta línia, es potenciaran amb nous continguts iniciatives exitoses i ja plenament consolidades i de ressò internacional com les campanyes de la Flor i de la Fruita; i s’impulsaran noves campanyes pioneres a les terres de Lleida; com és el cas d’Aitona, Bressol de Sants.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.