Tradició, emoció i records es donen la mà a la Festa d’Homenatge a la Vellesa d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

 

350 persones han participat dels actes del Dia de l’Ancianitat, una jornada que té per objectiu posar en valor la importància de les persones grans per a la societat

 

Homematge_a_la_Vellesa_Aitona_2018_2

 

Un any més Aitona ha agraït la tasca i els valors que aporten a la societat les persones grans de la vila amb la tradicional Festa d’Homenatge a la Vellesa. La jornada, organitzada per l’Ajuntament i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats –amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats d’Aitona i la Diputació de Lleida-, ha aplegat uns 350 aitonencs i aitonenques de més edat en els diversos actes celebrats.

 

La Festa d’Homenatge a la Vellesa ha arrencat a les 11 h amb una missa solemne a la capella de la residència de les Germanetes, presidida per l'Excm. i Rvdm. Bisbe de Lleida, Sr. Salvador Giménez; amb l’assistència del Pare Joan Maria Mayol, rector del Santuari del Monestir Montserrat, la Il·lma. Sra. Rosa Maria Perelló, vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, de les autoritats municipals i les Pubilles i Hereus de l’any 2017, i l’acompanyament musical del Cor Etosca.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha expressat a l’inici de l’acte que «dies com el d’avui em semblen importants per reivindicar el valor de les persones grans i el gran actiu que representen per a la societat». A més, ha volgut recordar que enguany la vila commemora el 175 aniversari del naixement de Santa Teresa Jornet, filla il·lustre del poble, i ha afirmat que els aitonencs i aitonenques «portem a dins els valors de Santa Teresa Jornet de respecte, estimació del proïsme i compromís per construir una societat millor».

 

Durant l’eucaristia s’ha venerat la relíquia de Santa Teresa Jornet i s’ha entonat l’himne a la Santa. Un cop acabat, s’ha celebrat un petit refrigeri per a tots els assistents i tot seguit una xerrada explicativa a càrrec del Pare Joan María Mayol, rector del Santuari de Montserrat, sobre la “Devoció a la Verge de Montserrat al món i les Confraries”.

 

Ja al migdia, la jornada festiva ha prosseguit amb el tradicional dinar de germanor i el lliurament de les plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or. A més, els assistents han pogut gaudir de la projecció del vídeo “Un passeig per l’Aitona de Santa Teresa Jornet”.  L’activitat ha finalitzat ben entrada la tarda, després de la sessió de ball, amb una xocolata desfeta i coca per a tots els participants.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.