Aitona acull l’inici del Curs sobre el Patrimoni Bèl·lic del Baix Segre PDF Imprimeix Correu electrònic

Fins al divendres 6 de juliol, Aitona és la seu de la primera part d’aquesta formació organitzada, des de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, per la Diputació de Lleida, i integrada en el programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida.

 

IMG_4008


Aitona va acollir dilluns 2 de juliol l’inici del curs ‘El patrimoni bèl·lic del Baix Segre. El front del Segre’, organitzat pels serveis d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, formant part del programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida.

 

La formació es durà a terme al llarg de tres setmanes, fins al 20 de juliol, als municipis d’Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp, comptant amb el suport directe de l’Ajuntament d’Aitona. Els objectius del curs són plantejar-se la recuperació de restes de construccions bèl·liques i de diversos elements patrimonials afectats per les destruccions de la guerra; difondre tots aquests elements patrimonials, i commemorar el vuitantè aniversari del front que es va establir seguint la línia del riu Segre l’any 1938.

 

Aitona, eix neuràlgic de la primera setmana de treball


El curs va començar a primera hora del matí vora el jaciment arqueològic del poblat de Genó, on els alumnes van continuar l’excavació duta a terme el 2017 que va posar al descobert un niu de metralladora i part de la xarxa de trinxeres. Ja per la tarda, la sala de plens del consistori va acollir la conferència ‘L’esclat de la Guerra i la revolució a Catalunya’ a càrrec de l’historiador lleidatà, Josep Maria Solé i Sabaté.

 

20180702_171411

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor l’aposta que fan tant la Diputació de Lleida com la Universitat de Lleida per promoure aquest projecte d’eminent valor històric que estem convençuts que, per a tots els alumnes que en formen part, suposarà una veritable experiència formativa de primer nivell”. Pujol, a més, planteja l’ incentiu de seguir apostant per recuperar aquest patrimoni del municipi i de les Terres de Lleida”.


Al llarg d’aquesta setmana, per les tardes, els participants a la formació també podran participar en la conferència ‘El Front del Segre’ a càrrec de Josep Pla i, així mateix, tindran l’oportunitat de dur a terme visites al patrimoni d’Aitona, Soses i Torres de Segre.


Posteriorment, del 9 al 13 de juliol el curs es traslladarà al municipi de Seròs, on s’excavarà també un niu de metralladora. La formació finalitzarà la setmana del 16 al 20 de juliol a l’ermita de Sant Jaume de la Granja d’Escarp, on s’excavaran els paviments localitzats en la neteja de l’interior de l’ermita realitzada el 2017.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.