Aitona acollirà un curs de la UdL sobre el patrimoni bèl•lic del Baix Segre PDF Imprimeix Correu electrònic

Els alumnes d’aquest curs arqueològic d’estiu continuaran l’excavació duta a terme al Genó el 2017 i que va posar al descobert un niu de metralladora i part de la xarxa de trinxeres. Descarrega’t el programa del curs.

 

curs_estiu_udl_2018-_el_patrimoni_bel.lic_del_baix_segre._el_front_del_segre_abril-desembre_de_1938.pdf_page_1

 

Els serveis d’Arqueologia de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs organitzen aquest proper mes de juliol el curs ‘El patrimoni bèl·lic del Baix Segre’, una formació arqueològica integrada en el programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida (UdL). El taller es durà a terme en tres setmanes, del 2 al 20 de juliol, i compta amb el suport directe de l’Ajuntament d’Aitona.

 

En aquest sentit, el municipi acollirà la primera setmana de treball d’aquest curs que té el triple objectiu de plantejar-se la recuperació de restes de construccions bèl·liques i de diversos elements patrimonials afectats per les destruccions de la guerra, difondre tots aquests elements patrimonials, commemorar el vuitantè aniversari del front que es va establir seguint la línia del riu Segre l’any 1938.

 

Així, Aitona serà la seu del 2 al 6 de juliol de la primera part del curs. Les accions se centraran al poblat de Genó, on els alumnes continuaran l’excavació duta a terme el 2017 que va posar al descobert un niu de metralladora i part de la xarxa de trinxeres. L’estada dels estudiants al municipi, a més, també inclourà visites al patrimoni de la vila.

 

Posteriorment, del 9 al 13 de juliol el curs es traslladarà al municipi de Seròs, on s’excavarà també un niu de metralladora; i la formació finalitzarà del 16 al 20 de juliol a l’ermita de Sant Jaume, a la Granja d’Escarp, on s’excavaran els paviments localitzats en la neteja de l’interior de l’ermita realitzada el 2017.

 

El curs té una durada total de 120 hores lectives i les places són limitades a 15. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament abans del 27 de juny. Per a més informació, podeu trucar als telèfons 973 70 43 61 o 973 26 17 99, o enviar un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.