L’Ajuntament fa oficial la donació de la pila baptismal de l’església de Sant Antolí PDF Imprimeix Correu electrònic

La pila reposa al baptisteri de l’església de Sant Antolí després de ser lliurada per un veí de Seròs a finals del passat mes d’abril.

 

Acte_oficial_de_signatura_de_la_donaci_de_la_pila_baptismal


L’Ajuntament d’Aitona ha signat avui dijous 24 de maig el contracte de donació de la pila baptismal original on van ser batejats Santa Teresa Jornet, el Beat Francesc Palau i el Beat Josep Camí. A l’acte de signatura hi ha pres part l’alcaldessa, Rosa Pujol, i Enrique Carrió Callicó, veí de Seròs i propietari de la pila baptismal.

 

Aquesta pila, que és originària de la capella de Sant Gaietà d’Aitona i provenia de l’església parroquial de Sant Antolí, va ser lliurada al consistori a finals del passat mes d’abril pel senyor Carrió -que la tenia al seu domicili- i des de fa unes setmanes ja reposa en el seu lloc original, al baptisteri de l’església de Sant Antolí.

 

Rosa Pujol, va anunciar el retorn de la pila baptismal el dissabte 29 d’abril, en el marc dels actes del triduo en honor a Santa Teresa Jornet, i avui dijous s’ha dut a terme l’acte oficial de signatura de la donació. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona agraeix el lliurament de la pira i assegura que “és un orgull veure com la gent del nostres entorn és plenament coneixedora de la nostra singularitat com a poble i s’implica tan activament en la seva preservació”. Així, Pujol referma que “la recuperació de la pila també és un reconeixement a la tasca ingent que la comunitat cristiana ha dut i duu a terme arreu de la vila i del territori”.

 

L’Ajuntament d’Aitona, a més, també ha lliurat recentment a la parròquia un quadre amb una fotografia restaurada de la pila original que també ha estat col·locada a la zona del baptisteri, juntament amb un text gravat en un vinil.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.