El Pare Abat inaugura i beneeix una escultura de Santa Teresa de Jesús Jornet a Montserrat PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest conjunt escultòric és una iniciativa de l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per commemorar el 175è aniversari de la Santa.

 

_MG_3883


Més de 150 persones van assistir diumenge a la benedicció del conjunt escultòric de Santa Teresa de Jesús Jornet que recentment s’ha instal·lat al Camí de Sant Miquel de Montserrat. Aquesta acció ha estat promoguda per l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per commemorar el 175è aniversari del naixement de la santa aitonenca, que d’ara endavant tindrà un espai privilegiat a l’Abadia de Montserrat.

 

La jornada es va iniciar amb una missa conventual a la Basílica de Montserrat presidida pel Pare Abat. Durant l’acte litúrgic l’Ajuntament va oferir al Monestir una panera de productes locals del municipi i la Congregació de Germanetes el va lliurar un quadre amb l’escut de la congregació. A conseqüència del mal temps, la benedicció del conjunt escultòric es va fer a la mateixa basílica, un acte que va comptar amb l’acompanyament del Cor Etosca i durant el qual les Germanetes van obsequiar el Monestir amb una relíquia de la Santa.

 

_MG_3988

 

Quan va parar de ploure, el grup de peregrins vinguts des d’Aitona van poder també visitar la imatge de la Santa. Aquest conjunt escultòric està format per dues figures de bronze, una de Santa Teresa de Jesús Jornet i una altra d’una anciana, en la qual la Santa acull amb una mà l’anciana i amb l’altra assenyala el cel.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va assegurar que per al poble d’Aitona és un orgull molt gran que la seva Santa tingui un lloc reservat en aquest enclavament de Montserrat, un espai, va dir, que “servirà de peregrinació i veneració per a totes aquelles persones que s’han sentit inspirades o tocades per la Santa, per la seva obra, i per la seva estima i el seu amor amb les persones grans”. L’alcaldessa va tenir paraules d’agraïment per a tots els assistents, en especial pel Pare Abat, a qui va agrair personalment haver facilitat la col·locació d’aquesta escultura i a qui va convidar a visitar el patrimoni religiós del municipi.

 

L’estiu passat, l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes van prendre la iniciativa de fer realitat aquest conjunt. En primer lloc van fer arribar una sol·licitud al Pare Abat i, tot seguit, van demanar la col·laboració dels veïns, els quals, mitjançant els seus donatius, van fer possible el disseny material de l’escultura. L’Ajuntament d’Aitona agraeix, per tant, tots els veïns i veïnes que s’han implicat des del primer dia en aquest projecte i que ens han acompanyat en aquesta jornada tan especial a Montserrat. També fa extensiu el seu agraïment a la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per la seva perseverança i per tota la feina que fa pel poble.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.