Aitona acull dos concursos de pintura aquest cap de setmana PDF Imprimeix Correu electrònic

Pintors d’arreu del territori participen en el 10è Concurs de Pintura Ràpida i el 1r Concurs de Pintura Seca en petit format.

 

IMG_1946


El dissabte 10 i el diumenge 11 de març Aitona acollirà la desena edició del Concurs de Pintura Ràpida, un certamen que consisteix a realitzar, en un sol dia, un quadre amb motiu de l’arbre en flor d’Aitona. D’aquesta manera, durant els dos dies s’espera que desenes de pintors d’arreu del territori es dispersin pels camps aitonencs per captar la bellesa i l’esclat de color de la flor del presseguer.

 

El Concurs de Pintura Ràpida és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament i el Grup d'Art Aitonenc que té per objectiu promoure l'art entre els veïns i veïnes alhora que posa en valor el patrimoni natural i l'entorn del nostre poble. Aquest és el segon any que l’Ajuntament avança la data del certamen –la darrera vegada va ser el 2016-, ja que habitualment aquest concurs es feia en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

Pel que fa a les bases, cal indicar que els participants hauran de presentar un quadre realitzat en un sol dia, de mida mínima 20F (73x60) i de mida màxima 40F (100x81). El veredicte tindrà lloc el diumenge 11 de març, a les 18 hores, a la capella de Sant Gaietà, on s’escolliran les 15 obres premiades que seran lliurades als patrocinadors. La resta d’obres s’exposaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona fins al 31 de març, on qualsevol persona que vulgui podrà adquirir alguna de les obres exposades.

 

Els premis econòmics estan patrocinats per les entitats i empreses següents: Diputació de Lleida, Ajuntament d’Aitona, Fruitona, Associació Cultural Sant Gaietà, P.A.C. Produccions Agràries del Camp, Pujol Gabinet de Serveis i Assessorament, Grup d’Art Aitonenc, Espax, Transports i Excavacions Vios, La Caixa, Central de Gestió, Brac Fruit, Cafeteria Pessic, Quima construïm i Servelec-Servereg.

 

Concurs de Pintura Seca en petit format


Com a novetat, aquest any es realitzarà el Concurs de Pintura Seca en petit format –els quadres hauran de ser de mida 33x24- amb el lema “El riu Segre, rutes per caminar”. A diferència del Concurs de Pintura Ràpida, en aquest cas els quadres es podran realitzar dies abans, però també caldrà lliurar-los al llarg del cap de setmana.

 

El veredicte del Concurs de Pintura Seca en petit format es farà el mateix diumenge 11 de març a la Capella de Sant Gaietà. Els patrocinadors d’aquest concurs són l’Ajuntament d’Aitona, Grup d’Art Aitonenc, Construccions Maeval Aitona i Construccions Morell Tufet. La resta d’obres no premiades d’aquest concurs també s’exposaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.