L’Ajuntament d’Aitona arranja la façana de l’Església de Sant Gaietà PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació consisteix a sanejar la pedra i el totxo ceràmic de la façana i a netejar-la mitjançant el sorrejat a pressió.

 

IMG-20180110-WA0023


L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat els treballs d’arranjament de la façana de l’Església de Sant Gaietà, una de les edificacions més emblemàtiques del patrimoni arquitectònic de la vila i de gran valor històric i cultural. Els treballs consisteixen a sanejar, en primer lloc, la façana de pedra i totxo ceràmic, i posteriorment a netejar la mateixa mitjançant la tècnica del sorrejat a pressió. L’actuació es realitza gràcies a un ajut econòmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i està previst que quedi enllestida a mitjans de febrer.


Aquest edifici religiós és de titularitat municipal i està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, es tracta d’una actuació “necessària per protegir i revitalitzar el nostre patrimoni. En aquest cas estem parlant d’una de les úniques esglésies no parroquials que existeix, en el context del Baix Segre, amb monumentalitat i harmonia d’estil barroc”.


L’Església de Sant Gaietà està inclosa en la ruta turística guiada pel nucli antic d’Aitona, que organitza Fruiturisme juntament amb altres rutes als camps de presseguers. L’edifici també s’utilitza en ocasions puntuals per a acollir exposicions.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.