Aitona inaugura la reforma de l’antiga Casa Asil fundada per Santa Teresa Jornet PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per aitona   
dimarts, 9 de gener de 2018 16:19

Prop de 500 persones assisteixen als actes de commemoració del 175è aniversari del naixement de la santa.

 

IMG_7147

 

Aitona ha sortit al carrer aquest dimarts 9 de gener per commemorar els 175 anys del naixement de Santa Teresa Jornet i Ibars, nascuda a Aitona el 1843. Prop de 500 persones han participat en aquesta emotiva jornada que s’ha iniciat amb l’entrada de la Santa al poble acompanyada per la Banda de Cornetes i Tambors de Fraga i de 200 alumnes de l'escola Francesc Feliu.

 

La comitiva ha recorregut els carrers d’Aitona fins a les portes de la residència, on ha tingut lloc la recepció de les autoritats. Tot seguit, s’ha celebrat una missa solemne a la capella de la residència presidida pel bisbe de Lleida, Mn. Salvador Giménez, i nombroses personalitats de la congregació de Germanetes dels Ancians Desamparats. També hi ha assistit el prevere de la comunitat ortodoxa de Lleida, Daniel Simón.

 

IMG_7341

 

En la segona meitat de la jornada s’ha inaugurat i beneït la reforma de l’antiga Casa Asil, que va estar en funcionament des del 1891 fins al 1980, i que és la més antiga de Catalunya. Amb la imatge de la santa, la processó ha continuat pels carrers d’Aitona passant per la casa natal de Santa Teresa Jornet i finalment fins a l’antiga Casa Asil. Avui reconvertida en espai museístic i de memòria, la Casa Asil va ser fundada per Santa Teresa Jornet per a acollir els ancians que no tenien llar.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha assegurat que l’antiga Casa Asil esdevé avui “un recordatori històric de l’obra de Santa Teresa Jornet i de la seva generositat amb els molts ancians que en el seu dia van trucar a les seves portes a la recerca d’una llar”. L’alcaldessa també ha agraït la tasca “incansable i imprescindible” que realitzen les Germanetes dels Ancians Desamparats: “Les germanetes representeu un actiu essencial del nostre poble. La vostra entrega i compromís és un exemple per a la societat i és un referent per a la nostra comunitat”, ha afegit.

Darrera actualització de divendres, 2 de febrer de 2018 10:55
 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.