Aitona incentiva la pagesia amb la reducció de l’IBI de les finques rústiques PDF Imprimeix Correu electrònic

El tipus de gravamen passa del 0,7% al 0,6% per tal de minimitzar l’impacte de la crisi de preus que pateix el sector de la fruita dolça.

 

Aitona_escut


L’Ajuntament d’Aitona ha aprovat les ordenances fiscals del 2018, entre les quals destaca la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost de béns immobles (IBI) que redueix el tipus de gravamen dels béns immobles de naturalesa rústica al 0,6% (fins ara estava al 0,7%). Amb aquesta reducció l’equip de govern vol minimitzar l’impacte que ha suposat pels pagesos la baixada de preus de la fruita dolça durant aquest 2017.

 

La mesura va ser plantejada per l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, en el Consell d’Alcaldes del Segrià l’agost passat. “El 86,4% de les superfícies en producció de préssecs i nectarines de Catalunya es concentren a les comarques de Lleida, de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i el Segrià”, advertia Pujol en aquella reunió. Mesures com la impulsada per l’Ajuntament Aitona contribueixen a pal·liar la greu crisi de preus que pateix el sector.

 

En el manifest aprovat pel Consell d’Alcaldes del Segrià també es demanava instar a les administracions competents a reduir l’índex de rendiment net dels fruiters no cítric a la declaració de la renda; rebaixar l’impost de societats al 15% per empreses de fruita dolça accelerar els retorns de l’IVA i procurar que les subvencions vagin més en pro de la comercialització, innovació, transport, conservació i un repartiment més equitatiu del valor afegit; així com bonificar el règim d’autònoms de l’agricultor actiu.

 

“Gràcies a la bona gestió dels comptes públics en els darrers anys, que han contribuït a sanejar l’administració, l’Ajuntament d’Aitona pot entomar ara la reducció de l’IBI de les finques rústiques”, assegura l’alcaldessa, qui també insisteix que “caldria que la resta d’alcaldes del Consell també adoptin aquesta mesura”.

 

Increment de la taxa de residus

Tanmateix, l’Ajuntament d’Aitona ha aprovat un increment de la taxa de gestió de residus d’1,5 euros per habitant, passant de 43 euros a 44,5 euros. Aitona, que té delegada la gestió de residus al Consell Comarcal del Segrià, ha optat per un nou sistema de recollida de residus urbans en illes de contenidors, motiu pel qual caldrà renovar totes les illes existents al municipi. Amb aquest increment de la taxa –el qual també inclou l’increment anual del cànon de residus-, es podrà fer front al cost que suposa la renovació del sistema.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.