Prop de 500 persones assisteixen a la trobada de la comunitat Palautiana a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Els visitants han conegut la Cova i la Casa-museu del Pare Francesc Palau i han assistit a una missa presidida pel bisbe de Lleida.

 

ComunitatPalautiana01


Aitona ha acollit aquest dissabte 4 de novembre el II Encuentro Familia Palautiana, una trobada religiosa que organitza la congregació de Carmelites Misioneres Teresianes, congregació fundada per l’aitonenc Francesc Palau i Quer. El poble natal del Pare Palau ha reunit al voltant de 500 persones arribades de nombrosos punts de Catalunya i d’Espanya i, fins i tot, de països com el Canadà, Kènia o Madagascar.

 

La jornada s’ha iniciat amb una visita a la Cova on el beat es retirava a pregar. Tot seguit els visitants s’han desplaçat al pavelló poliesportiu d’Aitona, on ha tingut lloc el dinar de germanor. A la tarda, la jornada ha continuat amb una visita a la Casa-museu del Pare Palau i, finalment, s’ha celebrat una missa a l’església Sant Antolí presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez. A la trobada també hi han assistit altres religiosos de la congregació, així com mossens de pobles veïns.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als visitants, i també d’acomiadar i tancar l’acte. Pujol ha recordat que “la figura i el llegat del Pare Palau constitueixen una part importantíssima del patrimoni històric, cultural i religiós del municipi d’Aitona”, i ha agraït especialment a les Germanes Carmelites la seva incansable tasca de conservació del patrimoni del Pare Palau: “Fa molt de goig veure tanta gent al nostre municipi. I això és gràcies a la vostra feina de tants anys i anys”, ha recordat l’alcaldessa.

 

Rosa Pujol ha agraït als visitants i a l’organització que hagin triat Aitona per acollir aquest esdeveniment i els ha convidat a tornar sempre que vulguin: “Aitona és i serà terra de pau”, ha dit.

 

ComunitatPalautiana03

 

Francesc Palau i Quer va néixer a Aitona el 29 de desembre del 1811, va assolir una gran trajectòria eclesiàstica com a missioner, apòstol i fundador de les congregacions dels Carmelites Descalços Terciaris, que posteriorment van donar origen a les Germanes Carmelites Missioneres i les Carmelites Missioneres Teresianes. Juntament amb Santa Teresa de Jesús Jornet i el beat Josep Camí, també nascuts a Aitona, el beat Francesc Palau i Quer representa una de les figures religioses més rellevants del Segrià.

 

Durant la jornada l’alcaldessa ha traslladat als assistents la voluntat de l’Ajuntament de dotar de més protecció el patrimoni i llegat del Pare Palau, motiu pel qual el municipi ha demanat al Consell Comarcal del Segrià declarar la Casa i la Cova del Pare Palau com a Béns Culturals d’Interès Local.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.