Aitona aprova la moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic

Els grups municipals del PDeCAT i ERC rebutgen l’acord del PP, PSOE i Cs a Madrid amb què volen fer efectiva l’aplicació de l’article 155.

 

90406c9b-323e-4d89-8f9c-7a011b947037


El ple de l’Ajuntament d’Aitona ha aprovat, amb els vots favorables del PDeCAT i ERC, la moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que el govern espanyol del PP, juntament amb PSOE i Cs, vol portar a terme amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Un article que, segons el text de la moció, “liquida, de facto, l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol i que s’ha concretat en la seva resposta repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals”.

 

A través d’aquesta moció, Aitona manifesta el seu suport al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República. Així mateix, expressa la seva condemna per la violació dels drets fonamentals a través de mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes, i insta el Govern espanyol i a la resta de partits que li donen suport que aturi la suspensió de l’autonomia que està disposada a efectuar amb l’aplicació del 155.

 

El text denuncia que la resposta de l’Estat espanyol, pel que fa al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, es basa únicament “en la repressió i la retallada de drets” i destaca que 38 anys després de la recuperació de l’autonomia de Catalunya amb l’aprovació de l’Estatut, després de tres llargues dècades de dictadura, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen “tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política”.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.