Resultats a Aitona del Referèndum d’autodeterminació PDF Imprimeix Correu electrònic

Un total de 966 veïns i veïnes van exercir al municipi el seu dret a vot al llarg de la jornada.

 

90a444c3-3c30-4724-99b9-b7be872041a7


Diumenge 1 d’octubre, un total de 966 persones van exercir en els col·legis electorals d’Aitona el seu dret a vot en el Referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya. El ‘SÍ’ va ser l’opció més votada per part dels veïns i veïnes (909 vots). El ‘NO’ va rebre el suport de 36 persones; mentre que es van comptar un total de 17 vots en blanc i quatre de nuls.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora la participació ciutadana i assegura que “sempre és positiu i encoratjador veure com la ciutadania respon quan és cridada a les urnes per decidir sobre el seu futur”. En aquesta línia, Pujol agraeix la tasca dels voluntaris, membres de les meses i coordinadors que han garantit la neutralitat, imparcialitat i bon desenvolupament del procés”; així com la feina de suport dels grups polítics i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

 

Finalment, també posa en valor la demostració de civisme, valentia, respecte i compromís amb la democràcia i amb el municipi exhibits per part dels aitonencs i aitonenques i entitats, que durant tota la jornada van protegir i custodiar les urnes, les butlletes, els sobres i el col·legi electoral sempre de forma pacífica –presencialment i amb l’ajuda de furgonetes- davant l’amenaça real d’intervenció i de càrrega policial del cos de la Guardia Civil.

 

L’Ajuntament d’Aitona, finalment, lamenta i condemna de forma enèrgica la repressió i la greu vulneració dels drets civils i les llibertats patides pels catalans i catalanes durant l’exercici del seu dret a vot durant el Referèndum d’autodeterminació.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.